reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

Antares wszystko będzie ok. My też jutro śmigamy do neurologa bo mały jeszcze nie był szczepionytymi piecioma w jednym bo wczesniak i bali się czekali aż podrośnie ;D a teraz pediatra woli dmuchać na zimne i pomomi, że nie widzi przeszkód do szczepienia to prosi o opinię neurologa - więc idziemy ;D

Nie wiem jak u was w przychodni ale u mnie jak neurolog napisze, że są wskazania do szczepienia krztuścem aceluralnym to ta szczopionka jest za free - ciekawe co nam jutro powie ;D

reklama
Myfa te majty są w spejalnych sklepach ze sprzętem medycznym. Tylko chyba trzeba skierowanie na nie mieć bo one mają różne rozmiary.

No i my u ortopedy bylismy dzis i jest wsio ok. Mamy dziecko tylko układać czesto na brzuszku zeby przepuklina sie zeszła (czy wzmocniła cos takiego) i za miesiac do kontroli.

Rybka pisze:
Antares wszystko będzie ok. My też jutro śmigamy do neurologa bo mały jeszcze nie był szczepionytymi piecioma w jednym bo wczesniak i bali się czekali aż podrośnie ;D a teraz pediatra woli dmuchać na zimne i pomomi, że nie widzi przeszkód do szczepienia to prosi o opinię neurologa - więc idziemy ;D

Nie wiem jak u was w przychodni ale u mnie jak neurolog napisze, że są wskazania do szczepienia krztuścem aceluralnym to ta szczopionka jest za free - ciekawe co nam jutro powie ;D
Rybka co to jest ta szczepionka? My tez nie bedziemy teraz zaszczepieni, a neurolog cos mówiła o jakiś bezpłatnych, ale jak cos w przychodni wspomniałam to oni nic nie wiedzieli ??? ??? ???
A gdzie idziesz do neurologa?

ewako te acelularne nie dają takich objawów poszczepiennych jak te zwykłe i w uzasadnionych przypadkach neurolog może wydać opinię że taka acelularna powinna zostać podana, bo mniej drażni ukł. nerwowy...

Ewako - to są te pięć lub sześć w jednym tylko w niej jest krztusiec acelurarny a dalej to jak Misia pisze. Ja idę na Koszykową bo tam najszybciej mogłam się dostać ;D

dziekuje, ale blondyna ze mnie ;D ;D ;D. A ja na Koszykowa w ogóle nie moge sie dodzwonić. Mozesz mi wysłac na riva tel?
Z góry senkju

Antares zobaczysz ze i u neurologa gladko pojdzie, zreszta lepiej na zimne dmuchac, mamy teraz tyle tych mozliwosci, to trzeba z nich korzystac.
A my meldujemy sie po kolejnej wizycie u pediatry. Nasze "malenstwo " wazy 6.700 g ::) i uroslo do 60,5 cm, nalezy do tych (jak to pani doktor delikatnie okreslila) dobrze zbudowanych ;D Poza zatkanym nosem (mam nadzieje ze ten upierdliwy katar jakos w koncu zwalczymy), wszystko wyglada w porzadku. No a do tego musze sie pochwalic, ze bardzo dzielnie zniosl szczepionke, zalkal tylko chwileczke, a potem zainteresowaly go strasznie ksiazki na polce w gabinecie.
Rybko wszystkiego naj z okazji trzech miesiaczkow. Jak ten czas strasznie szybko leci.

reklama
Do góry