reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

ewako pisze:
Szybko zleci Karolla!
Boshe 7200?!! Nieźle! Czy ty jej faktycznie samego cyca dajesz? Może Olcia po cichaczu wyjada schabowe z lodówki... ;D ;D ;D
mogłabym ja o to podejrzewać gdybym miała schaboszczaki w lodówce ale my jedziemy tylko na drobiu i w dodatku tatuś zawsze
wszystko zjada ..... :laugh:

reklama
Wiesz co, dziusia ? Ja sobie tak myślę, ze jeśli nasze maluchy mają alergię pokarmową, to wszystkie specyfiki zewnętrzne można w sumie o kant d... rozbić. Po sterydach Marysi zeszło, i co z tego, kiedy wróciło. Jeśli nie usunie się przyczyny to raczej można pomarzyć o poprawie, bo nie chodzi przecież o to, żeby na trzy dni krostki poginęły a potem znowu. Dlatego już niczym nie smaruję tylko czekam na efekty diety bezmlecznej, inaczej sie nie dowiem co to takiego

A w ogóle to mam jeszcze jednego podejrzanego w sprawie krost - ketchup, który jadłam codziennie od...w sumie chyba od zawsze  :(. Będzie mi go brak...

Madzia_S ja zdaje sobie sprawe ze zewnętrzne traktowanie skóry nie załatwi sprawy, ale moze chociaż szybciej się wygoi. Bo zauważyłam ze tam gdzie krostki znikają skóra robi się jak tarka. Może chociaż takiego efektu nie będzie. Ja spróbuje tak jak mowiła lekarka, a jak się wygoi wrócimy do poprzednich kosmetyków i odstawimy krem. ZObaczę jaki będzie efekt.

No to zobacz. U Marysi własnie też taka tarka i miejsca mi z tego skórka odłazi. I wczoraj zauważyłam,ze ma takie drobniutkie czerwone kropeczki na dłoniach, już naprawdę nic nie kumam. Dobrze, że jej to chociaż nie swędzi.

dziusia no to niestety witamy kolejną na diecie bezmlecznej. Na pocieszenie po 3 tygodniach bez nabiału Iga mała ładną buzię. No i teraz pytanie od czego było to uczulenie - od kremu, mleka czy jeszcze innego świństwa?

Po chrzcinach będę próbować wprowadzać nabiał i zobaczymy.

Ram pam pam ;D
Zjadłam wczoraj na śniadanie serek homogenizowany i do tej pory na dziobie Irki nic sie nie pojawiło ;D
Czyzbym mogła jeść serek? To otwiera nieograniczone wprost mozliwości - od kanapki do sernika! Życie jest piękne! Warto było znosić ta czterotygodniową dietę.

Remeny jak to łatwo zrobic kobiecie karmiącej dobrze. Taki maly serek a tak cieszy ;)
Dziusia nie ty jedna. Będziemy sie wspierać. Mnie tylko jedno zastanawia jak uczuleie na mleka to jajka raczej też odpadają - no i jak tu przeżyc jajkowe świeta bez jaj?
Jak sobie pomyślę o jajeczkach nadziewanych pieczarkami to :p ::)

reklama
Jajka to jajka a mleko to mleko :-) Przetestyj :-) Jajka krowie z cycuszkow nie leca, wiec..
A ze dosyc czesto te dwie rzeczy ida w parze to jakos utarlo sie to laczyc...

Do góry