reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Antares mo tez odwodzi jedna nozke slabiej i ma jedno bioderko niedorozwiniete czy jakos tak, mamy pieluchowac szeroko i za 2 tyg iziemy na kontrole ..... moj mial podkurczone nozki jak siedzial w brzuszku do gory glowka i dlatego podobno tak jest...
nie martw sie moja kolezanka tez to mial i co prawda jest po operacji ( w wieku 23 lat ja miala) wycierpiala sie ale teraz smiga juz :-)

Antares, trzymam kciuki żeby wszystko było ok. :-* Się nie martw. Na pocieszenie ci powiem/napiszę, ze ciocia Magda mimo iż biodra ma ok, to mamusia jej chyba witaminki D3 nie dawała, bo ma krzywicę żeber (z jednej strony żebra wklęśnięte) i żyje. A mama się nie przyznaje do popełnienia jakiegokolwiek błędu (a podejrzewam ją o to, ze jej z wózka wypadłam ;D).

BUZIACZKI :-* :-* :-*

Antares nie martw się. My tez trzymamy kciuki. Matiemu jak miał 2 miesiące pan profesor ortopeda zalecił take specjalne usztywniane majty. Mati pochodził w tym z miesiąc albo dwa i wsio bylo OK.

No i juz po USG bioderek.Stawy prawidłowe.uffffffff
To zostaje nam jeszcze tylko neurolog i mam nadzieje, ze tam też nic powaznego :)
Teraz ide nakarmić Tosinka żeby nadrobić niedowage :)

Uściski i jeszcze raz dzięki za wsparcie.Kochane jestescie :)

Antares ciesze sie że bioderka ok :)

poduszka freyki, szyna Koszli, szelki Pawlika - można je nabyć w sklepie ortopedycznym ale dopiero po wyraźnym zleceniu od lekarza ortopedy bo to zależy od stopnia wady.

reklama
dzieki sliczne Misia, ortopeda nam kazal tylko szeroko pileuchowac bo to narazie nie jest wada....hmmmpoczekam chyba do kontroli u niego zobaczymy co powie...

Do góry