reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

Antares wszystko będzie ok. My też jutro śmigamy do neurologa bo mały jeszcze nie był szczepionytymi piecioma w jednym bo wczesniak i bali się czekali aż podrośnie ;D a teraz pediatra woli dmuchać na zimne i pomomi, że nie widzi przeszkód do szczepienia to prosi o opinię neurologa - więc idziemy ;D

Nie wiem jak u was w przychodni ale u mnie jak neurolog napisze, że są wskazania do szczepienia krztuścem aceluralnym to ta szczopionka jest za free - ciekawe co nam jutro powie ;D

reklama
Myfa te majty są w spejalnych sklepach ze sprzętem medycznym. Tylko chyba trzeba skierowanie na nie mieć bo one mają różne rozmiary.

No i my u ortopedy bylismy dzis i jest wsio ok. Mamy dziecko tylko układać czesto na brzuszku zeby przepuklina sie zeszła (czy wzmocniła cos takiego) i za miesiac do kontroli.

Rybka pisze:
Antares wszystko będzie ok. My też jutro śmigamy do neurologa bo mały jeszcze nie był szczepionytymi piecioma w jednym bo wczesniak i bali się czekali aż podrośnie ;D a teraz pediatra woli dmuchać na zimne i pomomi, że nie widzi przeszkód do szczepienia to prosi o opinię neurologa - więc idziemy ;D

Nie wiem jak u was w przychodni ale u mnie jak neurolog napisze, że są wskazania do szczepienia krztuścem aceluralnym to ta szczopionka jest za free - ciekawe co nam jutro powie ;D
Rybka co to jest ta szczepionka? My tez nie bedziemy teraz zaszczepieni, a neurolog cos mówiła o jakiś bezpłatnych, ale jak cos w przychodni wspomniałam to oni nic nie wiedzieli ??? ??? ???
A gdzie idziesz do neurologa?

ewako te acelularne nie dają takich objawów poszczepiennych jak te zwykłe i w uzasadnionych przypadkach neurolog może wydać opinię że taka acelularna powinna zostać podana, bo mniej drażni ukł. nerwowy...

Ewako - to są te pięć lub sześć w jednym tylko w niej jest krztusiec acelurarny a dalej to jak Misia pisze. Ja idę na Koszykową bo tam najszybciej mogłam się dostać ;D

dziekuje, ale blondyna ze mnie ;D ;D ;D. A ja na Koszykowa w ogóle nie moge sie dodzwonić. Mozesz mi wysłac na riva tel?
Z góry senkju

Antares zobaczysz ze i u neurologa gladko pojdzie, zreszta lepiej na zimne dmuchac, mamy teraz tyle tych mozliwosci, to trzeba z nich korzystac.
A my meldujemy sie po kolejnej wizycie u pediatry. Nasze "malenstwo " wazy 6.700 g ::) i uroslo do 60,5 cm, nalezy do tych (jak to pani doktor delikatnie okreslila) dobrze zbudowanych ;D Poza zatkanym nosem (mam nadzieje ze ten upierdliwy katar jakos w koncu zwalczymy), wszystko wyglada w porzadku. No a do tego musze sie pochwalic, ze bardzo dzielnie zniosl szczepionke, zalkal tylko chwileczke, a potem zainteresowaly go strasznie ksiazki na polce w gabinecie.
Rybko wszystkiego naj z okazji trzech miesiaczkow. Jak ten czas strasznie szybko leci.

reklama
Do góry