reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Jesteśmy już po kolejnym szczepieniu- Pentaxim- 120zł. Niunia na pocztku była bardzo dzielna ale do końca zastrzyku bez płaczu się nie obyło. Lekarka dokładnie ją badała, bo niedawno miała katarek.
Mój grubasek waży już 5980g (prawie 2x tyle co po urodzeniu) i ma 60cm długości (10cm na +). Nie ma już odruchu zginania nóżek, jak poczuje podłoże. Ani to dobrze, ani źle ???. Podobno dzieci tracą ten odruch ok. 5 m-cy. Za to ślicznie się rozglądała dookoła leżąc na brzuszku i śmiała do pielęgniarki, która ją ważyła.
Po takich wrażeniach jak zaległa spać to po powrocie do domku zapakowałam ją w wózek i 2h spacerku.
Ale wieczorem miałam wrażenie jakby była lekko cieplejsza niż zwykle. Bynajmniej termometr  (taki paskowy na czoło) pokazywał nie więcej niż 37,5 stopni. Może też dlatego jak zasnęła po myciu o 19:30 to bez żadnego wspomagania spała do 2:40. :)

A w poniedziałek kontrolnie do ortopedy- bioderka. Mam nadzieję, że wciąż jest ok.

Dytek-kawał baby z Paulinki, nie ma co, super :).

A my też dzisiaj poszłyśmy sobie spacerkiem do pediatry, no i kurcze dalej na liczniku nie mamy magicznej piątki-4800 g, także Antares, kiblujemy we dwie w klubie czwórek. Ale już niedługo, bo jak sobie potem przytyjemy, to hoho... ;D

My tez dzisiaj na spacerek do pediatry... obejrzec pozostałości po kropach.
Jutro testuje nabiał, zobaczymy jaki bedzie efekt.
Na wadze 6850g :)))
Poprosiłam żeby go tez zmierzyła i urósł tylko 2 cm :(, a moze to i dobrze ;)

eeee tam Madzia :) grunt, ze skcesywnie zbliżamy sie do 5 :)

u nas dzisiaj znowu zielona kupa sluzowa.Już było ładnie ale wczoraj porządnie najadłam sie wafelków no i to chyba efekt...

Paulinka super dziewczynka, nio i jak ładnie rośnie

Dytek jak też trzymam kciukasy za nabiał. A Krzysio ładnie rośnie, nie ma co.

Antares jak mogłaś - wafelki ... i to sama? Trza się było ze mną podzielić to może by kupy brzydkiej nie było. ;)

najgorsze karola, ze ja sie z NIKIM nie podzieliłam.Tygrysowi ostał sie jeden z całej paczki Familijnych.... ekhm.Nie ma sie co chwalic w sumie.

reklama
ja na chwilkę wpadłam z marcówek
czytałam, że niektóre z Was mają zaświadczenie od neurologa na darmowe szczepionki skojarzone. czy trzeba coś załatwiać w nfz odnośnie refundacji?

no i najważniejsze pytanie - mam nadzieję, że u Was się ten problem nie pojawił - a mianowicie BEZDECH. mam skierowanie do kardiologa (niestety szukamy prywatnie dobrego lekarza, bo termin wizyty za prawie trzy miesiące). czy jest jeszcze wskazana konsultacja u innego specjalisty?

Do góry