reklama
misia_q pisze:Antares no co Ty! kochana nie faszeruj małej dalej 6 w 1!!! ja myslę że chyba 5 w 1 wystarczy następnym razem! po co ją szprycować niepotrzebnie tą żółtaczką?
kurde to po co jest ten program kompleksowy? hmmm.... załózmy, ze teraz jej podam Infanrix IPV Hib, a potem jeszcze jedną dawkę żółtaczki osobno? Nie za duzo kombinowania? ja już nie wiem.Pójde do pediatry i sie zapytam.
AAaaaaaaa własnie przeczytałam, ze jak sie podaje 6 w 1 to już nie podaje sie ostatniej dawki WZW B.Ale chyba masz racje Misia - przejde na 5 w 1.
Madzia nie nasmiewaj sie - zachowuj sie ładnie jak Ciocia Karola7
PS.a Marysia ile wazy?
Madzia_S
Matka Polka
Oj no nie naśmiewam się, nie naśmiewam :-* :-* :-*. Toska jest śliczna i taka ma być. Mysza tez żadna Agata Wróbel. Raczej sam wróbel . A wiesz że nie mam pojęcia ile waży... :-[ Pójdę w piątek do pediatry, bo mi się maść pośladkowa kończy (a wbrew nazwie świetnie się nadaje do buzi), to się zważymy. Czuję, że jest cięższa, ale żaden z niej grubasek. Ma fałdki oczywiście, żeberka jej nie sterczą, ale jest jak to pani alergolog określiła, taka "akuratna". Boskie ciało, po prostu : Uda piękne, łydeczki do zeżarcia, brzuszek okrąglutki, tak zwana fałdka "na bransoletkę" w nadgarstkach jest. Tylko jakoś w te ich wagi nie wierzę. W szpitalu była elektroniczna, a na takiej zwykłej to mi się zawsze wydaje, ze mogą byc przekłamania przy takich gramowych sprawach.
A oglądałam swoje zdjęcia z okresu niemowlęcego i musze powiedzieć, ze niezły był ze mnie już wtedy smok. Nogę w udzie miałam w Marysi wieku trzy razy taką jak ona.Ale ja sie urodziłam z wagą 3800g/58cm długa.
A oglądałam swoje zdjęcia z okresu niemowlęcego i musze powiedzieć, ze niezły był ze mnie już wtedy smok. Nogę w udzie miałam w Marysi wieku trzy razy taką jak ona.Ale ja sie urodziłam z wagą 3800g/58cm długa.
Luknęłam sobei na ulotkę szczepionkową i widzę że teraz w 2/3 miesiacu i potem w 5 można wziąsc szczepionke 5w1 bo żółtaczka nie jest konieczna
ale potem na przełomie 6/7 miesiaca jest szczepienie na wzw B i jeśli dotychczas były 6w1 to tego szczepienia poprostu nei robią a jeśli teraz wezmę 5w1
to trzeba zaszczepić nie wiem co lepsze ? Spytam najlepiej pediatry bo mamy fajną babkę!
ale potem na przełomie 6/7 miesiaca jest szczepienie na wzw B i jeśli dotychczas były 6w1 to tego szczepienia poprostu nei robią a jeśli teraz wezmę 5w1
to trzeba zaszczepić nie wiem co lepsze ? Spytam najlepiej pediatry bo mamy fajną babkę!
Antares ja też miałam 2 wkłucia bo:
błonnica, tężec, krztusiec - jedno wkłucie
polio - drugie wkłucie.
WZW dostał wcześniej w szpitalu.
Teraz będzie już jedno wkłucie i będzie szczepiony na: błonnicę, tężec, krztusiec (acelularny), polio - nie wiem czemu zrobili mu wcześniej osobno polio - następnym razem i ja się dowiem o co chodzi bo z ulotki wynika, że:
potem polio jest razem i jest jedno wkłucie.
Później zostanie nam WZW trzecia dawka a potem to już przeciw gluźlicy do wypicia . Później odra, świnka, żółtaczka jedno wkłucie i na koniec znów ta co wyżej jedno wkłucie.
błonnica, tężec, krztusiec - jedno wkłucie
polio - drugie wkłucie.
WZW dostał wcześniej w szpitalu.
Teraz będzie już jedno wkłucie i będzie szczepiony na: błonnicę, tężec, krztusiec (acelularny), polio - nie wiem czemu zrobili mu wcześniej osobno polio - następnym razem i ja się dowiem o co chodzi bo z ulotki wynika, że:
potem polio jest razem i jest jedno wkłucie.
Później zostanie nam WZW trzecia dawka a potem to już przeciw gluźlicy do wypicia . Później odra, świnka, żółtaczka jedno wkłucie i na koniec znów ta co wyżej jedno wkłucie.
reklama
Karolla no własnie.Żółtaczka nie jest już potrzebna.A potem można kupić Engerixa z WZWB.I ja chyba tak zrobię.Teraz przejde już do konca na 5 w 1 i ptem ta cala reszta.No ale najpierw konsultacja z pediatrą.
Rybka - mi ta facetka tez mówiła, ze trzeba osobno na polio.Bo oni zaszczepili Ci Piotrusia infanrixem 3 w 1 + osobno polio.A jeżeli jest za jednym wkłuciem to pewno masz na mysli infanrix IPV Hib ale to juz chyba nie za darmo.Przynajmniej u nas w przychodni.
Rybka - mi ta facetka tez mówiła, ze trzeba osobno na polio.Bo oni zaszczepili Ci Piotrusia infanrixem 3 w 1 + osobno polio.A jeżeli jest za jednym wkłuciem to pewno masz na mysli infanrix IPV Hib ale to juz chyba nie za darmo.Przynajmniej u nas w przychodni.
Podziel się: