reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

Ewako a myjesz Bartoszowi buźkę w środku (dziąsełka)?
Ja codziennie przy kapieli przemywam dziąsełka, podniebienia pieluszką nawiniętą na palec zmoczoną w przegotowanej wodzie. Robiłam tak Natalce i nie było plesniawki. Liczę, że teraz też tak będzie.
:)

reklama
Hmm my też nie myjemy !!!

Myfcia u nas płacz przy cycu to raczej nie jest brak mleka ale sennośc bo najczesciej występuje po kąpieli possie cyca i po 5 min ryk a mleko z jednego i drugiego cyca leci zresztą mam teraz jakąś mega produkcje - jeden pojemnik 160ml mleka napełniłam laktatorem w 10 min jakiś rekord chyba, za to
po chwili płaczu jak z nią pochodzę ale nadal przy cycu Olcia usypia jak nic wiec wydaje mi się że to po kąpanku jast zmęczenie i złość ;)

NO wieć tak Pediatra przyjechał o 15.30 badał Oliwke ponad 15 min ale nie wykrył żądnych zmian w organizmie. Ale kazał jechać do jego domu na odessanie katarku malutkiej i niby lepiej po tym jest bo przepisał leki za 150 zł ale niezałuje bo coś jest lepiej, Gdyby katar nie przeszedł to trzeba antybiotyk bo ma tak duzy. Musiał to odessac bo musiał dobrze ja posłuchac bo wzystko w niej chuczało ale Dzięki Bogu nie ma żadnego zapalenia. Ale tak meczy ja katarek. Dzisiaj na szczęście katar jest juz taki gestszy zielonkawy. Katar jest najgorszy dla Dziecka poniewaz nie moze oddychac buzią. Nie wiem co do Chrzcin zastanawiam się czy nie odwołąć bo dla mnie jest wazniejsza Oliweczka. A lekarzy z osródków zdrowia niech ich szlag............... BO Nie powinna być szczepiona jak powiedziałam że kaszle po swietach pojade do tego lekarza i powiem co mysle!!!!!!! Ide do moejje Oliweczki ją poprzytulać:) Tak mi jej zal wolałabym abym to ja była chora.

Buziaki dla Oliwki!

Olcia miała mały katarek ale taka woda jej leciała z noska i kichała, tatuś nas zaraził, dostała wit C w kropelkach 5 na dobę plus krople do noska
homeopatyczne i plecki smarowałam jej maścią Pulmex i po 2 dniach wsio przeszło ;D

cholipka a ja po swietach przeziebilam sie chyba kurde w gardle czuje kluche cholera co tu zrobic nie chce malego zarazic :-( czosnkiem nie mam co sie faszerowac bo mleko przejdzie....kurde no....

Myfa ja jak byłam chora to się nafaszerowałam czosnkiem, cebulą i mój młody jakoś tego nie odczuł w mleku... może spróbuj troszeczkę :) poza tym musisz karmić teraz intensywnie żeby przeciwciała go chroniły :)

Byłam i zwazyłam :) Tosia waży 4460 :) przez tydzień 180 g :)

i dowiedziłam sie co z tymi szczepieniami.Owszem - zaszczepią ją za darmo ale szczepionką Infanrix (3 w 1).Pozostałe - brakujące do kombinacji - musze dokupić I tak dwa kłucia.i kombinacje alpejskie.

Karolla - Ty szczepiłas Olę Infanrix hexa - czy bedziesz ją szczepiła tą kombinacją (wg planu kompleksowego Glaxo w sumie 4 razy) czy nastepne szczepienie dasz 5 w 1 (bez żółtaczki)? Ja chyba zostanę przy 6 w 1 do konca z tym, ze w każdym będzie dawka żółtaczki czyli w sumie będzie podana 5 razy.Czy to nie za dużo? Jak robisz?

reklama
Do góry