reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

No Tosia zważona :) 4280 :) prawie 180 g przez tydzień to chyba nie tak źle co?

No :) my juz po neurologu :) wszystko w porządku, rączki mamy masowac, zeby je rozcapierzała :) Pani mówi,że Tosia nie wygląda na dziecko u którego mogłoby to wzmorzone napięcie w rączkach pójśc w drugą (złą) stronę.Powinno sie rozejść z czasem. Wszytkie odruchy ma prawidłowe, USG przezciemiączkowe również w porządku.No :) uffffffffffffffff....

reklama
Anteres gratuluję wagi ;D mój słonik po 300 - 350g tygodniowo wrzuca ale to chłopiec ;D

Dzisaj byliśmy i Piotruś waży 6500g czyli przez niecały miesiąc przytył 1200g ::) aż się za głowę łapią, że on tak na cycu rośnie i tyje - ja chyba jak Karolla mam drożdze w mleczku ;D
Piotruś dostał szczepionke skojarzeniową z krztuścem acelularnym i polio - biedak w obie rączki piguła go pokuła. Od 6 rano do teraz spał z przerwami może 3 godzinki biedactwo.

Jeśli chodzi o pieluchowanie to my tego nie robimu bo nie ma takiej potrzeby ;D

Antares77 pisze:
No Tosia zważona :) 4280 :) prawie 180 g przez tydzień to chyba nie tak źle co?

No :) my juz po neurologu :) wszystko w porządku, rączki mamy masowac, zeby je rozcapierzała :) Pani mówi,że Tosia nie wygląda na dziecko u którego mogłoby to wzmorzone napięcie w rączkach pójśc w drugą (złą) stronę.Powinno sie rozejść z czasem. Wszytkie odruchy ma prawidłowe, USG przezciemiączkowe również w porządku.No :) uffffffffffffffff....

nio :) wiedziałam że wszystko dobrze :D

Rybko ładnie Piterek przybrał na wadze :) hehe ciekawa jestem ile już mój waży...

Oj to dobrze, Antares, że wszystko ok :). Buziaczki dla Antoniny  :-*

My juz po wizycie u pediatry-alergologa. Przeprowadziła ze mną wnikliwy wywiad-kto, gdzie, kiedy, z kim i dlaczego.Moja lista zaleceń jest tak długa, jak rolka papieru toaletowego. Dieta eliminacyjna konieczna, bo inaczej się nie dowiemy w czym rzecz poza białkiem mleka krowiego.

NIe wolno mi jeść: mleka i pochodnych krów (czyli jogurtów, serów, czekolady,wędlin(serwatka), wszystkiego co zawiera mleko w proszku, wołowiny, cielęciny), kakao, cytrusów, jajek i pochodnych a więc również kurczaków, ryb (w szczególności morskich-makrela, tuńczyk) z warzyw-selera, odstawić na razie sok jabłkowy, jabłka raczej tylko gotowane i pieczone, nie jeść pieczywa pszennego

Ze słodyczy- można landrynki, ale nie żółte i nie czerwone, bo żółty i czerwony barwnik bardzo uczula  ::)

Odstawić Plantex - lubi uczulać.

Czytać wszystko na opakowaniach, szczególną uwage zwracać na glutaminian sodu (bardzo uczula), zwany inaczej substancją wzmacniającą smak i zapach lub E-621. Z tego względu odpada kategorycznie Vegeta, jarzynka i takie rózne.

I jak tylko czegoś nie jestem pewna -od razu dzwonić.

Ogólnie zostało mi do jedzenia -ryż, kasze, marchew, pietruszka, indyk, wieprzowina, gotowane i pieczone jabłka, zielone cukierki. 10 dni diety, jak będzie poprawa to wprowadzamy po jednym nowym produkcie co 2 dni czekając na reakcję. Jak wylkuczymy alergeny pokarmowe, przechodzimy na roztocza i kurz, bo i tego nie można wykluczyć. To będzie najpiękniejsza Wielkanoc w moim życiu... ;D

Nie wolno dawać Lakcidu-zawiera białko mleka krowiego, Trilac-glutaminian sodu, zamiast tego na kupę-Lacidofil.

Na swędzenie-Fenistil i do smarowaia Laticort robiony na zamówienie w aptece.

Dziusia, jak Krzysio jest jeszcze oplamiony,czy opuchnięty, to ci wszystko powiem, co go może uczulać. Niektórych rzeczy bym się nawet nie spodziewała...

MAdzia rzeczywiscie masakryczna dieta.Ale trzymam kciuki - wytrwałości - 10 dni zleci szybko :) sciskamy Was z Antosią mocno :)

Rybka gratuluję :) jak czesto go karmisz? na żadanie? Bo ja tak no i Tosia tyle je.Ale i tak sie cieszę :) Nabiera ciałka moja Dziewczynka :)

reklama
No to Madzia kciukasy trzymam, dobrze będzie.:)
My dzisiaj też się szczepiliśmy, Jaś przy samym szczepieniu trochę popłakał natomiast przy wszystkich badaniach, mierzeniu, ważweniu itp wytrwale lekarkę podrywał, słał słodkie uśmiechy, gugał itd :D
Waży 5850g, wypada, że przez 6 tygodni przytył prawie 2300g, a przez ostatnie dwa tygodnie 700g.

Niestety to tyle z dobrych wieści, Jaś mi dzisiaj wypadł z gondolki, na całe szczęście na trawę i był opatulony w śpiwór i nic mu się nie stało, ale przez pół dnia ryczałam, nerwosol itd. Kurna ja to się nadaję...

Do góry