reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

Lo matko, Madzia, biedaku.... wspolczuje...
Antares, tym przybieraniem w powiazaniu z karmieniem sie nie przejmuj... maja rozne okresy. Moja na pierwszej wizycie wedlug pani doktor przybierala za szybko... karmimy sie caly czas tak samo (na rzadanie) a sie spowolnilo cosik troszke
Szczesciara, my tez sie jutro szczepimy... mam pietra tym bardziej, ze w czwartek rano wyjezdzamy... mamy do pokonania 600 km. jak mala bedzie marudna to z wyjazdu nici ;-(
Kachna nie przejmuj sie... to nie Twoja wina. ja mala raz z rak wypuscilam i o mala na nia sama nie glebnelam po tym... na szczescie na lozko. kladlam sie z nia po omacku w nocy do karmienia... i zamiast noga na lozko natrafilam na pusta przestrzen... taka zdolna jestem

reklama
Moja Natalka nigdy nie była bardziej marudna po szczepieniach. Teraz te szczepionki sa podobno lepsze niż kiedyś i dlatego lepiej dzieci na nie reagują (tak mi kiedyś pielęgniarka środowiskowa powiedziała).

Mnie Marynia marudziła przez trzy dni, bezgorączkowo wprawdzie, ale marudzila bardzo. Pewno dlatego, ze za darmo...

Dziusia, cieszę się bardzo, ze z Krzysiem wszystko ok, Anetka -trzymaj się, damy radę, chociaz na indyka i schab już nie mogę patrzeć. Tak bym zjadła pomarańczka...

A własnie.Pani neurolog u której byłam wczoraj powiedziała mi, ze takie dziecko jak Tosia z zawirowaniami okołoporodowtmi (hiperbilirubinemia, zamarwica, deceleracja,inf wewnątrzmaciczna, ur w 38 tyg), jako dziecko ryzyka powinna dostać szczepionkę skojarzoną za DARMO.Dostałam zaświadczenie - ciekawa jestem czy przychodnia honoruje.hmmmm.....

Kachna - mój Tygrys wypadł bratu z koszyka na rowerze jak był malutki, upadł na głowe ;D ale zdrowy jak rydz :) Luzik w ramionka maj Dir :)

Madzia, biedaku... jesteśmy z Tobą!

Tak się zastanawiam - co z mlekiem kozim i serkami owczymi? przecież to nie krowizna, więc teoretycznie można. Troche by to ułatwiło sprawę, gdybym mogła wsunąć takiego oscypka na przykład... Choć znowu zjadłam ostatnio serek homo i nic sie nie dzieje - ale narazie wolę być baaardzo ostrozna.

A wiesz Kira, że o tym nie pomyslałam...

Poza tym właśnie doczytałam,że:
Białka mleka krowiego są bardzo podobne do tych występujących w mleku kozim i owczym i mogą wywoływać ten sam rodzaj reakcji alergicznej jak białka mleka krowiego. Tak więc, mleko kozie lub owcze nie może być wykorzystywane jako materiał zastępczy mleka krowiego u osób na nie uczulonych.

No to po ptakach.

reklama
Remeny - niekoniecznie. Mati jak był mały był uczulony na mleko krowie, ale tolerował kozie. Więc różnie to bywa. Tylko jak tu się zmusić do wypicia takiego smrodu ;) Mati też miał z tym problemy, więc jadał tylko takie w proszku - trochę mnie śmierdzi. No i jeszcze jogurty kozie (strasznie drogie - 5 lat temu małe opakowanie około 3 zł ::) )

Do góry