reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Wyobraźcie sobie,z ę byłam dzisiaj z Tosią u ortopedy z wynikami USG.TA SAMA PANI ortopeda zbadała Tosie i mówi: no ładnie nóżki odwodzi, troszczke mogłaby więcej ale jest malutka jeszcze.Jak na jej wiek jest w porzadku.Taaaaa bez komentarza.

spoglądając na opis USG skomentowała - no nie jest tak rózowiutko jak tu jest napisane (napisane, ze bioderka prawidłowe, rozwój zgodny z wiekiem).No i co ona (pani która robiła USG ) tu powypisywała? Że zakonczenie ostre??? Przecież pani (znaczy ja) widzi, ze zaokrąglone.JA TEŻ ROBIĘ USG i tu jest wyraxnie zaokrąglone.

Chyba chciała sobie sama uzasadnic to co powypisywała na karcie 3 dni wcześniej (m.in WIOTKA nie wiem na jakiej podstawie to stwierdizła skoro poprzednio mówiła, ze jest naprężona....,)

No cóż.

Niezle Antares, dobrze ze poszlam do innej przychodni, bo bym chyba zwariowala jak by mi powiedziała ze jest coś nie tak.... :(

Byliśmy wczoraj u ortopedy i nożki ładnie symetrycznie odwidzi ale na USG lekarzowi prawe bioderko nie bardzo się podobało :(
Zalecone mamy pieluchowanie, "żabienie" i noszenie na biodrze. Kontrola za dwa miesiące. Troche przeraża mnie to pieluchowanie bo coraz cieplej się robi a tu dzieciakowi trzeba dodatkową warstwe założyć. A jak Wam idzie pieluchowanie, dzieciaczki się nie buntują ze im nie wygodnie??

ja w ogóle nie pieluchuje tetrą tylko przy przewijaniu odwodze małej nóżki na 15 sek. o czym już wcześniej pisałam

nas też nie mierzono na szczepieniu ale Ocia urosła mega w kroku nie dopinam już kilku bodziaków na 62 cm ;)

villemo pisze:
kurcze, jak byłam na szczepieniu to pediatra moja Niunie tylko ważył, niewiem ile moja urosła ale po ciuszkach widze, że sporo
chyba sama ja zmierze bo jestem ciekawa ile mierzy

a tak nawiasem aneta998 "aneta" to twój "nic' czy prawdziwe imię, bo jezeli prawdziwe to ja tez jestem Aneta i mam Natalkę :laugh:

hi hi wiec obie Anety maja corki Natalki,fajnie

hm,ja juz sama nie wiem,po wyjsciu ze szpitala uzywalam ciuszkow 62,
teraz sa juz za male ,musze ja ubierac w 68,a nie urosla ani cm,dziwne to dla mnie

Anetko, rozmawiałamz położną o tej długości naszych dzieci, bo miałam taką samą sytuację - w miesiąc po urodzeniu Ircia mierzyła ciągle 54 cm a widziałam że urosła, bo sporo ciuszków było za małych lub ciasnych. Położna mówiła, żeby sie nie przywiązywać do tej długości, bo w szpitalu nie rozprostowuja nóżek, mierza po krzywiznach i to są dane tylko przybliżone. I że dopiero teraz jak maluszki prostują nóżki to można faktycznie zmierzyć jakie są długie.

reklama
Do góry