reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Na razie to Madzia oprócz nosidła nie zaprezentowałaś jak Wam jast dobrze z nim.
A moze nie doczytałam..... czy Twoje dziecie taż jest takie zadowolone z nosidła?

2 godziny spedzilismy w przychodni.Gorącą jak diabli, tłum dzieci (nie szkodzi, ze zapisują na godzinę :mad: ) no i musiałysmy odwiedzić 3 gabinety (przygotowawczy, lekarski i sezczepieński)

Więc tak:

Antosia zdaniem pani pediatry nie przybrała zbyt duzo na wadze - po 3 tyg - waży 4100 ( poprzednio 3680).Od razu mi chciała wpakowac modyfikowane mleko ale jak sie zapytałam, czy moze ja powinnam coś pić, bo nie chce jej od razu tego podawać to entuzjastycznie stwiersdziła, ze oczywiście jak najbardziej :mad:

poza tym ok ale pani pediatra na podstawie tego, ze Tosia jeden kciuk miała pod paluszkami a drugi na paluszkach (przy zacisnietej piąstce) dała skierowanie do neurologa :mad: moze i ok - profilaktycznie - ale bez przesady. Za chwile miała paluszki odwrotnie wyłożone, potem machała rączkami itd.No ale dobra.

AAAaa.. i na skierowaniu do neurologa mam napisane , ze ma dyskretną asymetrię ciała - faktycznie czasami bioderkami przy przewijaniu sie kieruje lekko na prawo a za chwile w drugą stronę. Jak Wasze Bejbiki? Bo ja już nie wiem czy troche ta pani pediatra nie przesadza...i mnie nakręca.

no i szczepienie - Infanrix Hexa - pojedynczy krzyk na i Tosia z powrotem spała jak smok :) oczywiscie 100 recept na wszelki wypadkek gdyby miała gorączkę.I zapisała Eferalgan 80 - kazala podac 1/2 czopka w razie czego tylko, ze jak mnie uswiadomiła pani farmaceutka jest to lek od 3 miesiecy.No ale pediatra chyba wi co robi?

ale hmm.... ta pani pediatra to jakas przewrazliwiona chyba.Jak Wasi lekarze?

Ja wiem czy to mozna nazwać przewrazliwieniem ? Generalnie chyba dobrze, że na zimne dmucha. I wie co robi, ja też w aptece u mojego ulubionego pana Krzysia nabyłam Efferalgan, kazał mi podac w razie czego tylko kawałek czopka.

No ale Tośka dzielna babeczka. Uściski i całuski
calus5ke.gif

A z tym skręcaniem to sie trochę wystraszyłam. Ja nie wiem kurcze czy się Maryśka nie skręca , musze sprawdzić, ona mi przy przewijaniu wywija kopytami na wszystkie strony.

Wiesz Madzia ja jej nie zarzucam tego, ze dmuch na zimne tylko mamy już tyle skierowań i wszystkie profilaktycznie.Viburcol tez kazała podac profilaktycznie - chociaż nie wie, czy Tosia bedzie niespokojna, czy bedzie gorączkowac po szczepionce.Jakoś nieszczególnie chce  mi sie podawac Tośce leki profilaktycznie...

A Tosinek też przesyła buziaki :)

reklama
Magduska... ano z zyrafka ;-) Jak malpowac to na calego :-)
Antares... ja jak powyzej ;-) (dalej malpuje, a co :-) )

Do góry