reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

Aga29 widze ze kolejna absolwentka UMCSu ciekawe ile jeszcze nas tu jest :-)...haha a Lublin to super miasto :-)

te tabletki z fluorem to chyba jakis zart prawda? przeciez fluor szkodliwy jest nawet dorosli nie moga go łykac ...tego w pascie do zebow ...jedynie zewnetrznie....

My zaczynamy znowu podawac devikap i tez dwie kropelki zaczne bo jedna byla jak maly byl noworodkiem.... a poci sie strasznie na podusi....

reklama
Aga29 widze ze kolejna absolwentka UMCSu ciekawe ile jeszcze nas tu jest :-)...haha a Lublin to super miasto :-)

te tabletki z fluorem to chyba jakis zart prawda? przeciez fluor szkodliwy jest nawet dorosli nie moga go łykac ...tego w pascie do zebow ...jedynie zewnetrznie....

My zaczynamy znowu podawac devikap i tez dwie kropelki zaczne bo jedna byla jak maly byl noworodkiem.... a poci sie strasznie na podusi....

No rzeczywiscie ciekawe ile nas tu jeszcze po tych lubelskich uniwerkach jest:tak:
A witamina D3 z fluorem to nie zart, tutaj u nas przepisuja tylko taka i to jeszcze w tableteczkach, zeby bylo smieszniej, ale one bardzo szybko sie rozpuszczaja:tak:. Lekarze pediatrzy wychodza tu z zalozenia, ze fluor wzmacnia zabki dzieciecia, wiec stosuja to tez w praktyce.
A ja pierwsze slysze, zeby fluor byl szkodliwy:baffled: Moze tylko jego nadmiar co???:confused:

U nas stomatolodzy kategorycznie zabraniają używania past z fluorem. Marysi chrzestna, jak poszła do dentysty, to ona po obejrzeniu zębów od razu jej powiedziała z jakiej dzielnicy Gdańska jest, bo tu woda najbardziej fluorowana:-D. Ja nie daję D3 juz wcale,a o fluorze nawet nie myślę.

Nasza malutka bidulka od 5 dni ma mega biegunke, 5 razy dziennie :-( Bylismy u lekarza, a dzis nawet na pogotowiu, no i nawet nic mu nie dali antybiegunkowego :no: Wg. tutejszych lekarzy to jest wirus i sam przejdzie, a jak maly ladnie je i pije, nie jest odwodniony to jest ok :dry: ale ja sie bardzo tym martwie, widac ze go boli brzuszek, no i ma tak strasznie odparzona pupcie od tych kupek :-(
Dziewczyny mam pytanko czy w Polsce tez w takiej sytuacji nie podaja dzieciaczkom nic przeciw biegunce :confused: bo tu jak zapytalam o takie cos to powiedzieli mi ze nic nie daja :baffled:

na biegunke lekarze czesto kaza podac lakcid czy jakos tak to naturalne bakterie ktore sa w jelitkach...mojemu pomoglo

reklama
Kachna, Myfa80, Misia_q dzieki serdeczne za pomoc!!! Misia_q skorzystalam z przepisu ktory mi podalas i zrobilam ta marchwianke :tak: Mam nadzieje, ze przejdzie malutkiemu, bo sie bidulka meczyl i budzil w nocy przez ta biegunke :-( Jeszcze raz dziekuje :-)

Do góry