reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

u nas w niemczech jest humana heilnahrung dla dzieci z biegunka
i tez marchewke dawalam

a te tabletki za fluorem dajemy tylko do skonczonego pierwszego roku zycia a nazywaja sie D-Fluoretten 500 I.E

reklama
Nasze tableteczki nazywaja sie Zymafluor D 500 jest ich 90 w opakowaniu i z tego, co tu jest napisane podaje sie do ukonczenia 2go roku zycia:tak:

ja tak sie zastnawiam skoro w kaszkach jest pelno witami i minerałów , w mlekach modyfikowanych tez poza tym soczki tez multiwitaminy i jeszcze dodatkowe witami w kropelkach od lekarza....poza tym w jarzynkach i miesku te akurat sa najlepiej przyswajalne... czy to nie odbije sie jednak na zdrowiu naszych maluchow witaminoza tez nic dobrego...ja mojemu daje sok z cytryny raz na jakis czas :-)

To fakt Myfa, hiperwitaminoza to nic dobrego, wiec nie ma chyba co przesadzac z witaminami. Ja przez cala ciaze nie bralam zadnych witamin, bo mi gin nie kazal, a synek jaki zdrowy kolosek sie urodzil:-D

Ja w ciąży na samym początku brałam Prenatal, a potem zaczęłam po nim ż.... wymiotowac jak kot, to odstawiłam. Za to żywiłam się jabłkami, marchewką, brokułami itd bo takie zachcianki mnie dopadały... I na dobre nam to wyszło;-)
Teraz daje Młodemu Vigantol 1krople i 3-4 win C bo pogoda paskudna.

ja na poczattku ciazy nic nie brałam dopiero jak mihemoglobina spadla do 11 zaczełam materne wynik byl tego taki ze utylam 25 kilosow podczas ciazy..ale synek zdrowy ...

zastanawiam sie czasem czy gdybym jej nie brala nie utylabym tyle i teraz byla juz laska ze hoho....z drugiej strony wtedy mysli sie tylko o zdrowiu dziecka a nie o swoim wygladzie a zdrowa matka to zdrowe dziecko...przynajmniej w wiekszosci przypadkow...

Dziusia a ta vitamine c to przypisał Ci lekarz czy mozna kupic samemu bez recepty? bo ja bym nabyła ją...

kurde i nas dopadł katar młody dzisiaj zakatarzony ale tylko jedna dziurka narazie, dalam mu krople cebionu i smaruje nozdrza mascia magietkowa...kurka ferdzio no....ze tez musial go dopasc...

reklama
U nas tatus zakatarzony,ale zabronilam podchodzic do malego, coby go nie zarazil!:tak: Na razie ani ja ani Eryk nie mamy katarku, mam nadzieje,ze tak zostanie:tak:

Do góry