reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

My dajemy tez jeszcze witamine D3, bo ponoc powinno sie podawac do ukonczenia roku. My mamy taka w tabletkach z dodatkiem fluoru,coby zabki byly zdrowe:))

reklama
My mamy podawać od listopada, bo narazie jeszcze jest sporo słonka. Natomiast podajemy Cebion Multi 5-6 kropelek i 3 kropelki Cebionu - bo słaba morfologia a poza tym okres katarów i przeziębień.

A my dajemy codzinnie po 3 kropelki. Czyli wychodzi na to, ze najwięcej, ale cimiczko jeszcze nie zarosnięte.

Aga a co tu studiowałaś? I kiedy?

Kurcze. W takim wypadku chyba przejde zapytac o te witamine.
Skoro obwod glowki niezbyt duzy i cimiaczko zarosniete i buzka pelna zabkow, to moze nie powinnam??
Lepiej zapytac, niz sie zastanawiac.

Nam pani doktor zaleciła co drugi dzień podawać po 2 kropelki devikapu, ale ja byłam mądrzejsza i czasem dawałam ale przeważnie nie dawałam, bo jest słonko i nie trzeba.
Od jakiegoś czasu Iguni potwornie poci się główka, zawsze budzi się na mokrej podusi, każdej podusi i bez podusi też się poci. Dowiedziałam się, że może to być objawem niedoboru witaminy d w organiźmie dziecka :szok: więc grzecznie zaczynam się stosować do zaleceń pediatry. Za jakiś czas zobaczymy czy wpłynie to pozytywnie na biedną maleńką główkę:-(

reklama
Do góry