reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Gratulacje dla zębaczy
U Misia gorączka ciągle jest ale już mniejsza bo te leki pomagają... nie przekracza 38,5. siuśki oddaliśmy do badania (co się namęczyłam żeby mi nasikał to tylko ja wiem heh) no ale noc w miarę spokojna i to najważniejsze 6 razy się budził tylko i tak na chwilę przytulał się do cyca i znów spał...no zobaczymy... czekamy teraz na wysypkę

reklama
Misiu zdrowiej szybciutko,
Wszystkim zębalkom gratulujemy zębolków,
U nas ciągle nic, chociaż dziąsło na dole spuchnięte na maxa od kilku dni i górne zaczyna puchnąć a młody piszczy, to zębiska nie chcą wyleźć :(

U nas zębów ni ma... jakiś czas temu myślałam że to ząbki ale była to pomyłka... wczoraj pediatra powiedziała że lada moment wyjdą... czy wasze maluszki też "strzelają" szczęką?? Taki dziwny odgłos jakby coś przeskakiwało. Pediatra słyszała to i mówi że to napewno od ząbków że Misia swędzi i nie wie jak sobie poradzić

U nas nic nie strzela, tylko Paulina "zagryza" dolną wargę, to znaczy tak śmiesznie ją chowa- ale myślę że to od zębów.

u nas tak śmiesznie zawija wargę i ściska szczęki że wygląaa jak taki dziadziuś bezzębny ;) Wika oglądał stomatolog przyjaciel rodziny i stwierdził że zęby są tuż tuż a to było 2 miesiące temu.... ::) i nadal nic :)

oki
Za to teraz mam potworka zamiast dziecka, grrr... On nie "chce" spać przy piersi. On tego wymaga. Dopomina się tak, że chyba sąsiedzi z parteru słyszą. Jak go chce oszykać smoczkiem w nocy (co dotychczas skutkowało) dosaje histerii, która natychmiast przechodzi po tym jak mu dam cyca. Poza tym jak mu zabiorę cyca jak już śpi, a nie dokładnie się ubiorę to za jakiś czas jak się budzą to znowu je . No kiedyś machał głową w poszukiwaniu piersi a teraz łapie ją rączkami i sobie przyciągqa do buzi.
Okropne jest to spanie razem- dzisiaj chyba z godzinkę pospał w łóżeczku. Ale przynajmniej oszczędzę na środkach antykoncepcyjnych, bo najlepszy śpi z nami :mad:

::) a u nas zębów 6. no i zakupiłam już nawet szczoteczkę na palec, ale nie był to najlepszy pomysł, bo mi go zaraz gryzie...

Kachna321bum pisze:
oki
Za to teraz mam potworka zamiast dziecka, grrr... On nie "chce" spać przy piersi. On tego wymaga. Dopomina się tak, że chyba sąsiedzi z parteru słyszą. Jak go chce oszykać smoczkiem w nocy (co dotychczas skutkowało) dosaje histerii, która natychmiast przechodzi po tym jak mu dam cyca. Poza tym jak mu zabiorę cyca jak już śpi, a nie dokładnie się ubiorę to za jakiś czas jak się budzą to znowu je . No kiedyś machał głową w poszukiwaniu piersi a teraz łapie ją rączkami i sobie przyciągqa do buzi.
Okropne jest to spanie razem- dzisiaj chyba z godzinkę pospał w łóżeczku. Ale przynajmniej oszczędzę na środkach antykoncepcyjnych, bo najlepszy śpi z nami :mad:

hehe, Tomek też się nie da oszukać. a jeżeli chodzi o antykoncepcję, to widzę, że stosujemy tę samą..... ::)

reklama
Do góry