reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
U nas rozpulchnione dziąsła, megaślinienie i gryzienie wszystkiego co popadnie - od dwóch miesiecy ::) a zębów jak nie było tak nie ma...
Wszystkim Zębaczom gratulujemy!

Zuzia też ciągle bez ząbków, ale marudzi od kilku dni tak jakby miały jej wyjść wszystkie naraz. Wszystko jest beee, nawet na rączkach nie jest super. No i w nocy się często budzi. A ja potem w pracy oczy na zapałki.

No a u nas chyba dobrze... właśnie za uszkami i na szyi pojawiła się wysypka... więc wygląda na trzydniówę. Dziś o 12 wyniki siuśków odbieramy ale chyba jest ok... Misio budził się dziś 2 razy w nocy ale strasznie się rozkopywał i był cały zimny więc ubrałam go w taki śpiworek i spał do 7:20!!

Magduska, bardzo sie ciesze ze z Misiem juz dobrze, no i pospal sobie chlopak ;D :-*
U nas dwa zebole, i czeste budzenie sie w nocy, czyzby nastepne szly ???, a w ogole to sa jakies reguly co ile zeby sie pojawiaja, no nie wiem, np ze po tygodniu juz moga sie pojawic albo po miesiacu, ale pewnie jak zwykle nie ma regul ???

Magduska jak wysypka wyszła to już jest po gorączce , dobrze, że już po.
A co do zębów to jest tam jakas reguła, jak i kiedy wychodzą, ale odstępstwa od reguły są dość częste i całkiem normalne. U mojeje Natalki jako pierwsze wyszły dwójki dolne a potem jedynki górne (troche śmiesznie to wyglądało), a u Pauliny na razie standardowo- jedynki dolne wychodzą.
Ewcia- gratulacje tylu zabków u Tomcia (juz 6 :o :o) - chyba wodzi prym w tym temacie :)

Magduska ciesze sie, ze z Misiem juz dobrze:)

A my po wizycie u ortopedy. Bioderka łokej. Dawac jeszcze wid d3, 2 kropleki dziennie. Przy najblizszej wizycie u pediatry skonsultowac dalsze branie.
Kolejna wizyta na wlsnych nozkach Marcelka:)

Magduśka, dobrze, że już lepiej z Misiem :)
A my w niedzielę bioderka badaliśmy i też w porząsiu, lekarka jeszcze zajrzała do głóki (oczywiście USG miał robione) i też oki.
Wczoraj u pediatry byliśmy, bo Jasiowi cosik dziwnego jest. W miejscu gdzie siusiak dotyka pieluchy jakieś ciemniejsze plamy są (na pampersie) No i to mogą być kryształki czegośtam i to jest spoko, ale zanieśliśmy dzisiaj siuśki do badania i mamy jeszcze przyjść z taką pieluchą. A ja miałam mieć dzisiaj pobieraną krew, ale oczywiście się zapomniałam i nażarłam się pierniczków przed wyjściem ;)

reklama
Do góry