reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Od nas takze całuski dla Misia :-*

My po szczepieniu Bartosz waży 9 kg i mierzy 70 cm. Patrzyłam w książezkę i urósł przez 6 tygodni 1 centymetr. Czy Wasze dzieciaczki tez juz przestały rosnąć? Obwód klatki piersiowej taki sam, a obwód głowy powiekszył sie o 1 cm. hmmmm
No i badanie moczu wyszło ok, ale z posiewem nie za ciekawie. Coś nie halo, ale pediatra mówi, ze to może być od zanieczyszczonego napletka (nie odciągam) i jest niewiem jak to okeślić, no po prostu nie da sie odciąganąć. Powiedziłą, ze jak jeszce raz wyjda takie wyniki to do chirurga na żeby mu odciągał ,bo teraz nie wiadomo czy od napletka czy może siedzi jakas bakteria :(
i za 6 tygodni szcepienie przeciw żółtaczce :( :( :(
Acha i dla zainteresowanych pytałam o szczepienie przeciw gruźlicy. nie jest powiedziane, ze jak sie nie jączy to sie nie przyjeła. A poza tym szcepienia przeciwko gruźlicy sa teraz tylko w szpitalu ::)

reklama
Jasiu gratulujemy nastepnego zabka
Ewako wszystko bedzie dobrze,wzrostem sie nie przejmuj ,moja Natka
przez pierwsze dwa miesiace urosłatylko 2cm.pediatra mówiła ze dzieci rosna skokowo
moja zaba np w 3 miesiacu urosła 5cm,potem 1 cm ,potem 3cm,itd

Dla Misia zyczymy duzo duzo zdrówka

Misiu biedaku ale musisz sie męczyć z tą temperaturą ! Cmokam CIę mocko !
Jasiek gratulujemy zębów!
Ewako ... gratulujemy wagi Bartoszkowi i nie martw sie bedzie dobrze !

No to pozostaje mi tylko pogratulować Kachna.
U nas też coś się ruszyło i gdy dotykam dziąsełka na dole czuję pod palcem ostrą krawędź- więc chyba już jeden ząbek ujżał światło dzienne ;D

Misiu mam nadzieję, że już ci lepiej.
Bartoszku gratulujemy wagi (a co do wzrostu do w 2 póroczu dzieci będą rosły już wolniej) i zyczymy dobrego posiewu
Jasiu - gratulacje 4 ząbków ( u nas nadal 2)

reklama
Paulinko-posiadaczko pierwszego zabalka, gratulujemy serdecznie!!!!!!
No Jasiu, to juz fachowiec jesli chodzi o zeby!:)
U nas tysz 0. No ale czekamy, czekamy.
Magduska, jak Misio dzisiaj?

Do góry