reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Marysia względnie zdrowa, nie kicha, dziś byłam z nią w domu. Chyba miała trzydniówkę (dziwne, bo temperatury nie zauważyłam, zresztą - nie mierzyłam jej), bo dostała wysypki na paszczy, uszach i szyi. Ja za to jestem chora na grypę na maksa, już bez udziału żołądka. A jutro muszę iśc do pracy :mad:.

reklama
remeny pisze:
Wiesz co, to może być tak że mają po prostu inną aparaturę, te kombajny niestety mają każdy inną skalę. Nie masz norm na wynikach?
Ostatnio Irenka miała hematokryt 28% (norma to 29 - 43%), hemoglobinę 10,2 (9,8 - 13,2g/dl), erytrocyty 3510000 (3800000 - 5300000 /ul), zelazo 9,5 (9 - 28 umol/l). I pediatra stwierdzila ze słabawo, ale nie ma co szaleć, zwłaszcza ze to bylo przy zapaleniu ucha. A teraz to własnie kurde nie wiem. Pojedziemy do Prokocimia w przyszłym tygodniu i skserujemy wyniki, moze juz beda też te przeciwciała.
Buraki jeszcze nie weszły bo dopiero dzis kupiłam, jutro zaczynamy kurację, może jak zmieszam buraczki z dynią to się uda ;) bo moja córa jest fanką dyni.

no własnie...moja córka jest fanką dyni , jabłka , marchewki ale z burakiem niekoniecznie :)
Mam normy owszem - nawet dołączone do wyników ale ... normy dla dorosłych ;D no... ekhm.
Nabyłam to żelazo na wszelki wypadek (hemofer) ale ciągle jakoś... nie mogę sie zdecydować na podanie....

Ja też kupiłam te zapisane leki, bo wszystko było na jednej recepcie a zależało mi na Debridacie. Mamy żelazo, ale przecież ono działa zatwardzająco. Wczoraj Irenka zrobiła kupkę po pięciu dniach, i znowu z płaczem i bólem, a obawiam się że nie wszystko wyszło i dziś będzie część dalsza męczarni. Jak ja jej jeszcze do tego podam żelazo to nie wiem co będzie z tym moim biednym dzieckiem... Może ten Debridat coś pomoże, jak brałyśmy go przez tydzień to kupa była codziennie. Może coś się wreszcie unormuje, bo już nie wiem jak jej pomóc.

Madzia, współczuję. Trzymaj się dzielnie! Dobrze ze Marysia nie złapała tej grypy żołądkowej.

Madzia zdrowiej zdrowiej, a wszelkie chorobska precz, dobrze, ze Marysia ma sie lepiej. Nie mogli Ci darowac tego jednego dnia w pracy ::), przeca zaraz weekend to bys sie i szybciej wykurowala.

A co do zelaza, to Tosiek po nim zaczal walic kupy czarno-zielone, a zapach to juz nawet pomine milczeniem::) ::) I chyba zmniejsze zalecona dawke, bo wczoraj troche sie nastekal.

mam pytanko w sprawie kupki ::) maleństwa.
moja maja juz od dawna je róznego rodzaju zupki i deserki, więc zacząły zmieniać się kupki.
teraz ostatnio zaczęła robić bardzo ciemne prawie grafitowe. nie wiem czy to normalne.
odstawiłam jej w ostatnich dniach marchewke poniewaz miała niewielkie zaparcia i kupki robiła często ale takie "plastelinki" albo zbite bobki.
no więc jak nie jadła przez 3 dni marchewki to zrobiła kupkę rzadsza ale za to bardzo ciemną... ::)
czy któryś z maluchów tez miał coś podobnego???

Gosiaf a jak długo Maja robi juz takie kupki????
Moze to po jakichs ciemnych owocach???Moja Natka czasem strzela zielone kupy
ale raczej sporadycznie.No i w zaleznosci od tego co je przybieraja rózne odcienie
bardzo ciemnej jednak nie było.

Czy wasze dzieciaczki przy ząbkowaniu miały gorączkę?? Właśnie Miśka uśpiłam miał w tyłeczku 38,5, dałam eferalgan w czopku mam nadzieję że pomoże już jakby chłodniejsza główka

gosiaf pisze:
mam pytanko w sprawie kupki ::) maleństwa.
moja maja juz od dawna je róznego rodzaju zupki i deserki, więc zacząły zmieniać się kupki.
teraz ostatnio zaczęła robić bardzo ciemne prawie grafitowe. nie wiem czy to normalne.
odstawiłam jej w ostatnich dniach marchewke poniewaz miała niewielkie zaparcia i kupki robiła często ale takie "plastelinki" albo zbite bobki.
no więc jak nie jadła przez 3 dni marchewki to zrobiła kupkę rzadsza ale za to bardzo ciemną... ::)
czy któryś z maluchów tez miał coś podobnego???

Nasz robi "plastelinkę" właśnie po marchewce :)

Magduska eferalgan powinien pomóc, gorączka to jeden z objawów ząbkowania ale nie wszystkie dzieci tak mają :) Misiu całuski :-*

reklama
:( i znów gorączka...jejku mam nadzieję że to nic innego tylko ząbki. Paweł jest chory ale u małego na razie innych objawów poza gorączką nie ma. Szit a jeszcze niedziela przed nami :(

Do góry