reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Seki pleśniowe, uwielbiam... Niestety, jeszcze długo nic z tego, bo mlodzież uczulona. U mnie to niestety długie pozostawanie bez jedzenia, wybrałyśmy się z mamą na zakupy i taka byłam przejęta faktem że zerwałam się z łańcuszka, że zapomniałam o obiedzie ::) Często też tak jak u Asi, powodem są zmiany ciśnienia. Dziś sama jestem sobie winna. Ale żakiecik nabyłam ;D

Antares - dla dzieci mam normę hemoglobiny od 9,8 do 13,2g/dl. Hematokryt 29 - 43%, erytrocyty 3800000 - 5300000 /ul.
Kurde, zła jestem że nie dopytałam lekarza o te wyniki. Chyba tam zadzwonię i spróbuję sie dowiedzieć, ale wątpię czy cokolwiek mi powiedzą.

reklama
Łączę się w bólu z cierpiącymi... mnie juz w nocy zaczęła boleć głowa, tylko wydawało mi się ze snię ;) niestety jak się obudziłam nadal czułam wganiatający w podłogę ból głowy :( . Na szczęście pomogły dwie kawki.

Madzia trzymaj się mocno i Marysię też trzymaj... nie dopuść do ododnienia i jej tez powinno przejść (jakby jednak załapała).

remeny pisze:
Antares - dla dzieci mam normę hemoglobiny od 9,8 do 13,2g/dl. Hematokryt 29 - 43%, erytrocyty 3800000 - 5300000 /ul.
Kurde, zła jestem że nie dopytałam lekarza o te wyniki. Chyba tam zadzwonię i spróbuję sie dowiedzieć, ale wątpię czy cokolwiek mi powiedzą.

no to kurna o co chodzi tej pediatrze, skoro Tosia ma 12,1 hemoglobiny???????????????? a masz tam jeszcze normy dla Fe w surowicy?
ja bym zadzwoniła albo posżła do przychodni - powinni Ci powiedzieć co i jak - poza tym wyniki powinnaaś mieć w ksiązeczce na wszelki wypadek.Zadzwoń zadzwoń.To nie IPN osasecznie :)

Madzia wracajcie szybko do zdrówka.

Kachna ty jedz coś oprócz słodyczy, bo jak sie spotkamy to wszystkie popadniemy w kompleksy ;)

Natalce i Krzysiowi gratulujemy wagi. Ale te nasze dzieciaczki szybko rosną. Niedawno było 4 kilo.
Apropo byłam teraz w domku i Bartosz sie okazał wyzszy niz moja 11-miesieczna siostrzenica, ale wązy 2 kilo mniej. Ale teraz juz chyba przestaną tak szybko rosnąc, co?

Antares77 pisze:
no to kurna o co chodzi tej pediatrze, skoro Tosia ma 12,1 hemoglobiny???????????????? a masz tam jeszcze normy dla Fe w surowicy?
ja bym zadzwoniła albo posżła do przychodni - powinni Ci powiedzieć co i jak - poza tym wyniki powinnaaś mieć w ksiązeczce na wszelki wypadek.Zadzwoń zadzwoń.To nie IPN osasecznie :)

A mam żelazo, znalazłam - 9 - 28 umol/l.
Do książeczki mi nie wpiszą, bo to za duzo zachodu, moga ewentualnie skserować za opłatą. Bo to Polsko Amerykański Instytut Pediatrii Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego (co znaczy że połowa ludzi tam pracujących to wredne bufony, za przeproszeniem)

łe kurna to ja już nic nie rozumiem.Ta moja pediatra to chyba ma jakieś inne normy.Tosia ma Fe ok 39.yyyyyyy

A jakie wyniki ma Irenka? No i jak dajesz rade z burakami? Tosia grymasi,.Chyba jej kolor nie podpasował ;)

wiesz co - co oni z tymi wynikami??? cholipka.Przecież to nie jest tajne,dotyczy Twojego dziecka.Nastepnym razem capnij je i koniec.Niech sobie zrobią kopię ;D

reklama
Wiesz co, to może być tak że mają po prostu inną aparaturę, te kombajny niestety mają każdy inną skalę. Nie masz norm na wynikach?
Ostatnio Irenka miała hematokryt 28% (norma to 29 - 43%), hemoglobinę 10,2 (9,8 - 13,2g/dl), erytrocyty 3510000 (3800000 - 5300000 /ul), zelazo 9,5 (9 - 28 umol/l). I pediatra stwierdzila ze słabawo, ale nie ma co szaleć, zwłaszcza ze to bylo przy zapaleniu ucha. A teraz to własnie kurde nie wiem. Pojedziemy do Prokocimia w przyszłym tygodniu i skserujemy wyniki, moze juz beda też te przeciwciała.
Buraki jeszcze nie weszły bo dopiero dzis kupiłam, jutro zaczynamy kurację, może jak zmieszam buraczki z dynią to się uda ;) bo moja córa jest fanką dyni.

Do góry