reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Kachna jedz schab najlepiej z tłuszczykiem bo zeschniesz na wiór :laugh:

My wczoraj bylismy na szczepepieniu,Natalka tak płakała ze az sie zachodziła :mad:
wazy juz 8400,74cm.Nadal mam podawac cebion i vigantol

reklama
Ohhh, my dzisiaj po szczepieniu WZW i Hib (bo w pierwszą dostał zwykłą serie, a potem szły skojarzone). Troche się popłakał szczególnie przy drugim, ale szybko przeszło.
Krzyś waży 8830g główka 44, klata ;) 47. Troche mało przybrał ale pediatra stwierdziła ze to prawdopodobnie dlatego ze taki wierciuch. Osłuchiwała go na stojąco bo łapał albo rąk, albo fartucha i się podciągał ;)))
Zostawiamy kropelkę vigantolu i wprowadzac pokolei rózne jedzonka (w poniedziałek zaczynamy jajka).
Następne szczepienie za pól roku a za 1,5 -2 m-ce kontrolnie się pokazać. :))))))))

Mam grypę żołądkową-drugi dzień biegunka. Dodatkowo kicham, leje mi się z nosa i powiększony migdał. Mój mąż ma grypę żołądkową-biegunka pierwszy dzień. Tez kicha i kaszle. Marysia kicha i kaszle. CO MAM ZROBIĆ, JEZELI DOSTANIE BIEGUNKI ??? Boże, tak się martwię, ze coś jej się stanie...wczoraj dwie godziny ją wieczorem usypiałam, tak piszczała, nigdy wcześniej się taka akcja nie zdarzyła, nie wiem sama czy to zęby, czy jest chora.Gorączki nie ma. Nam to przejdzie samo, ale co z nią ? U mnie w pracy ta grypa przechodzi z jednego na drugiego. Co można maluchowi dać na biegunkę, gdyby nie daj Boże...? ::) ::) ::)

Hej, Madzia, zdrowiejcie i trzymajcie się dzielnie! Może Marysia nie złapie wirusa?
Naszym Dużym Dzieciom gratuluję wagi i pięknego rozwoju, my do szczepienia idziemy na początku wrzesnia.
U mnie migrena gigant, zaliczyłam już zimne okłady, drzemkę, dwa panadole, nie obyło się bez - że tez tak ładnie powiem - torsji. Dramat. Teraz juz troche lepiej. Tomek z Irenką na spacerze, a ja wracam do łóżka.
Antares, nie pamiętam tych norm, jak Tomek wróci to sprawdzę bo wszystko zostało w torbie spacerowej.

remeny a próbowałaś zlokalizować źródło migreny? Ja swego czasu miałam straszne jazdy. Nawet myślałam, że mi jakiś guz w głowie rośnie. Chodziłam po lekarzach i nic, aż w końcu jedna neurolog zapytała się co jem i okazało się że w moim przypadku migreny wywoływały sery pleśniowe, które jadłam w dużych ilościach. Dziwne to ale prawdziwe, jak przestałam się nimi opychać uporczywe migreny minęły, teraz bóle głowy są sporadyczne. Ostatnio głowa mnie bolała po 5 drinkach, no ale to nie była migrena z całą pewnością ;)

to może wywoływać migreny:
nadmiar albo duży niedobór snu;
brak posiłku, długie pozostawanie bez jedzenia;
niektóre pokarmy, takie jak: dojrzałe sery fermentowane, czekolada, owoce cytrusowe, pokarmy konserwowane, chińskie jedzenie, gotowe sosy (bo zawierają glutaminian sodu), sztuczne słodziki, kofeina, alkohole (szczególnie czerwone wino);
silne zapachy (perfumy, spaliny, farby);
zmiany ciśnienia atmosferycznego;
zaburzenia hormonalne (zażywanie doustnych środków antykoncepcyjnych, menopauza). Dlatego zwykle zaleca się spożywanie raczej prostszych produktów i unikanie rzeczy konserwowanych, gotowych wędlin (chociaż niektórzy kwestionują w tej chwili czynnik pokarmowy i uważają, że nie jest on najważniejszy).

Madzia, trzymajcie sie, gdyby Marysia miala biegunke to duzo pic dawaj, do cycka czesto, mozesz nawet smecte dac. Ale moze sie obedzie.

Remeny, lacze sie w bolu, ja wczoraj caly dzien zdychalam lezac, a raczej kleczac, bo inaczej nire moglam:(

u mnie migrena to na bank przez zmiany cisnienia atmosferycznego, wiec kiepsko sie da to kontorlowac, albo nad tym panowac:(

reklama
Do góry