reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

Dzięki dziewczyny, teraz mam weekend wolny to poszukam tych książek na spokojnie ;)
Widzę że colorado i kasia macie ciążowe suwaczki, znaczy się jesteście w ciąży? ;) trochę się pogubiłam w tym wszystkim ;) czy staracie się zajść? Może cofnę się kilka stron wstecz ;P
Tak, ja kończę jutro 37tc [emoji4] już czekamy na naszego maluszka [emoji7]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
o pierwszą ciążę staraliśmy się rok bez rzadnych wspomagaczy, potem ginekolog przepisał mi duphaston i za 4tym cyklem się udało.
Teraz też jestem przekonana że bez tego specyfiku się nie uda.... ale lekarz kazał dać sobie jeszcze czas na glucophagu.

Pisała któraś z was jakiś czas temu co dla męża na poprawę plemników, mój mąż też robił badanie nasienia i zalecono mu przez 1 miesiąc brać androvit drugi miesiąć salfazin.

kurczę faktycznie ;) przeczytałam kilka stron wstecz ;) no gratuluję wam dziewczyny wytrwałości przede wszystkim :)

czy możecie mi powiedzieć jakie badania hormonów w jakim dzniu cyklu się robi?

No, mi się udało w 5 cyklu z clo :) i wciąż nie mogę uwierzyć [emoji1]

Większość hormonów płciowych bada się na początku cyklu, tak 4-7dc. Ja tak miałam badany estradiol, lh, fsh, androstendion i jeszcze jakieś. Za to tarczycowe i innych gruczołów to nie jest chyba istotny dzień :) progesteron za to w zależności od celu badania. Ja miałam badany, by sprawdzić czy była owulacja, jakoś koło 16-18dc chyba.

8une3e3kck8m6mea.png

@oluchapoducha dla faceta to u nas gin zalecił androvit plus i do tego cynex :) ale czy to coś u nas dało to ciężko stwierdzić, facet jak to facet ma problem z pamiętaniem o regularności [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry