reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

Dzięki dziewczyny, teraz mam weekend wolny to poszukam tych książek na spokojnie ;)
Widzę że colorado i kasia macie ciążowe suwaczki, znaczy się jesteście w ciąży? ;) trochę się pogubiłam w tym wszystkim ;) czy staracie się zajść? Może cofnę się kilka stron wstecz ;P
Tak, ja kończę jutro 37tc [emoji4] już czekamy na naszego maluszka [emoji7]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
o pierwszą ciążę staraliśmy się rok bez rzadnych wspomagaczy, potem ginekolog przepisał mi duphaston i za 4tym cyklem się udało.
Teraz też jestem przekonana że bez tego specyfiku się nie uda.... ale lekarz kazał dać sobie jeszcze czas na glucophagu.

Pisała któraś z was jakiś czas temu co dla męża na poprawę plemników, mój mąż też robił badanie nasienia i zalecono mu przez 1 miesiąc brać androvit drugi miesiąć salfazin.

kurczę faktycznie ;) przeczytałam kilka stron wstecz ;) no gratuluję wam dziewczyny wytrwałości przede wszystkim :)

czy możecie mi powiedzieć jakie badania hormonów w jakim dzniu cyklu się robi?

No, mi się udało w 5 cyklu z clo :) i wciąż nie mogę uwierzyć [emoji1]

Większość hormonów płciowych bada się na początku cyklu, tak 4-7dc. Ja tak miałam badany estradiol, lh, fsh, androstendion i jeszcze jakieś. Za to tarczycowe i innych gruczołów to nie jest chyba istotny dzień :) progesteron za to w zależności od celu badania. Ja miałam badany, by sprawdzić czy była owulacja, jakoś koło 16-18dc chyba.

8une3e3kck8m6mea.png

@oluchapoducha dla faceta to u nas gin zalecił androvit plus i do tego cynex :) ale czy to coś u nas dało to ciężko stwierdzić, facet jak to facet ma problem z pamiętaniem o regularności [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry