U mnie wokoło na około małe brzdące, szwagierka w ciąży a ja kolejny rok nic Muszę wytrzymać do poniedziałku może dowiem się co i jak dalej A swoją drogą jak przejrzałam wczoraj wyniki od poprzedniego lekarza to dopiero teraz się dopatrzyłam, że prolaktyna za wysoko, progesteron za nisko ale stwierdził, że wyniki ok Do tego z wyników z przed 7 lat jeszcze hiperprolaktynemia bo po MCP po 60 minutach wzrosło 7 krotnie, i torbiel na jajniku Do tego od krioterapii zaczął mi się rozregulowywać okres
reklama
JoannaRak
Fanka BB :)
Mam córkę 17 letnią. Teraz z nowym partnerem starania są o jego pierwsze... Ale chyba z tego nic nie będzie.
No właśnie jutro mam jechać do przyjaciółki, która urodziła w listopadzie malucha. Dziś poszłam odpalić auto, ale drzwi zamarznięte, więc nie wiem czy jutro będę mogła pojechać. Może to i dobrze... Cieszy mnie jej szczęście, ale myślę że to przepłaczę...
Aniu a probujesz tylko naturalnie czy leczysz sie gdzies? ja jestem na etapie drugiego transferu in vitro. Jutro ide na wyniki po ostatnim ... nadal mam nadzieje!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
S
StorAnia
Gość
Nie stać mnie na nic innego jak naturalnie... Pracując na produkcji nie jestem w stanie wydawać 300zł miesięcznie na lekarzaAniu a probujesz tylko naturalnie czy leczysz sie gdzies? ja jestem na etapie drugiego transferu in vitro. Jutro ide na wyniki po ostatnim ... nadal mam nadzieje!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Poszukaj jakiejś poradni leczenia niepłodności na NFZ. Nie wiem dokładnie jak to teraz wygląda, ale ja 6 lat temu leczylam się w za darmo, włącznie z iui. Płaciłam tylko za leki i badanie nasienia.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
I ja się pochwalę choć nie wiem czy do końca jest czym... Dostałam 1 x dziennie bromergon i do tego glucophage a oprócz tego kolejna cytologia i do tego czystość pochwy bo jeśli wyniki wyjdą ok to przełom styczeń / luty operacja.... usunięcie torbiela z jajnika ( lub całego jajnika ) i do tego drożność jajowodów. Głupieje już
S
StorAnia
Gość
Ja też mam torbiele na obu jajnikach... oby obyło się bez operacji...I ja się pochwalę choć nie wiem czy do końca jest czym... Dostałam 1 x dziennie bromergon i do tego glucophage a oprócz tego kolejna cytologia i do tego czystość pochwy bo jeśli wyniki wyjdą ok to przełom styczeń / luty operacja.... usunięcie torbiela z jajnika ( lub całego jajnika ) i do tego drożność jajowodów. Głupieje już
Powodzenia. A czemu chcą usunąć jajnik?
Bo torbiel ogólnie się bardzo nie podoba pani doktor i jeszcze kwestia tego czy faktycznie jest taka jak wychodzi na USG bo wnioskując z badania jest prawie jak jajnik tak czy tak napewno laparoskopia Boję się siedzę i wyję, M w pracy a ja siedzę sama. Do tego jeszcze wyszło, że endometrium jest zbyt cienkie, żeby jajeczko się zagnieździło
S
StorAnia
Gość
A jakie masz? Ja też mam cienkie...Bo torbiel ogólnie się bardzo nie podoba pani doktor i jeszcze kwestia tego czy faktycznie jest taka jak wychodzi na USG bo wnioskując z badania jest prawie jak jajnik tak czy tak napewno laparoskopia Boję się siedzę i wyję, M w pracy a ja siedzę sama. Do tego jeszcze wyszło, że endometrium jest zbyt cienkie, żeby jajeczko się zagnieździło
A moja torbiel ma 60 na 50 mm i jest dwukomorowa. I nikt jeszcze mnie nie straszył usunięciem jajnika...
reklama
S
StorAnia
Gość
Może nie trzeba będzie usuwać jajnika... nie myśl o najgorszych rozwiązaniach!Endo mam 3,3 mm... torbiel ma 5,0 x 4,3 cm aa torbiel 4,6 x 4,1 cm a znów drugi jajnik mam ok czysty ale 3,2 x 1,8 cm