reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

U mnie wokoło na około małe brzdące, szwagierka w ciąży a ja kolejny rok nic :( Muszę wytrzymać do poniedziałku może dowiem się co i jak dalej :( A swoją drogą jak przejrzałam wczoraj wyniki od poprzedniego lekarza to dopiero teraz się dopatrzyłam, że prolaktyna za wysoko, progesteron za nisko ale stwierdził, że wyniki ok :( Do tego z wyników z przed 7 lat jeszcze hiperprolaktynemia bo po MCP po 60 minutach wzrosło 7 krotnie, i torbiel na jajniku :( Do tego od krioterapii zaczął mi się rozregulowywać okres :(

reklama
Mam córkę 17 letnią. Teraz z nowym partnerem starania są o jego pierwsze... Ale chyba z tego nic nie będzie.
No właśnie jutro mam jechać do przyjaciółki, która urodziła w listopadzie malucha. Dziś poszłam odpalić auto, ale drzwi zamarznięte, więc nie wiem czy jutro będę mogła pojechać. Może to i dobrze... Cieszy mnie jej szczęście, ale myślę że to przepłaczę...

Aniu a probujesz tylko naturalnie czy leczysz sie gdzies? ja jestem na etapie drugiego transferu in vitro. Jutro ide na wyniki po ostatnim ... nadal mam nadzieje!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Poszukaj jakiejś poradni leczenia niepłodności na NFZ. Nie wiem dokładnie jak to teraz wygląda, ale ja 6 lat temu leczylam się w za darmo, włącznie z iui. Płaciłam tylko za leki i badanie nasienia.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

I ja się pochwalę choć nie wiem czy do końca jest czym... Dostałam 1 x dziennie bromergon i do tego glucophage a oprócz tego kolejna cytologia i do tego czystość pochwy bo jeśli wyniki wyjdą ok to przełom styczeń / luty operacja.... usunięcie torbiela z jajnika ( lub całego jajnika ) i do tego drożność jajowodów. Głupieje już :(

I ja się pochwalę choć nie wiem czy do końca jest czym... Dostałam 1 x dziennie bromergon i do tego glucophage a oprócz tego kolejna cytologia i do tego czystość pochwy bo jeśli wyniki wyjdą ok to przełom styczeń / luty operacja.... usunięcie torbiela z jajnika ( lub całego jajnika ) i do tego drożność jajowodów. Głupieje już :(
Ja też mam torbiele na obu jajnikach... oby obyło się bez operacji... :(
Powodzenia. A czemu chcą usunąć jajnik?

Bo torbiel ogólnie się bardzo nie podoba pani doktor i jeszcze kwestia tego czy faktycznie jest taka jak wychodzi na USG bo wnioskując z badania jest prawie jak jajnik :( tak czy tak napewno laparoskopia :( Boję się siedzę i wyję, M w pracy a ja siedzę sama. Do tego jeszcze wyszło, że endometrium jest zbyt cienkie, żeby jajeczko się zagnieździło :(

Bo torbiel ogólnie się bardzo nie podoba pani doktor i jeszcze kwestia tego czy faktycznie jest taka jak wychodzi na USG bo wnioskując z badania jest prawie jak jajnik :( tak czy tak napewno laparoskopia :( Boję się siedzę i wyję, M w pracy a ja siedzę sama. Do tego jeszcze wyszło, że endometrium jest zbyt cienkie, żeby jajeczko się zagnieździło :(
A jakie masz? Ja też mam cienkie...
A moja torbiel ma 60 na 50 mm i jest dwukomorowa. I nikt jeszcze mnie nie straszył usunięciem jajnika... :(

Endo mam 3,3 mm... torbiel ma 5,0 x 4,3 cm aa torbiel 4,6 x 4,1 cm :( a znów drugi jajnik mam ok czysty ale 3,2 x 1,8 cm :(

reklama
Do góry