ZwariowanaSol
Fanka BB :)
@kasienka862 - nie chcę nic mówić ale lekarka która stwierdziła że te wyniki są złe - powinna wrócić na studia. Na czczo jest ciut za wysoki, ale jest w granicach błędu (8 godzin powinnaś nic nie jeść i nie pić poza minimalną ilością czystej wody), a pozostałe są prawidłowe - do tego się przyczepić nie da. Nie potrzebnie cię faszeruje lekami. Nie zaszkodzą Ci, ale też i nie pomogą, bo nie mają na co pomóc. Idę o zakład że ma podpisaną umowę z nimi - przepraszam że to piszę, ale takie są realia - przykre to.
Żeby nie było:
Krzywa cukrowa – normy
na czczo - 89 mg/dl
po 1h - 91 mg/dl
po 2h - 90 mg/dl
I choć pozwala mi to używać sobie słodyczy - bo potrafię zemdleć przy ostrym wysiłku fizycznym jak mi cukier szybko spada - to jest to upierdliwe strasznie - bo traktuje się to jak odwrotną cukrzycę :/ Na początku to był ból w życi - szczególnie dla 15-latki... sprawdzanie cukru co godzina i prowadzenie dzienniczka (co jesz, ile cukier, jakie sporty itp) i tak przez rok czasu - tak teraz jest to już nawet znośne bo nic nie muszę robić - tylko mieć cukierka w kieszeni w razie "W"
A tak serio słonko - nawet lekarz rodzinny ci powie że te wyniki są prawidłowe
Żeby nie było:
Krzywa cukrowa – normy
- Poziom cukru na czczo – mniej niż 100 mg/dl;
- Poziom cukru po 60 minutach od wykonania testu – poniżej 180 mg/dl;
- Poziom cukru po 120 minutach od wykonania testu – poniżej 140 mg/dl.
na czczo - 89 mg/dl
po 1h - 91 mg/dl
po 2h - 90 mg/dl
I choć pozwala mi to używać sobie słodyczy - bo potrafię zemdleć przy ostrym wysiłku fizycznym jak mi cukier szybko spada - to jest to upierdliwe strasznie - bo traktuje się to jak odwrotną cukrzycę :/ Na początku to był ból w życi - szczególnie dla 15-latki... sprawdzanie cukru co godzina i prowadzenie dzienniczka (co jesz, ile cukier, jakie sporty itp) i tak przez rok czasu - tak teraz jest to już nawet znośne bo nic nie muszę robić - tylko mieć cukierka w kieszeni w razie "W"
A tak serio słonko - nawet lekarz rodzinny ci powie że te wyniki są prawidłowe