@SOSENKA90 nie bylam pewna, czy to ty 3 maluszki stracilas. Bardzo mi przykro z tego powodu. Ja stracilam 2 maluszki i o 2 za duzo. Metformina pomaga w utrzymaniu ciazy, wiec nie zaszkodzi. Co prawda kaza ci od razu w ciazy odstawic, ale trzeba schodzic z dawki powoli. Dobrze, ze nie masz endometriozy. Pcos samo w sobie wystarczy. Kariotypy najczesciej wychodza ok.
Robilas mutacje mhtfr, a sprawdzalas v-laidena, gen przeciwko protrabinie i pai? I czy robilas panel zakrzepowy, czyli miedzy innymi trabofilia, zespol antyfosfolipidowy, bialko c i s?
U mnie caly panel zakrzepowy jest ok, jednak w przeciwcialach pomocniczych zwanych przeciwko fosfatydyloserynie w klasie igm mam dodatnie, dlatego dostaje heparyne. U mnie ciaza bez heparyny tez konczy sie na wczesnym etapie, bo tworza sie mikrozakrzepy i dziecku zostaje odciety tlen i pokarm i powoli umiera. Stad moje straty.
M jak zbadalismy tez mial nienajlepsze nasienie. Dostal na 3 mce: 1 dzien salfazin, 2 dzien capivit a+e, 3 dzien wit c 1000. Potem jeszcze profertil na 3 mce. W miedzyczasie dolozylam mu wit d3 2000, bo stale byl przeziebiony.
Ja weszlam na diete z niskim ig. Biegalam i cwiczylam. Schudlam w pol roku 15 kg, w miedzyczasie bralam wit d3 2000 i femibion. Troche metylofolian 800, metylokobalamina b12 i p-5-p wit b6. Do tego pilam inofem 2x1, bral colostrum, pilam ziola o. Soroki na wyregulowanie okresu (mieszanka nr3). Kupilam nawet ovarin, tylko nie zdazylam uzyc. Duzo pilam kiszonek, zwlaszcza z burakow, ale nie tylko. Ja i m zrobilismy posiewy i leczylismy grzybice. Mamy zwierzeta, wiec tez odrobaczylismy sie. I 2 miesiace mialam bromergon, bo prolaktyna wyszla lekko podniesiona. Jak odstawilam, to nastepny miesiac po ponad roku wreszcie mialam owulacje.
Specjalnie sie nie staralismy, a owulacja byla z mojego nieczynnego jajnika. Wiec myslalam, ze nic z tego... a udalo sie. To byl nasz cud, ktory trwa do dzis.
Pytaj o co chcesz, bede umiala, to odpowiem.