reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

No pogoda hardcorowa na chodzenie teraz w zaawansowanej ciąży, gdybym mogła tylko ochłodzić się w jakiejś wodzie, basenie, jeziorze, gdziekolwiek to byłoby całkiem znośnie :) ale za 11 dni najpóźniej będę już po cc, to mnie podnosi na duchu [emoji4] a u Ciebie jak? [emoji8]

Zytka, jak tam?
Jak tam u pozostałych staraczek? Te upały to też masakryczne na starania [emoji33] no, chyba że się jest na jakiś fajnych wakacjach [emoji7]
Dzięki za zainteresowanie :* W nocy dostałam krwawienia, rano pojechałam do szpitala - poronienie samoistne w 4 tyg. To właśnie był mój pierwszy cykl na letrozolu, wcześniejsze 4 na CLO

reklama
Dziś przepisali mi na stymulacje letrozol. Czy któraś z Was brała ? Trochę się boję, bo to lek na nowotwór ... opinie są bardzo różne
Będę wdzięczna za opinię ;)
Osobiście nie mam żadnych doświadczeń z tym lekiem :) ale z każdym takim lekiem są kontrowersje, nawet z chyba najpopularniejszym clostilbegytem :) najlepiej słuchać się lekarza, jeśli się mu ufa [emoji4]
Dzięki za zainteresowanie :* W nocy dostałam krwawienia, rano pojechałam do szpitala - poronienie samoistne w 4 tyg. To właśnie był mój pierwszy cykl na letrozolu, wcześniejsze 4 na CLO
Strasznie mi przykro kochana :(

Te wczesne wyniki bety i testy ciążowe to z jednej strony są błogosławieństwem, ale z drugiej i przekleństwem właśnie :(

Jak się czujesz psychicznie i fizycznie? [emoji8]

Słaba i załamana. Nie chce nawet na ten moment myśleć co dalej, ale nie będę tu Was zamartwiać. Trzymaj się kochana i myśl o sobie i maleństwie, powodzenia :*

Słaba i załamana. Nie chce nawet na ten moment myśleć co dalej, ale nie będę tu Was zamartwiać. Trzymaj się kochana i myśl o sobie i maleństwie, powodzenia :*
Zytka, wiem, że to ciężkie przeżycie, spójrz jednak na to od tej strony też, że jednak się udało! Ja też zaliczyłam skok bety i krwawienie i załamkę, a potem się sukces powtórzył - tym razem skutecznie.

Natura niestety sama musi zadziałać i zadecydować za nas. Gdyby nie to, że się monitorujemy podczas starań cały czas i robimy te testy i tak wyczekujemy, to pewnie nawet nie zauważyłybyśmy tego w codziennym wirze, po prostu by się myślało, że okres się lekko spóźnił i tyle.

Forum jest tu od wyrzucenia emocji, których przed bliskimi czasem nam wstyd... Trzymam kciuki, jestem pewna, że się wkrótce uda [emoji8]

Dzięki kochana jeszcze raz za te słowa otuchy. Masz rację z tymi testami i betami - ja zrobiłam to tylko ze względu na to, że biorę trochę tych leków i ten test to był tak dla formalności. Jak wyszedł pozytywny, to wtedy lekarz kazał mi robić te bety. Co najgorsze mój lekarz jest na urlopie i byłam u innego, kazał w tym miesiącu nie brać leku na stymulację - więc mam przerwę w staraniach. Jeszcze raz życzę wszystkiego dobrego i szczęśliwego porodu :*

Zytka wiem co czujesz. Jestem po dwóch poronieniach w tym roku, jedna w 6 tyg, druga w 8. Obydwie biochemiczne... za pierwszym razem cieszyłam się jak głupia, szybko jednak spadłam boleśnie na ziemie. Jestem z Tobą [emoji8]

Agnieszkacxx ja biorę letrozol (lamette) póki co efektów brak. Ciąże uzyskałam biorąc clo, jednak jak wyżej pisałam - na krótko i to bez zarodka. Czuje się lepiej po lamette niz po clo, podobno lamette nie „psuje” tak endometium, w przeciwieństwie do clo

Agnieszkacxx ja biorę letrozol (lamette) póki co efektów brak. Ciąże uzyskałam biorąc clo, jednak jak wyżej pisałam - na krótko i to bez zarodka. Czuje się lepiej po lamette niz po clo, podobno lamette nie „psuje” tak endometium, w przeciwieństwie do clo
Zytka wiem co czujesz. Jestem po dwóch poronieniach w tym roku, jedna w 6 tyg, druga w 8. Obydwie biochemiczne... za pierwszym razem cieszyłam się jak głupia, szybko jednak spadłam boleśnie na ziemie. Jestem z Tobą [emoji8]
Dzięki :* Najgorsze jest to,że nie wiadomo jaka jest dokładnie przyczyna. U mnie obawiam się,że słabe nasienie męża i moja tarczyca dodatkowo utrudniają sprawę

reklama
Co do letrozolu to jest chyba takie forum "stymulacja letrozolem" i tam można dużo się dowiedzieć jak działa. Ten lek występuje pod różnymi nazwami ja akurat biorę Aromek. W przyszłym tyg. mam wizytę u mojego lekarza, spróbuję się dowiedzieć co dalej...

Do góry