reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

No nie !!! Już ja sobie z moim synem dzisiaj porozmawiam :-D Tak być nie może !!! Tylko jedne dżinsy sprzed ciązy mi pasują,a reszta ... szkoda gadać :-( , ale jestem dobrej myśli :-)

reklama
hej dziewczyny,ja jestem ze stycznia/lutego i tak waga mi podskakuje od 1 miesiaca,ze sama nie wiem czy sie w ogole zatrzyma ...1,5 kg TYGODNIOWO ;D ::) ::) ::) ::) czy tak juz pojdzie do konca,czy troche przystopuje,jak to u Was bylo?

1,5 kg tygodniowo ??? To straaaaaaaaaaaaaaaaaasznie duzo! Chyba gromadzisz za duzo wody - u nas Efunia ma z tym problem. A jak u Ciebie z cisnieniem i obrzekami?
U mnie w sumie jest +16kg.

cisnienie niskie 90/60 w porywach 100/60 wyniki cacy wszystko w normie ,glukoza 70 nie wiem co sie dzieje,duzo pije to fakt,jem tak samo przez cala ciaze,do 5 miesiaca tylam po 2 kg miesiecznie, a teraz.....straszne,czyli mozliwe ze gromadze wode?na cholere mi tyle wody w organizmie???? ::) ::) ::) ;D

moim skromnym zdaniem to duzo za duzo. i nie ma innej mozliwosci niz taka, ze to po prostu woda! przeszlabym sie z tym do lekarza - lepiej dmuchac na zimne niz cos przegapic.

Wagą naprawdę nie ma co się przjmować. Po dwóch tygodniach od porodu mam - 13 kg. A przytyłam niecałe 12 kg przez ciążę. Tydzień po porodzie miałam już - 10 kg, reszta schodzi sukcesywnie. Wchodzę we wszystkie spodnie przedciążowe. Gorzej z bluzeczkami ;D

kacha107 pisze:
cisnienie niskie 90/60 w porywach 100/60 wyniki cacy wszystko w normie ,glukoza 70 nie wiem co sie dzieje,duzo pije to fakt,jem tak samo przez cala ciaze,do 5 miesiaca tylam po 2 kg miesiecznie, a teraz.....straszne,czyli mozliwe ze gromadze wode?na cholere mi tyle wody w organizmie???? ::) ::) ::) ;D
oj, ja coś wiem o takim tyciu... to jest E gestoza... idź do lekarza i powiedz że tak bardzo waga ci roiśnie... czy masz spuchnięte nogi? najlepiej widać to na kostkach. ja od czerwca jestem na zwolnieniu przez te obrzęki, gdyż przy gestozie trzeba dużo leżeć. pić dużo i stosować dietę bezsolną. trzeba leżeć, bo tylkmo tak schodzą obrzęki (jak mnie położyli do szpitala pierwszy raz to po 2 dniach miałam 4 kg mniej!). nie dają na to leków (nie bierz nic odwadniającego na własną rękę!) po prostu trzeba odpoczywać. ponieważ takie obrzęki na zewnątrz świadczą też o tym, ze w narządach wewnętrznych też gromadzi się woda (wątroba, nerki) i łożysko też nią nasiąka i słabiej działa... ja mam mało wód płodowych. za to obrzęki że hoho...
ale póki będziesz leżeć, odpoczywać i mało solić to nie trzeba się martwić. aha i kontrolować ciśnienie i cxzy w moczu nie ma białka... jak chcesz to podeślę ci co nieco na temat gestozy.ale dopiero wieczorkiem, bo teraz jestem u rodziców i nie mam tu nic zapisanego. pozdrawiam :)

reklama
ja jeszcze a propos tycia. Dzien przed porodem mnie lekarz zwazyl i wyszlo, ze przytylam 15,5 kg,nie majac obrzekow, ktore bym uchwycila.
jeszcze dwa dni wczesniej wazylam 1,5 kg mniej.

po porodzie, jeszcze nie minelo 5 dni, ja waze 8.5 kg mniej, mam obrzeli na mogach i piersi tak ogromne, ze tak siedzi conajmniej 1,5kg :laugh:

takze luzik ;)
rozmawialam z fizjoterapeutka, w szpitalu przyhcodzila do mnie robic gimnastyke - powiedziala, ze jak ktos byl wysportowany to zeby wrocic do poprzedniej sily miesniowej potrzeba 6 mieisecy oczywiscie cwiczas regularnie...mozna wage osoagnac oczywiscie wczesniej sylwetke tez, ona mowila o wytrenowaniu miesni, wiec nie ma co szalec, ja tam wroce do moich brzuszkow i biegania.........w koncu ;)

Do góry