reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

u mnie tez juz nie ma sladu po obrzekach - Jolik malgosia mialyscie racje, ale przejelam sie wtedy, bo spuchla wyraznie tylko jedna noga...a co niesametryczne jest niepkojace, to podstawowa zasada ktora pamietam ze studiow ;)

Joliku 6 miesiecy to czas w jakim odzyskamy nasza sile miesniowy, jesli ktos byl mocno wysportowany....ja bylam bardzo aktywna dsuzo biegalam i cwiczylam, wiec tez nie zamierzam sie przejmowac, jak potrwa to troszke, chociaz jestem bardzo pozytywnie na razie nastawiona. Cwicze cwiczenia, ktore pokazala mi rehabilitantka po porodzie i nastawiam sie na pare dni na nartach....ale na pewno dopiero pod koniec sezonu, moze w marcu.
Co do wagi, to na razie polecialo bardzo sporo :) wlasciwie zostalo mi 0.5 kg na plusie w stosunku do wagi z pierwszego dnia cuazy :laugh: ........ale.....tamta waga byla wyzsza niz moja normalna przez leki ,wiec poniewaz na poczatku ciazy spadlo mi 3 kg. licze na to, ze zrzuce jeszcze pare na pewno. Na razie maz robi jeszenie, nie oszczedza maselka i przygotowuje wszystko na co mamy ochote, wiec niedojadanie mi nie grozi, ale o dziwo i tak waga spada - (10 dni po porodzie ) ale pewnie niebawem stanie ;)

reklama
taaaaa....
mnie opuchlizna schodzi bardzo powoli i moge sie spodziewać, ze jak sie nie bede oszczedzac to jeszcze wróci :(
uroki gestozy :(
mam już mniej opuchnieta twarz i stopy i rece, ale nadal nie wcisne zadnych swoich butów, a nawet butów mojej siostry 2 numery wiekszych :(
o obraczce zapomniałam :(

Dziewczyny, świętuję mały sukces - pozbyłam się kolejnego 1,5 kg !!! Pozostało 3,5 czyli już całkiem niewiele :-) a potem dalsza walka w celu uzyskania 55 kg !:-D

Ja równe 3 tyg po porodzie mam jeszcze 2,8 kg do przodu. Przez ostatni tydzień spadło mi 2kg. Dzisiaj nawet wcisnęłam się w spodnie, które nosiłam przed ciążą, ale szybko je zdjęłam bo bałam się że popękają ;D Jeszcze trochę wody upłynie zanim wejdę w swoje kochane dżinsy.

:laugh: dobra mysl malgosiu

moja waga stanela okolo tydzien temu - no ale nie ma sie co dziwic a wlasciwie mozna byc tylko szczesliwym, ze ona stoi w miejscu a nie rosnie :laugh: ja mam niesamowity apetyt........

reklama
Do góry