Podobne tematy
- Przyklejony
- Zamknięty
- Przyklejony
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
oj, ja coś wiem o takim tyciu... to jest E gestoza... idź do lekarza i powiedz że tak bardzo waga ci roiśnie... czy masz spuchnięte nogi? najlepiej widać to na kostkach. ja od czerwca jestem na zwolnieniu przez te obrzęki, gdyż przy gestozie trzeba dużo leżeć. pić dużo i stosować dietę bezsolną. trzeba leżeć, bo tylkmo tak schodzą obrzęki (jak mnie położyli do szpitala pierwszy raz to po 2 dniach miałam 4 kg mniej!). nie dają na to leków (nie bierz nic odwadniającego na własną rękę!) po prostu trzeba odpoczywać. ponieważ takie obrzęki na zewnątrz świadczą też o tym, ze w narządach wewnętrznych też gromadzi się woda (wątroba, nerki) i łożysko też nią nasiąka i słabiej działa... ja mam mało wód płodowych. za to obrzęki że hoho...kacha107 pisze:cisnienie niskie 90/60 w porywach 100/60 wyniki cacy wszystko w normie ,glukoza 70 nie wiem co sie dzieje,duzo pije to fakt,jem tak samo przez cala ciaze,do 5 miesiaca tylam po 2 kg miesiecznie, a teraz.....straszne,czyli mozliwe ze gromadze wode?na cholere mi tyle wody w organizmie???? : : : ;D