reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

Orzech daj spokój mój ojciec miał córkę w wieku brata ..hihi...
a moja siostr była od starsza o 2 miesice od wujka.

reklama
no, orzech...
tylko ja się jakoś stara czuję jak na ciążę, bo słabo ją znoszę :)
a z kolei czuję się zajebiście młoda jak na matkę, bo mam wrażenie jakby dopiero studia skończyła i jeszcze nie odwykłam tak naprawdę od szaleństw... tym bardziej, ze niedawno zrobiłam studia podyplomowe zaocznie... i w czasie tych studiów jeździłam do mojego miśka, który wtedy jeszcze mieszkał z kolegami i mojej przyjaciółki, która jeszcze robiła drugi kierunek studiów dziennie i tak jakoś mi wesoło łkiendy mijały na imprezach...
a teraz dorosłość już :(

małgoś ja patrze na wymiary Twojego synka, bo moj tez pewnie koło tego bedzie oscylowac, a na usg nie wiem jeszcze kiedy ide.
co do tego wieku to ja tez mysle , ze 30 to fajny czas na dziecko i my mamy podobne doswiadczenia jak Orzech tzn, wszystko jest na swoim miejscu. ale teraz jak bylam na patologii to bylam najstarsza na 10 pacjentek . najczesciej rocznik 80-84. i jeszcze jak mi wpisali do karty 30-letnia pierwiastka to sie smialismy z moim mezem ze starzy jestesmy ;D

hej
Ja mam 27 lat i wcale mi sie nie wydaje ze jestem juz stara na I dziecko. A przytyła juz 10 kg, w brzuszku mam 1m, mierze 167 cm i moja coreczka na ostatnim badaniu czyli 3 temu ważyła +/- 2700g ;D

Wszystkie takie mlode a marudzą jak stare babcie ja mam31 latek i nie narzekam że to dopiero pierwsze dziecko a z moim jestesmy razem od roku i miesiąca a znamy sie 2 lata a on jeszcze jest w trakcie rozwodu to powinnam chyba plakac

ja tez sie nie czuje stara i mysle, ze kazdy ma swoj czas na dziecko i inne sprawy. to jest po prostu stwierdzenie pewnego faktu. moje zycie jest fajne i nie zamieniłabym je na te sprzed 5 czy 10 lat.

Ja mam 11 na+, mój mąż mówi że jestem jego wielorybkiem.Baaaardzo sexi!
Co do starości dziewczyny to chyba grubo przesadzacie!! Takie ładniutkie młodziutkie kobiety!

dziewczyny czy tak naprawdę to ważne ile nam przybyło?!?! ja myślę że byle dzidzi było zdrowe to nic więcej nie ma znaczenia. ja jestem w 35 tygodniu i mam na + 11,5 kg. nic mnie to nie martwi bo moja siostra przytyła w ciąży ponad 20 kg i szybko wróciła do swojej wagi sprzed ciąży. ciąża to jedyny czas gdy nikt ci nie powie że jesteś gruba i warto czasem dla przyjemności własnej i dzidzi zjeść coś ponad rozsądek. pozdrawiam wszystkie brzuchatki- łakomczuchy.

reklama
Hihihi.. to teraz Wam powiem prawdę o moim ginu.. Mój gin twierdzi, iż w ciąży można przytyć góra 15 - 16 kg.. I jak on to mówi, "ciąża nie oznacza, że je się za dwóch".. Ja jak w 7 miesiącu przekroczyłam 10 przepisał mi dietę ;D .. ale jest świetny i nie zamieniłabym go na innego .. dyrekcja z zoz go opierdziela, że za drogo leczy, bo brzuchatki wysyła na wszystkie niezbędne badania

Do góry