reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe skarby :)

reklama
Hej !
Żyję gdyby ktoś się niepokoił ...
Aniu gratuluję ! I czekam na potwierdzenie oraz szczególy.

Basia , byłaś na usg i co ? Nic nie napisałaś później .
Mam nadzieję , że wszystko ok.

Moniaa , wiem , że już to pisałam , ale Nikoś jest całkowicie do Nicole niepodobny :tak:

Rondzia , co z badaniami Jasia ?

Niuśka jest zdrowa , przeszła małe przeziębienie w październiku .
Mam trochę na bakier z mężem , nic poważnego , takie tam ...
Za dużo nabrał sobie na głowę i teraz my na tym cierpimy .

J

Madziu, badania byly owszem. Zacewnikowali Jasiule i pobrali mocz a pozniej podali kontrast do pecherza i zrobili CUM. Za 4 dni dostalam telefon ze CUM wyszedl bardzo dobrze ale w moczu pobranym przez cewnik jest pałeczka ropy błękitnej i mamy natychmiast zglosic sie do szpitala bo grozne i leczyc mozna tylko antybiotykiem dozylnym. Wiec pojechalismy czym predzej i nas zostawili. Zalozyli Jasiuli welfrom, zacewnikowali i pobrali mocz jeszcze raz. Po trzech dniach kroplowek i pobytu w szpitalu okazalo sie ze paleczki ropy blekitnej moje dziecie nie ma i nie mialo i ktos spier... badania. No wyszlismy. Wkurzeni ale szczesliwi. I byloby ekstra zebym moje dziecko nie przynioslo ze szpitala rotawirusa i zapalenia jamy ustnej. Chorowal tydzien ponad. Nie pil i nie jadl i zmarnial okrutnie. Czyscilo go wiec sie odwodnil a ze go geba bolal w srodku to nie chcial ani pic ani jesc... Skonczylo sie kolejna wizyta w szpitalu ale zrobili od razu badania krwi wyszly dobre i wyszlismy tego samego dnia z diagnoza "zdrowieje". I rzeczywiscie tego samego dnia sie poprawil. Ale jego zapalenie jamy ustnej przenioslo sie na mamusie i ujawnilo jako ropne zapalenie wezlow chlonnych. Po antybiotyku niby przeszlo ale dolaczyl zajebisty kaszel i zdycham. Jasiula za to.. mija poltora tygodnia odkad wyzdrowial i wlasnie dzisiaj w nocy mial 38,8. Zwariuje przysiegam. Albo drzewa poszukam..

Hejka ja tylko na chwilkę:-)

No uuuuurodziłaaaaam

Mamy kochanego aniołka

Przedstawiam Miłoszka

13.11.2009 godz. 22.00

55 cm 3180 kg

0bc29c4799.jpeg

Aniu,

gratulację - kaj się trochę oswoisz z nową sytuacją poprosimy jakieś zdjątka

Magda - a byłam u lekarza i na USD - fasolka ma się dobrze, serduszko biło więc mam nadzieję że wszytsko będzie ok.

Mati jakoś w tym roku z chorobami duuużo lepiej, we wrześniu mały katarek i teraz jestw domku bo po szczepieniu kaszelku się nabawił ale nie wyglada groźnie.

Dziewczyny jak u was z zerówkami wygląda ? Dzieciaki idą do szkoły czy zostają w przedszkolu? U nas walka z Działęm Oświaty bo chcemy żeby dzieci miały zerówkę w przedszkolu ale dyrektorka uprzedziła że ma przykaz pozbyć sie 6 latków z przedszkola i przenieść do szkoły.Zwariowac można.

Rondzia - nie zazdroszczę ale jest takie powiedzenie że nieszcześcia chodzą parami a czasem nawet trójkami jak widac po twoim przykładzie. Trzymam kciuki za Jaśka.

Pozdrawiam
Basia

Anka , ale sobie Miłosz datę wybrał 13 w piątek :szok:
Gratuluję jeszcze raz !

Basia , cieszę się i trzymam kciuki za zdrową ciążę i maluszka ( dziewczynkę ?)
Nikola nie idzie do szkoły , zostaje w przedszkolu . U nas kuratorium nie likwiduje zerówek przedszkolnych więc mamy spokój .

Rondzia łolaboga chyba bym zwariowała :szok: serio !
Wiem o czym piszesz , moja koleżanka co rok jeździ na takie badania z synkiem , ale takich cyrków nie przechodziła . Trzymaj się !

Niuśka jakoś częściej wyprowadza mnie z równowagi , nie wiem czy ja matka wariatka , czy córka od rozpędzania chmur .
Lecę na Barwy szczęścia - oglądacie ?

Rondzia lomatko!!! duzo zdrowia dla Jasia!!! alez macie przejscia... No i dla CIebie!
Basiu oby tak dalej, super ze fasolka rosnie :)
ANIU no jeszcze raz gratulacje, alez sobie date wybral :D
Magda No to witam w klubie bo ja juz tez myslalam ze matka wariatka ze mnie ... ale nie jestem sama :)

U nas szkola od przyszlego roku, innego wyjcia nie ma :) Nicole juz nie moze sie doczekac, pogadamy za rok :p

Witam,

Rondzia, rany, nie zazdrosze przezyc. Zycze, by szybko sie skonczyly choroby i dluuugo nie wrocily.

Ania jeszcze raz gratulcje. Data faktycznie niezla, 13 piatek... super.

Basiu ciesze sie, ze u was dobrze, o by tak dalej.

Magda, to chyba taki wiek, u mnie z Sonia jakis czas temu bylo podobnie, na szczescie znow robi sie spokojniesza. A serialu nie ogladam. Od kiedy mieszkamy w Warszawie nie mamy telewizora. Najpierw nie chcielismy tachac, a potem juz z przyzwyczajenia i tak jakos nawet sie cieczymy obencnie, ze nie mamy. Tyle, tylko, ze jak przyjezdzamy do rodziny, to Sonia pyta czy reklam nie mozna przewinac, a filmy na chwile zatrzymac, bo chce siusi...

U nas w przedszkolu nie ma zerowki, wiec pozostaje szkola, ale my i tak chcielismy ja puscic do szkoly. Sonia nawet chce isc, ale u niej to jest na zasadzie wspolzawodnictwa - chce isc, bo w ten sposb czuje sie lepsza i starsza, wiec nie wiem czy to najlepsza motywacja.

Pozdrawiam,

reklama
Dziewczyny , właśnie była u mnie moja koleżanka lekarka i przyniosła mi lek Tamiflu , twierdzi , że trzeba go mieć w domu , ponieważ jako jedyny działa na wirus świńskiej grypy . Podobno brakuje go już w aptekach.
W naszym szpitalu zmarł chory ze stwierdzonym wirusem A/H1N1 i pewnie dlatego ta panika , niemniej pomyślałam , że powinnam Wam o tym napisać .

Do góry