reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Tak mi jeszcze przyszło do głowy - kupujecie te specjalne płyny do mycia butelek, czy tylko wrzucacie do wrzątku? A może można myć zwykłym płynem?
Mi siostra mowila ze tylko wrzatek i to wystarczy,

Od czasu do czasu moczyla butelki w plynie 'Milton' jest to sterylizujacy plyn na wszystkie bakterie a bezpieczny - podobno nie trzeba rzeczy nawet plukac po jego uzyciu - mozna prosto picie wlewac do kubeczka/butelki [oczywiscie ja wolalaby przeplukac :D]
emotion, też kiedyś miałam taką słodką maleńką próbeczkę sudokremu:-) Mój sposób na kosmetyczkę to te małe wersje normalnych kosmetyków:-)
Ja akurat znalazlam taki zestaw buteleczek - a wyszlo sporo taniej wiec czemu nie :D

Emotion ja jakas durna jestem ale co to jest ta glowa kaczki

Glowa kaczki to kosz na brudna bielizne :D tylko zlozony jeszcze. Jak sie go rozlozy to bedzie wygladal tak jak ten co dala charlois: [niebieska tuta z glowa weza - nizej] tylko moj nie przezroczysty :D

reklama
Zarówno ze spirytusem jak i z nasączanymi nim wacikami jest ten problem, że za bradzo wysuszają skórę i nieumiejetnie stosowane mogą nawet spowodować poparzenia.
Ja chyba też zakupię octenisept. On ma doś długą daę ważności więc się mimo wszystko wykorzysta później na skaleczenia itp.

O rany,, nie było mnie jeden dzień a tu tyle rzeczy do oglądania;-)

Widzę, ze coraz wiecej małych paździoszków w fury zaopatrzona:-D
Poduszki specjalnej do karmienia nie mam, używalam zwykłego Jaśka;-)

Oluska sliczne łóżeczko, nietypowe takie :)

Tu do mojego:
Ala i As - 20el SERCA 90x120 moskitiera (2531875702) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja mam z serduszkami [tylko caly komplet juz - 20 elementow]

Ja wlasnie mialam brac cukierkowe - ale balam sie ze za jaskrawe sa:)
ja sobie dokupiłam podkładkę na przewijak i śpiworek 20 elemntów nie chciałam bo zasłon w ogóle nie wykorzystam i szkoda mi kasy było a poduszki nie zamawiałam bo coś dziwna mi się właśnie wydawała

Oluska przegapiłam Twój komplet z łóżeczkiem :sorry: Bardzo ładne :tak:

Ja nie jestem doświadczona, ale mam poduszkę do karmienia już jakiś czas (fasolkę, dostałam od koleżanki, która była z niej bardzo zadowolona) i z nią śpię, ma wypełnienie, jak się domyślam, perełkowe, bo wyczuwam w niej takie groszki i nic z nią się nie dzieje. Mama nadzieję, że dziecka nie uczuli, ja nie narzekam na żadne kropki na ciele ;-)

A teraz wkleję trochę nowości z naszego Małego Świata :-)
Zobacz załącznik 491152 kosz Mojżesza na pierwsze nieprzespane noce Zobacz załącznik 491153
Zobacz załącznik 491154 nowy design na tetrze ;-)
Zobacz załącznik 491155 spodenki którym nie mogłam się oprzeć :tak:
Zobacz załącznik 491156 pierwszy prezentowy śliniak znad morza :-)(ale mógłby być skądkolwiek :-D)
Zobacz załącznik 491157 a tu z kolei prezent śniadaniowy dla mojej chrześniaczki :happy:

świetne zakupy a najbardziej gratuluje kosza!!!!!!

Zobacz załącznik 491159
to mój rogal,targam go z górny na dół w zależności gdzie chcę poleżeć:-)

Na początek mamy taką miskę do kąpieli a potem wanienka
Zobacz załącznik 491160Zobacz załącznik 491161

Mallinowa_Paula fajnie się kupuje i ogląda takie nowości z Maleńkiego Świata:-)

jakoś nie jestem przekonana wcale do tego wiaderka chyba bym się bała kapać w nim dziecko:-D ale ja ogólnie panikara jestem
Moze ja po prostu nie wiem jak sie go 'obsluguje' :D

Mialam nie robic fotki 'drobiazgow' ale mi sie dzis nudzilo i wygrzebalam je z pudla pod lozkiem :D
[ten zolty kaczor to kosz na brudne ciuchy- tylko zlozone jeszcze :D]

Zobacz załącznik 491192
a to moj pomysl na kosmetyczke do szpitala :DZobacz załącznik 491193
świetne zakupy a kaczor rzeczywiście słodki

Dziewczyny, jeszcze mi się o podkładach przypomniało, tych tzw. książkach telefonicznych :-D. Są w Herbapolu za 5zł Belli (bella mamma), o takie ogromneeeeee:
Zobacz załącznik 491274
wiesz ja miałam te podkłady i byłam średnio zadowolona bo ze mnie się lało a maja dość słaby klej no i zdarzyło sie że coś wypłynęło teraz zainwestowałam w HARTMANN WKŁADY POPORODOWE ANATOMICZNE midi 14szt - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt są przed wszystkim cieńsze i dużo lepiej wyprofilowane niż bella kupiłam 30 szt choć i te z belli posiadam jakby mi tak jak ostatnio wody pierwsze odeszły bo cena nie porównywalna niestety

emotion - super drobiazgi :-)

Paula - takie ogromniaste z Belli własnie kupiłam :-)

ja też kupiłam octenisept, do pępuszka i dla siebie na gojąca się ranę, bo to antygrzybiczy, anty wirusowy, antybakteryjny, jak poczytałam o nim, to mało, że nie śpiewa"-)

żadnych płynów do butelek nie kupuję, ja wyparzałam wrzątkiem , a butelkę mam jedną - 150 ml, bo mam nadzieję na karmienie piersią :-)

nasz wózeczek, po praniu i skręceniu :-)

Zobacz załącznik 491328Zobacz załącznik 491329Zobacz załącznik 491330
sliczny wózek i fajny kolorek w takich kolorkach miałam wózek dla Wiki

Sonkaa wózio fajny,ładny kolorek:-)
Ja myłam butelki zwykłym płynem a wanienke płukałam,tak samo nie używałam jakiś specjalnych antyalergicznych proszków do prania,kupuje tutaj troszkę dzieciowy płyn do prania i płukania bo ładnie spiera wszystkie plamy,
wyprawka mam nadzieję,że już kompletna oprócz pampersów,też kupiłam mini kosmetyki do szpitala a wszystkie sprzęty po porodowe-podkłady,książki tel,majty jednorazowe itp dostałam w wielkim kartonie z mojej ubezpieczalni:-)
a to moje dzisiejsze zakupyZobacz załącznik 491415Zobacz załącznik 491416dla Julki też do szkoły:-)
super no zakupy

Sonka niezły wózior choć ja pomimo windy jednak szukam lżejszego pojazdu:tak: Zresztą już się zdecydowaliśmy i kupujemy o taki z całym wyposażeniemZobacz załącznik 491441
Co do butelek będę wyparzać wrzątkiem a poza tym mam taką przykrywkę do mikrofali pod którą mogę poukładać butelki do i tez będzie. Nie zamierzam przesadzać z płynami i innymi gadżetami.

No i niezłę zakupy ja znów czekam na wypłatę i swoją i męża. Jak dostaniemy to najpierw rachunki plus ubezpieczenie mieszkania a potem dalsze zakupy:tak:
fajnutki wózek i kolorek też fajny

a mnie przywieźli pościel
jestem zadowolona kolor prawie identyczny ja na aukcji z czego się ciesze bo nie lubie mdłych i z żyrafką identyczną ja na łózeczku:-)
którasz prosiła o zdjęcie paseczków

to moje zdjęcie
w rzczywistości ciutkę jaskrawsze aczkolwiek nie dużo
IMG_0305.jpg

a to zdjęcie z aukcji
th_1099.jpg

wiec jest roszkę różnica ale jak da mnie nie tak duża abym mogła się rzucać

Ostatnia edycja:
charlois - spuer zakupy

mamba - fajny będziesz miała wózek

nikolaa - pościel bardzo ładna, choć rzeczywiście jest równica, ale jak lubisz soczyste kolorki - to super :-)

Jutrzenka, Mamba - trzymam kciuki za przyplyw kaski i za przyszle zakupki, a co do rekawkow to po prostu podetnij i bedzie mial bluzeczki z krotkim rekawkiem ;)

Anc - pufa swietna, potwierdzam, tylko, ze ja teraz na mojej nie siedze...bo usiadz to usiade, ale juz ze wstawaniem troche gorzej hehe ;)

Paja - ja tez nie mam duzo rzeczy do karmienia butelka, chyba z 4-5 butelek (i to tylko dlatego, ze dostalismy za darmo w jakichs promocjach) i sterylizator do mikrofalowki i tyle, moze i jestem naiwna, ale mam nadzieje karmic piersia, a w razie czego to zawsze mozna meza do sklepu wyslac, teraz wszystko dostepne od reki, ja bym sie na Twoim miejscu tym nie zamartwiala, co do plynow do mycia butelek, to ja nic nie kupuje specjalnego, wrzucam do sterylizatora i wszystko czysciutkie :) wanienki tez chyba dezynfekowac nie trzeba, dobrze oplukac i po sprawie :) i tak na poczatku nie uzywa sie zadnych kosmetykow, tylko ciepla wode, wiec nie ma sie nawet za bardzo co tam osadzac

Erde - albo jak ktos nie bedzie mogl zdobyc mini pojemniczkow, to mozna kupic mini kosmetyki, ktore sa juz teraz dostepne, takie slodkie turystyczne miniaturki :) bo tak naprawde to potrzeba nam raptem plyn do twarzy, zel pod prysznic, szampon i odzywke

Sonka - wozio super, bardzo mi sie podoba kolor, tez chcielismy pomaranczowy, ale niestety nie byl w UK dostepny, a jak z rozmiarami Twojego wozia? wejdzie Ci do bagaznika? my tez na to musielismy uwazac...moja kolezanka kupila taki wielki wozek, ze do bagaznika samochodu jej sie nie miescil...

Azorek - tu w Anglii tez nic na pepek sie nie uzywa, all natural ;)

Mallinowa, Musa - podklady podkladami, ja nabylam takie majtki jednorazowe od razu z wkladem...i jak "przymierzylam" to wygladalam jak wielki bobo w pieluszce...seeeexxxiii ;)

Netika - powiem Ci szczerze, ze od samego czytania mnie dreszcz przeszedl..spirytus na gojaca sie rane :( myslalam, ze juz sie tego nie uzywa?

Vibeke - plynu zawsze mozesz uzywac tez do mycia naczyn po prostu ;) nic sie nie zmarnuje, a sila marketingu to na nas wszystkie na pewno dziala, dobra robote robia ;)

Nikola - sliczna posciel, lubie takie zywe kolorki :)

ja narazie z zakupami zastopowalam, zobacze po baby showerze, co mi jeszcze potrzebne :) poza tym jak bede konczyla prace to na pewno dostane jakies prezenty i vouchery, wiec moze z nich dokupie co mi brakuje, z "wiekszych" zakupow to jeszcze hustawka i mata o taka:
Tiny Love Super Mat: Amazon.co.uk: Baby

a mnie przywieźli pościel jestem zadowolona kolor prawie identyczny ja na aukcji z czego się ciesze bo nie lubie mdłych i z żyrafką identyczną ja na łózeczku:-)
którasz prosiła o zdjęcie paseczków

to moje zdjęcie
w rzczywistości ciutkę jaskrawsze aczkolwiek nie dużo
Zobacz załącznik 491533

a to zdjęcie z aukcji
Zobacz załącznik 491534

wiec jest roszkę różnica ale jak da mnie nie tak duża abym mogła się rzucać
Kolor mimo roznicy dalej fajny :)

ja w smie tez sie ciezszylam bo moj jak przyszedl okazal sie jeszcze bardziej neutralny niz byl :D hehe Bo balam sie ze bedzie za duzo rozu, a tu rozu i blekitu tyle samo a najwiecej zieleni :D HeH :)

A ja tak dzis fotke pierwszych zapasow 'uzywalnbych' wrzuce :D Pampersy to chyba z miesieczny zapas - bop chusteczkowy to sie nie znam :D
Zobacz załącznik 491575

Polcia - odpowiem Ci, ze wsrod mam, ktore znam ZADNA nie uzywa Huggiesow (wrecz przeciwnie - probowaly, ale maja bardzo zle opinie), takze PAMPERSY gora :) ja tez stawiam na pieluszki Pampers :)

aha, jesli zas chodzi o chusteczki (na potem oczywiscie) to mam zakupiona wielka pake Pampers Sensitive

tymczasem, jesli ktoras z mam nie chce rezygnowac z uzywania chusteczek przez pierwsze kilka tygodni, to polozna w szkole rodzenia polecala takowe (jedyna na rynku bez zadnej chemii):

http://www.amazon.co.uk/DermaH2O-41...5UB4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1345114171&sr=8-4

Załączniki

• Huggies-vs-Pampers.jpg
    Huggies-vs-Pampers.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 17
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
emotion,charlois- podsunelyscie mi pomysł z oddzielnym koszem na bielizne niemowleca :tak: jakos mi to z głowy wyleciało :-).
(....)
Ja się szczerze mówiąc waham między Pampersem a Huggiesem, bo czytałam że Pampersy 1-ki są równe z Huggiesami 2-kami. Czyli Huggies wydają się być zgrabniejsze,ale nigdy ich na żywo nie widziałam :sorry:.
W Rossmannie są fajne kartoniki startowe- dwa opakowania pieluch,chusteczki i chyba czapeczka.. cena podobna do Pampersa.. no i mam dylemat :-p

O koszu na brudne ciuchy sama bym nie pomyslala- gdyby nie lista wyprawkowa z neta :D

Jesli chodzi o Pampersy to Pampers 1dynka a Pampers dwojka tez nie ma duzej roznicy.
Dlatego ja kupilam tylko 1 opakowanie 'jedynek' a juz kolejne dwojek.
[Jedynka jest bodajze 2-4 kg, a Dwojka 3-5 ---tak mniejwecej mowie nie oamietam dokladnie]

Do góry