reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

ale nadrabiania :szok:

mycie butelek: wg mnie po umyciu zwykłym płynem wystarczy wrzątek i tyle..
Nikolaa rzeczywiście fajniejsze kolory pościeli niż na zdjęciu, super. Podobno intensywne kolory bardziej stymulują zmysł wzroku dziecka..
ciuszki super kolorki również.. piękne :tak:

Polcia.. pieluchy to ja już kupiłam Dada z Biedronki to małe opakowanie do szpitala. Sklepy są otwarte cały czas więc można w każdej chwili dokupić. Nie będę inwestować w drogie pampersy a te z Rossmanna również mają dobrą opinię

emotion
: :szok: ile ty tego masz... jeżeli jakaś promocja była to i ja bym brała bo to są rzeczy które poleżą i się nie psują..

vibeke widzę że zakupy praktycznie w całości na zdjęciach.. ale ty to już musisz być raczej spakowana..

a to moje dzisiejsze polowanie w Pepco:
pepco.jpg

reklama
Mina zielony pajacyk z zajączkiem wymiata:-) Chyba przejdę się do Pepco:-) A co do spakowania - no powinnam być ale jeszcze nie jestem:rolleyes2: Ale mam w planach zająć się tym do końca tygodnia:-D Zresztą ja się jeszcze nigdzie nie wybieram:-)

co do mycia butelek to do 6 miesiąca karmiłam piersią a potem butelki myłam płynem i do gara z wrzątkiem grotowałam kilka minut
vibeke zakupy jak najbardziej praktyczne powoli pakuj rzeczy żebyś była gotowa w każdej chwili będziesz się czuła spokojniejsza
mina super ubranka kurde u mnie nie ma Pepco a super ten pajacyk chyba jutro pojadę do Chrzanowa bo przeglądałam gazetkę i widziałam leginsy po 9.9 dla Wiki

Te stoliki napełnione artykułami dzieciecymi wyglądaja jakbyśmy sklepy obrabowały:-D
Wszystkie ciuszki piękne, ja niestety już mam chyba wszystkiego dość wiec nici z zakupów;-)

Malinova, ja już mam jednego paździoszka w domu. Tak nazwyaliśmy swoję maleństwa w 2008 r.

Ja butelki zalewałam wrzątkiem i zostawiałam tak na kilka minut. Myłam zwykłym płynem.

Mam tylko jeden kosz na brudną bieliznę. Więcej nie zmieszcze w swoim lokum, więc jak piorę to muszę prawie wszystko wyrzucić na podłogę i segregować:zawstydzona/y:

Słuchajcie a jak przygotować butelki i smoczki do pierwszego użycia? Wystarczy też jakoś przelać wrzącą wodą? Czy jakoś w tej wodzie na dłużej zanurzyć? I kiedy to robić, bo na razie chyba za wcześnie?

emotion - super zapasy :-)

Nikolaa -śliczne ubranka

vibeke - fajne zakupy, ładne pieluszki flanelowe :-)

Mina - śliczności, pajacyk cudo

ja przed pierwszym użyciem ok.5 minut wygotowywałam butelkę i smoczek, ale to zrobię po wyjściu ze szpitala (w razie wojny zrobi to małż i przywiezie)

Dziewczyny, jak zwykle super zakupy, tylko pozazdrościć, że z tym wszystkim dajecie sobie radę i ogarniacie to wszytko. Ja to czasem zupełnie tracę głowę.
Ja to dzisiaj zakupiłam coś dla siebie. Szampon litrowy i odżywkę, będzie na dłużej
837_1.jpg825_1.jpg
A dla maluszka skromnie smoczek póki co.

Mamba fajowy wózek, nie wiem jakim cudem go wczoraj przeoczyłam...

Krak co do wstawania z pufy to na szczęście moja jest na tyle wysoka, że nie mam większych problemów, ale ze wstaniem z kanapy też jest klawo :-D
mata super fajna, ja się zastanawiam nad zakupem tej
LEKA CIRKUS Mata do zabawy - IKEA

Nikola super pościel i ubranka!

Vibeke zaszalałaś :-D

Mina ten pajacyk jest cudowny!

co do pieluch to zakupię pampersy, ewentualnie później te dada skoro tak zachwalacie. o huggiesach zapomniałam od razu, bo uczulały moich obu bratanków więc nie będę ryzykować, a z tego co pamiętam to na dodatek jakieś takie nieprzyjemne są w dotyku.

ja chusteczki mam w domu zwykłe te bambino, bo podobnie jak emotion używam ich do zmywania makijażu. więc pewnie Marianka też siłą rzeczy będzie używać bambino, bo nie są drogie, a naprawdę dobre. ale na początek tak jak azorek pisze to waciki i woda. chusteczki pewnie bardziej na wyjście.

podkłady mam belli te wielkie :-D kupiłam dwa opakowania w aptece i mam nadzieję, że to wystarczy.

reklama
anć - ta mata ładnie wykonana, jak to z IKEI, ale jak dla mnie jakieś mało nasycone ma kolory, maluszki lubia większe kontrasty, ale to tylko moje zdanie :-)

Do góry