reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
"Twoje dziecko" jest artykuł o pielęgnowaniu pępka i podobno nowe wytyczne mówią, żeby kompletnie niczym nie smarować/moczyć/psikać. Jak przyjdzie do mnie położna to ją wypytam, ale z gazików ze spirytusem bym zrezygnowała.

Tak mi jeszcze przyszło do głowy - kupujecie te specjalne płyny do mycia butelek, czy tylko wrzucacie do wrzątku? A może można myć zwykłym płynem?
I czy trzeba po każdej kąpieli myć/dezynfekować wanienkę? Jak tak to czym?
u nas jak juz kiedys pisalam nic sie do pepka nie stosuje zadnych gazikow wacikow spirytusow i innych bajerow. kazali kapac mloda normalnie nie tam jakies ze nie zmoczyc czy cos. tylko dokladnie recznikiem osuszyc lub pieluszka tetrowa np. mlodej pepek ladnie sie zagoil i jakos na 5 dobe odpadl:tak:tym razem tez zamierzam sie dostosowac i nic nie bede uzywac. do dezynfekcji butelek zadnych plynowi innych tabletek czy czegos nie uzywalam wystarczy wygotowac nawet w mikroafli bo ma wlasciwosci sterylizujace ponoc. my mamy strylizator ale tylko dla tego ze kupilismy przy mlodej komplet butelek z tym wlasnie wynalazkiem. krotko uzywalismy tego bajeru i po jakos 2 mcach juz mylam normalnie plynem jak reszte naczyn tylko mialam osobna gabke do butelek i osoban do garow;-):-)

Sonka wózeczek pierwsza klasa! Na górskie wycieczki idealny :-) Ah... góry.... Zobacz załącznik 491372
A w podkłady i ja zainwestowałam, ale rozmiar mnie przeraził, nie wiem czy się tak rozkraczę :-D:rofl2::-p

Co do płynów to się nie zastanawiałam, mam nadzieję na karmienie piersią i jakoś ten temat mi umknął.

Musa, kup sobie dwa komplety takich krótkich ochraniaczy - będzie jak znalazł:-D Trzymam kciuki, żeby jednak pojawił się jakiś fajny wzór, wiem jak to jest jak się coś umyśli a tu nic:-(
emotion, też kiedyś miałam taką słodką maleńką próbeczkę sudokremu:-) Mój sposób na kosmetyczkę to te małe wersje normalnych kosmetyków:-)
Paja, ja mam jedną butelkę którą ktoś mi podarował przy Szymonku, żadnego smoczka. I nie będę robić takich zakupów w ogóle. Jestem dobrej myśli, a jeśli coś pójdzie nie tak, to mąż zakupi w aptece;-) My nie myliśmy ani nie dezynfekowaliśmy wanienki po każdej kąpieli.
Mina, ja mam bardzo podobny wózek i codziennie go wwoziłam na drugie piętro. Miałam sposób i wbrew pozorom nie przeszkadzało mi to jakoś strasznie.

Ja nie będę używała octeniseptu ani wacików nasączonych do pępka, tylko zwykły rozrobiony spirytus.

Sonkaa wózek fajny, te duże koła będą w sam raz na śnieg:-)
Malinowa mówisz, że takie olbrzymie te podkłady? Ja na razie czekam na przesyłkę, więc jeszcze ich nie widziałam, ale już się boję:szok:

Malinova Paula - ja też długo do siebie dojść nie mogłam jak zobaczyłam te podkłady na żywo, myślałam że będą trochę większe od podpasek a tu taaaaakie giganty, mogłabym się nimi dookoła obwinąć.Mam nadzieję,że trzeba je nosić tylko w pierwsze dni po porodzie:szok:

sonka - super brykę będzie miał Michaś

erde - dziękuję za pamięć i czekam na wieści

Ostatnia edycja:
Malinowa mówisz, że takie olbrzymie te podkłady? Ja na razie czekam na przesyłkę, więc jeszcze ich nie widziałam, ale już się boję:szok:
Tu niżej masz odpowiedź ;-)

Malinova Paula - ja też długo do siebie dojść nie mogłam jak zobaczyłam te podkłady na żywo, myślałam że będą trochę większe od podpasek a tu taaaaakie giganty, mogłabym się nimi dookoła obwinąć.Mam nadzieję,że trzeba je nosić tylko w pierwsze dni po porodzie:szok:

:-D:-D:-D

Jak zeszyt A4 przecięty na pół po wysokości :-D

sonkaa
user-offline.png

Super bryka, zwłaszcza kola, jak na nasze warunki idealny :)

Z tą wyprawką, to musiałam przeoczyć, muszę poszukać.
Ja pamiętam butelki myłam normalnym płynem do mycia naczyń, małej mojej nic nie było, aczkolwiek różnie dzieci reagują.

Sonkaa wózio fajny,ładny kolorek:-)
Ja myłam butelki zwykłym płynem a wanienke płukałam,tak samo nie używałam jakiś specjalnych antyalergicznych proszków do prania,kupuje tutaj troszkę dzieciowy płyn do prania i płukania bo ładnie spiera wszystkie plamy,
wyprawka mam nadzieję,że już kompletna oprócz pampersów,też kupiłam mini kosmetyki do szpitala a wszystkie sprzęty po porodowe-podkłady,książki tel,majty jednorazowe itp dostałam w wielkim kartonie z mojej ubezpieczalni:-)
a to moje dzisiejsze zakupyróżne 2 001.jpgróżne 2 005.jpgdla Julki też do szkoły:-)

reklama
Sonka niezły wózior choć ja pomimo windy jednak szukam lżejszego pojazdu:tak: Zresztą już się zdecydowaliśmy i kupujemy o taki z całym wyposażeniemZobacz załącznik 491441
Co do butelek będę wyparzać wrzątkiem a poza tym mam taką przykrywkę do mikrofali pod którą mogę poukładać butelki do i tez będzie. Nie zamierzam przesadzać z płynami i innymi gadżetami.

No i niezłę zakupy ja znów czekam na wypłatę i swoją i męża. Jak dostaniemy to najpierw rachunki plus ubezpieczenie mieszkania a potem dalsze zakupy:tak:

Do góry