reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

A ja tak dzis fotke pierwszych zapasow 'uzywalnbych' wrzuce :D Pampersy to chyba z miesieczny zapas - bop chusteczkowy to sie nie znam :D
Zobacz załącznik 491575
:szok::szok::szok::szok: ale zapasy heheheh chusteczek nam nie szlo zbyt duzo na poczatku bo glownie waciki i wode uzywalismy bpo nawet chusteczki sensitive podraznialy pupinke amelkowny:baffled: ale na sapas sie przydaza nawet jak w pierwszych dwoch mcach nie zuzyjesz to bedziesz miec w szafie "na potem":-D

reklama
Nikola super ta posciel

Polcia ja kupilam Papmersy nr 1. Jakos tez wolalam przy Kubie. Nawet jak kupilam paczke jakis tanczych np w biedronce czy lidlu to i tak jedna paczke i wracalam do Papmersow, moim zdaniem nie ma lepszych pieluch.
Ale wiadomo ile osob tyle wersji

co do kosza na ubranka to nie mialam i nie kupuje, wrzucam do jednego z naszymi rzeczami, przeciez i tak sie to ciagle pierze

chusteczki kupie Papmers Sensitive na poczatek a potem juz normalne ale tez pampers. Tu jak z pieluchami, moim zdaniem sa jakies wieksze i bardziej nasaczone niz inne.

Ja na razie kupiłam jeden zestaw startowy Huggies z pieluszkami, chusteczkami i ręczniczkami bawełnianymi. Głównie dlatego, że mają wycięcie na pępuszek. Paczka jest mała, więc szybciutko się skończy i przerzucimy się na Pampersy :-)

co do pieluszek to Huggiesow nie trawiłam :no: twarde i jakieś takie w ogóle nie bardzo jak dla mnie zresztą moja Wiki miała na nie uczulenie tak że pampersy były teraz do szpitala pampers ale kupiłam też dada z biedronki bo moje koleżanki się zachwycają zresztą ja też używałam jak Wiki była starsza a tera dada podobno jakaś nowa dla niemowlaków wiec zakupiłam na próbę paczkę i zobacze jak się sprawdzają co do chusteczek to kupiłam dada senstiv przy Wiki używałam i wolałam od pampersów były bardziej mokre

no i przyrósł listonosz ciuszki dostałam jeszcze czapeczkę w gratisie :-)
IMG_0310 kopia.jpgIMG_0311 kopia.jpg
i na ten miesiąc koniec zakupów dzidziusiowych bo kasiory już prawie brak a jeszcze muszę Wiki kupić resztę wyprawki

ciesze się bo walizka stoi spakowana rzeczy w wiekszości poprasowane i poprane tak że jakby co to wszystko jest gotowe:-)

wiesz ja miałam te podkłady i byłam średnio zadowolona bo ze mnie się lało a maja dość słaby klej no i zdarzyło sie że coś wypłynęło teraz zainwestowałam w HARTMANN WKŁADY POPORODOWE ANATOMICZNE midi 14szt - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt są przed wszystkim cieńsze i dużo lepiej wyprofilowane niż bella kupiłam 30 szt choć i te z belli posiadam jakby mi tak jak ostatnio wody pierwsze odeszły bo cena nie porównywalna niestety
a mnie przywieźli pościel
jestem zadowolona kolor prawie identyczny ja na aukcji z czego się ciesze bo nie lubie mdłych i z żyrafką identyczną ja na łózeczku:-)
Ja nie jestem przekonana do belli już wiele lat ze względu na klej właśnie, ale 5zł to nie majątek dlatego dałam im szansę. Jak nie będa dawały rady to przy szpitalu mamy całodobową aptekę i mi ktoś dokupi inne.
Bardzo ładny komplet :-)

paula- już mówiłam- kosz cudaśny.. ZAZDRASZCZAM:-D a podkłady mam te same z belli. poprzednim razem miałam jakieś najtańsze z apteki i też dawały radę . One zajmują tyle miejsca miedzy nogami,że za bardzo nie mają się gdzie przesunąć :-D.

Powiedzcie mi jakie pampersy zamierzacie wybrać na początek? Oryginalne Pampers, Huggies czy jeszcze jakieś inne?
Ja się szczerze mówiąc waham między Pampersem a Huggiesem, bo czytałam że Pampersy 1-ki są równe z Huggiesami 2-kami. Czyli Huggies wydają się być zgrabniejsze,ale nigdy ich na żywo nie widziałam :sorry:.
W Rossmannie są fajne kartoniki startowe- dwa opakowania pieluch,chusteczki i chyba czapeczka.. cena podobna do Pampersa.. no i mam dylemat :-p
Jeszcze raz dziękuję :-). Z podkładami mnie pocieszyłaś, że jest szansa na brak ucieczki :-D
A co do pieluch to mam już zapas Pampersa 2, chyba 3 paczki takie większe, a później chcę sprawdzić jak będzie się sprawowała Dada biedronkowa (polecana wiele razy) i tego samego producenta tescowa Gaga. No i na koniec podejmę decyzję. Z chusteczek najbardziej lubię Nivea, ale wypróbowałam tylko na sobie ;-).

Widzę, ze coraz wiecej małych paździoszków w fury zaopatrzona:-D

kaka kochana skąd znasz słowo "paździoszki" w odniesieniu do dzieci?
Pytam bo ja lata temu jak byłam opiekunką na to sama wpadłam i boję się czy poszło w świat czy możę nie tylko mi taki pomysł wpadł do głowy.

Vibeke - ja też ten płyn kupiłam, a co nam szkodzi, przynajmniej jakoś zmuszę się do zmywania ;)

ja mam 2 zestawy startowe Huggies, potem będę próbować Dady bo wiele osób chwali więc po co przepłacać

Malinowa ja też mam te z Belli ,kupowałam na allegro za 3,99zł wraz z innymi rzeczami. Dobre są bo miałam przy starszym synku
Polcia ja na początek kupiłam 2paczki pampers 1 od 2-5kg i jedną paczkę dada 2 od 3-6kg. Szczerze to wolałabym aby maluch nie był "uzależniony" od oryginalnych pampersów bo te dady są super i cena też o wiele lepsza ,a i tak później do kosza idą .Chusteczki mam tescowe gaga i jestem bardzo,bardzo zadowolona -delikatny zapach mają i fajnie są nasączone
Nikola super ubranka i piękne kolory pościeli

Ostatnia edycja:
Erde wiem że nazywa się Venezia jak wpiszesz w allegro to powinien ci sie pokazać. Do wybrania oprócz kolorów obicia gondoli i spacerówki to jeszcze można wybrać kolor stelaża:tak: Mi najbardziej spodobała sie ta buda z wysuwanym wiatrołapem co myślę że na zimę jest dobrym rozwiązaniem. No i też patrzyłam na wagę pomimo że mam windę.
Nikola śliczna pościel ja nie wiem kiedy się zdecyduje :eek:
Polcia ja kupiłam newborny z Biedronki firmy Dada i jestem mile zaskoczona. Na wszelki wypadek kupię jeszcze małą paczkę pampersów oryginalnych tak na wszelki wypadek:tak:

A ja czekam na tą moją kasę :-(

Nikolaa ja tez wzięłam sobie na spróbowanie 5 szt. tych podkładów Hartmanna. A poza tym bella mama i wspomniany przez którąś z was Absorgyn. Kolorek pościeli super:-)
Emotion no faktycznie niezły zapas masz:szok: Ja mam póki co 4 opakowania po 43 szt. pampersów 1 i 1 opakowanie (coś ponad 100 szt. ale nie pamiętam dokładnie) rozmiaru 2. A potem będziemy może testować inne.
Nikolaa świetne są te ciuszki, napisy na nich powalają:-D
Co do osobnego kosza na ubranka dzieci to tez nie będę kupować, bo po prostu nie mam na niego miejsca.
A to obiecane zdjęcia moich zakupów, chociaż na części nie ma co oglądać:-D
P160812_08.05_[01].jpg - pieluszki tetrowe, flanelowe, podkłady ginekologiczne, podkłady na łóżko do szpitala, ewentualnie będą potem do łóżeczka albo przewijania, gaziki, majtki jednorazowe i wielorazowe siateczkowe, szczotki do butelek, zestaw do paznokci, szczoteczka+grzebień, czapeczki, skarpetki, etui na smoczki no i sławny płyn do mycia butelek
A od 2 sprzedawcy:
P160812_13.13.jpg - wkładki laktacyjne, niedrapki, linomag, smoczki, butelki, płatki kosmetyczne, woreczki na zużyte pieluszki, osłonki na sutki, łańcuszki do smoczków, Frida+filtry, termometr do kąpieli.
Czekam jeszcze na przesyłkę z prześcieradłami, kocykami i okryciami kąpielowymi. No i zamówiłam na próbę zachwalane przez was worki próżniowe:-) Teraz brakuje tylko wanienki, łóżeczek, materacy i przewijaka ale to może popatrzę na zbliżających się targach:-)

reklama
:szok::szok::szok::szok: ale zapasy heheheh chusteczek nam nie szlo zbyt duzo na poczatku bo glownie waciki i wode uzywalismy bpo nawet chusteczki sensitive podraznialy pupinke amelkowny:baffled: ale na sapas sie przydaza nawet jak w pierwszych dwoch mcach nie zuzyjesz to bedziesz miec w szafie "na potem":-D
Mam zapas wiekszy bo sama - sobie uzywam chusteczek - do demakijazu :D Jakos sie tak przyzwyczailam :D
A pampersy to chya tylko na miesiac mi moze starcza :p

Szczerze to wolałabym aby maluch nie był "uzależniony" od oryginalnych pampersów bo te dady są super i cena też o wiele lepsza ,a i tak później do kosza idą ....
Wiele wiele osob poleca Dade - ale ja i tak za granica nie mam zabardzo wyboru :p
A jak bede w Polsce na miesiac czy dwa to nie bede tez zmieniac na taki krotki okres czasu pampkow :

Nikola super ubranka:)

Do góry