reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Wiesz, bo my to jakos dostaliśmy jak młoda miała 4 miesiące i jeśli mnie pamięc nie myli to jeszcze 2-3 miesiące tego używaliśmy ale tak jak pisałam- okazjonalnie.

Jak piszecie o kolorach wózków to mi się przypomniało jak koleżanka opowiadała mi zdarzenie ze szpitala. Leżała na patologii ciąży i trafiła tam dziewczyna praktycznie z ulicy, przyjechała do niej mama i pyta co ma jej przywieźć, ta wymieniła kilka rzeczy i na końcu dodała "i jeszcze jakieś majtki mi kup". Matka pyta jakie, a dziewczyna mówi, że wszystko jedno, zwykłe białe mogą być. A ta mama z takim przejęciem w głosie i lekkim strachem mówi "niee, białe to brudzące"!
:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobre

A no fakt faktem sie ubrania kupuje wieksze :D
Ale i tak jest wysoka corcia twoja,
Pytam wlasnie bo moja siostrzenica poczatkiem sierpnia skonczyla 5 latek, ale ubrania nosi na 110-114 [ma 104 cm wzrostu] i jak zobaczylam ubranka na 140 cm przy twojej corci - to az sie zszokowalam :D
no widzisz ale mi się wydaje że to tez zależny od budowy dziecka moja Wiki nie jest gruba ale do chudzielców też nie należy jest tak zdrowo okrąglutka ;-):-)

Dziewczyny a ja tak sobie ostatnio myslalam, ze moze wypiszemy sobie BEZ CZEGO NIE PRZEZYLYBYSMY BEDAC W CIAZY, i nie chodzi mi oczywiscie, o rzeczy typu: wsparcie meza, przyjaciele, odpoczynek, ale o rzeczy nabyte droga kupna (ew. wykonane wlasnorecznie w domu). I tak otwierajac liste:
ja owoce przedwszystkim śliwki i kiwi bo pomagaja na kupiki;-):-)

Ja mam 2wu latka (i 4miesiące) i wyobraźcie sobie dziewczyny 98/104 z h&m'u, a czasami spodnie nawet większe, wole kupić 110 i mieć pewność, ze nie będzie miał rybaczek ;-) No to widzę, ze duzego faceta mam u swego boku :-)
no moja Wiki w tym wieku nosiła podobne rozmiary

n&h - to spory facet :-)

Majka teraz wchodzi w rozmiar 122 (6 lat), ale 116 też jeszcze nosi (zwłaszcza z H&M)
tylko twoja chudsza jest od mojej Wiki wiec pewnie tez od tego to zalezy bo wzrostowo podobnie ale moja waży 26-27 kg taka ubita jest strasznie.....
Dziewczyny dziękuję za pomoc.. na was jak zwykle można liczyć :tak::tak:

Chyba znalazłam rozwiązanie :-)
jak pisałam mam 2 spacerówki, jedną inglesina u siebie w piwnicy
a drugą u rodziców
i zadzwoniłam do mamy żeby poszła do piwnicy i mi ja wytargała i sprawdziła..
to jest ta: Graco
Zobacz załącznik 490291 Zobacz załącznik 490292
Kaj ma tutaj jakieś 3-4 miesiące
pokrowiec na nóżki do niej mam ale wymyśliłam że kupie tylko gondolę do niej taką przenośną i gotowe. Spacerówka składa się szybciutko i łatwo, więc będzie lądowała w piwnicy a ja z małą w gondoli na górę..
jestem genialna :rofl2:
no i super rozwiązanie :-);-) fajny kolorek tego wóżka

och co ci głupi amerykanie nie wymylślą ale co sie po nich spodziewać jak nawet nie wiedza że Polska ma pleże i dostęp do morza:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co do chust i nosidełek
to nie małam przy Wiki ale teraz poważnie się na chustą zastanawiam bo jednk mając dwójkę dzieci nie ważne w jakim wieku jest to starsze dobrze mieć wolne ręce czasem

co do wózków 3 kołowych to mnie osobiście srednio sie podobają ale to moje zdanie każdy ma inny gust co do tego jak się je prowadzi to wiem że np. ja miałam gracko 4 kołowy a moja kolezanka miała identyczny gracko tyle że 3 kołowy na pomowanych kołach (w polsce nie dostępny ona kupowała w UK) i jej się super prowadził a mój już nie specjalnie wiec to chyba zalezy od wóżka.....

co do wózków X-lander to ja słyszałam same dobre opinie o nim i są bardzo adne aczkolwiek jak dla mnie za drogie nie stać mnie na 3 w 1 mój by chyba padł na zawał .....

a ja znów zakupowy weekend miałam
kupiłam koplecik do szpitala 56 bo mi jeden brakował przybory do paznokci smoczki wymienne do laktatora butelkę w razie czego i podkładkę do wanienki noi kosz w ikei na przybory i kosmetyki żeby nie leazło wszystko na komodzie porozwalane...
IMG_0299 kopia.jpgIMG_0300 kopia.jpgIMG_0301 kopia.jpg

i na allegro kupiłam
pościel th_1099.jpgdzisiaj

a w piątek zamówiłam
body i pół śpichy po 2 szt z różnymi napisami ale w tych kolorach w roz. 62
cos takiego
czerwony.JPGgranat.JPG

i w tym miesiącu to by było na tyle zakuów dzidziusiowych bo muszę do końca skompletować wyprawkę dla Wiki do szkoły a kasy brak reszta to dopiero we wrześniu w kązdym razie do szpitala mam wszystko i jakby coś się stało to wszystko co najważniejsze mam

a i jeszcze wczoraj ogladaliśmy wózki i już zdecydowaliśmy się na 100% na Tako Captiva

gleboko-spacerowy-wozek-tako-captiva-kolekcja-zone-fotelik-samochodowy-tako-0-13-kg_0_b.jpg
kolor na 99% taki jak na zdjęciu;-):-)

Nikola super zakupy, sliczny ten granatowy komplecik

widze ze kupilas gabeczke do kapieli, ja uzywalam foczki i polecam
jest higieniczniejsza bo gabki trzeba monco wyciskac bo to siedlisko bakterii jak sie zostawi taka mocno mokrą
Fotelik do kąpieli LEŻACZEK foczka wkład wanienki (2493131012) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

jak kubus byl starszy to sobie lezal i chlapal nozkami i raczkami i nie trzeba go bylo trzymac, wystarczylo za brzuszek

jutrzenka no zobaczę jak się sprawdzi przy Wiki używałam pieluch zwykłych ale teraz to wole mieć obie rece wolne bo Wiki będzie na pewno z głową w wannie siedzieć wiadomo że nie wytrzyma to gąbkowe do czasu siedzenia to plastikowe oglądałam tylko jakieś takie twarde mi się wydawało wiec pomyślałam że na początek to z gąbki kupie i wiesz nawet nie pomyślałam o tych bakteriach:baffled:

Nikola tez wózio kształtem do Solam podobny;-) Tego pewnie udało Ci sie wymacać co?:-D
Słodkie te bodziaki z napisami:tak:

Ja też używąłam pieluchy do kąpieli;-)

kaka no wymacałam wózek wzdłuż i wszerz no i najważniejsze że oboje z moim jesteśmy zgodni :-D nawet co do koloru

vibeke jakoś strasznie mi wpadły w oko tez z napisami takie słodkie szkoda że nie ma takich cały kompletów albo pajaców ..a kolor wózka w rzeczywistości jeszcze bardziej soczysty

moze nie w temacie maluszkow ale zakupow. Byc moze wiekszosc z Was juz ma to cudo a ja sie z zakupem zbieralam juz dawno i dopiero w tamtym tygodniu kupilam w Kauflandzie

drylownica do jablek, rany jaka super sprawa. Wystarczy wyciagnac srodek i dac dziecku cale jablko, zjada wszystko nic nie zostaje. Sama sobie tez dryluje bo wtedy nie ma problemu z ogryzkiem :-D

DRYLOWNICA JABŁEK OBIERACZKA DRYLOWNIK FACKELMANN (2545884726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
aguga!:szok: inwestujesz w ciążowe ubrania? na koniec prawie? rogal to rozumiem bo i po porodzie każdemu się przyda :tak:
no chyba, że naprawdę już wszystko za ciasne..

Ten Graco jaskrawo zielony mamy od znajomych więc był za jakieś śmieszne pieniądze.
podobnie druga spacerówka Inglesina. Oba są w świetnym stanie więc głupotą z mojej strony byłoby kupowanie kolejnego np. 3w1
No niestety "powyrastałam" prawie ze wszystkich tunik bo nosiłam ogólnie rozm sprzed ciąży 34-36 bluzek itp,a tutaj coraz bardziej brzuch wywala i było ciasnawo już. O tyle dobrze,że te tuniki to i po ciąży będą dobre :-D
Nikola śliczne zakupki, półśpioch i body z napisami słodziuchne. Wózek pierwszy raz widzę tzn taki kolor ,ale bardzo ładny na taką szaro-burą zimę będziesz jeździła pocieszającym kolorkiem :happy::happy::happy:

Do góry