reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

co do ubran ciazowych to ja praktyczxnie poza spodniami to nie kupowalam. Mam 2 sukienki ale takie ze mysle ze po ciazy wykorzystam bo teraz sie napinaja na brzuszku a potem beda luzne. 2 takie dluzsze bluzki do leginsow nosze sprzed ciazy w rozmiarze M i jeszcze sie mieszcze. Takich bluzek do dzinsow mam wiecej takich co moge chodzic nawet teraz bo jak kupowalam je na poczatku ciazy jeszcze pracujac to wzielam w rozmiarze L i sa ok

ale tez pewnie z jedna tunike do leginsow musze sobie kupic, musze sie wybrac do Butiku, tam sa teraz po 20-30zl wiec mozna kupic a potem zobaczymy jak bedzie po ciazy, najwyzej komus oddam a moze beda sie tez nadawaly

reklama
ja niestety w prawie nic nie ciążowego się nie mieszczę cyce mnie trzymają nawet jeśli brzuch puszcza po za tym staram się ze wszystkich sił zasłaniać ramiona bo mam jak Pudzianowski:-D:-D:-D:-D normalnie dramat

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobre

no widzisz ale mi się wydaje że to tez zależny od budowy dziecka moja Wiki nie jest gruba ale do chudzielców też nie należy jest tak zdrowo okrąglutka ;-):-)

ja owoce przedwszystkim śliwki i kiwi bo pomagaja na kupiki;-):-)

no moja Wiki w tym wieku nosiła podobne rozmiary

tylko twoja chudsza jest od mojej Wiki wiec pewnie tez od tego to zalezy bo wzrostowo podobnie ale moja waży 26-27 kg taka ubita jest strasznie.....

no i super rozwiązanie :-);-) fajny kolorek tego wóżka

och co ci głupi amerykanie nie wymylślą ale co sie po nich spodziewać jak nawet nie wiedza że Polska ma pleże i dostęp do morza:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co do chust i nosidełek
to nie małam przy Wiki ale teraz poważnie się na chustą zastanawiam bo jednk mając dwójkę dzieci nie ważne w jakim wieku jest to starsze dobrze mieć wolne ręce czasem

co do wózków 3 kołowych to mnie osobiście srednio sie podobają ale to moje zdanie każdy ma inny gust co do tego jak się je prowadzi to wiem że np. ja miałam gracko 4 kołowy a moja kolezanka miała identyczny gracko tyle że 3 kołowy na pomowanych kołach (w polsce nie dostępny ona kupowała w UK) i jej się super prowadził a mój już nie specjalnie wiec to chyba zalezy od wóżka.....

co do wózków X-lander to ja słyszałam same dobre opinie o nim i są bardzo adne aczkolwiek jak dla mnie za drogie nie stać mnie na 3 w 1 mój by chyba padł na zawał .....

a
Zobacz załącznik 490586Zobacz załącznik 490587Zobacz załącznik 490588

i na allegro kupiłam
pościel Zobacz załącznik 490589dzisiaj

a w piątek zamówiłam
body i pół śpichy po 2 szt z różnymi napisami ale w tych kolorach w roz. 62
cos takiego
Zobacz załącznik 490590Zobacz załącznik 490591

i w tym miesiącu to by było na tyle zakuów dzidziusiowych bo muszę do końca skompletować wyprawkę dla Wiki do szkoły a kasy brak reszta to dopiero we wrześniu w kązdym razie do szpitala mam wszystko i jakby coś się stało to wszystko co najważniejsze mam

a i jeszcze wczoraj ogladaliśmy wózki i już zdecydowaliśmy się na 100% na Tako Captiva

Zobacz załącznik 490592
kolor na 99% taki jak na zdjęciu;-):-)

Cudny ten komplecik granatowy. gdzie kupiłas ten komplecik ? Wozek fajny aczkolwiek nie moj kolor.

A co wozkow trojkowlowych to ja mam i sobie bardzo chwale nawet w zimie daje rade. A gaco w polsce tez widzialam 3 kolowy ale nie wiem czy o ten model Ci chodzi .

Mina wózek ma cudny kolor.

Mi tez by sie przydało kupić jakies spodnie albo legginsy, ale jakos moze obchodze do końca

Nikola fajne zakupy, wózek super!! Sama go w sklepie oglądałam i testowałam i był na czele listy ;-). Przyczepię się również do gąbeczki kąpielowej, miała ją moja chrześnica i jej mama narzekała, że ciągle wypływa do góry, szybko z niej zrezygnowała. Ale może Tobie będzie się dobrze na niej kąpało, a bakterie.. też bym nie pomyślała, dobrze, że jest Jutrzenka :-)

Jeśli chodzi o ubrania ciążowe to ja inwestowałam w spodnie, a poza tym wszystko normalne, czasami w większym rozmiarze. Spodnie niestety musiałam nosić już na początku 3msc, bo dużo jeździmy autem i zwykłe bardzo ugniatały mi brzuch, od początku był czuły na nacisk, również pasy w samochodzie odciągałam cały czas.
Aha, no i piżamka ciążowa kupiona ostatnio ;-)

rzeczywiście rzecz niezbędna :-), ciekawe jak miliony matek radziły sobie do tej pory ?

co do chust i nosidełek
to nie małam przy Wiki ale teraz poważnie się na chustą zastanawiam bo jednk mając dwójkę dzieci nie ważne w jakim wieku jest to starsze dobrze mieć wolne ręce czasem

co do chust, to ja też się zastanawiałam, bo nie miałam z Majką, tylko nie wiem, czy mi się przyda, bo to głównie na zimę by była potrzebna, Majka w przedszkolu więc na spacery z nami sporadycznie będzie chodzić, u nas górki i doliny, więc z wózkiem chyba będzie stabilniej :-)

Nikolaa - pościel śliczna, zakupy super, zwłaszcza body dla "ciacha" mnie rozbawiły, no i super, że podjęta decyzja co do wózka - to połowa sukcesu , a nawet więcej :-)

Paula dzieki
tak samo zreszta jest z gabka do mycia, myjka, zmywakiem gabkowych w kuchni. Trzeba czesto wymieniac i mocno wykrecac zeby szybko schla.
My poprzednie nie kupowalismy, kapalismy tak ze R trzymal malego a ja go mylam. Potem wlasnie ta foczke kupilam, tania a praktyczna

arwen ten sklep tylko w Krakowie dokadnie to Entliczek Entliczek - markowe sklepy dla dzieci i niemowląt ale firma ubranka to Ewa Klucze dość popularna i chyba w większości sklepów dostępna
pula a ja widzisz znów mam koleżankę co sobie bardzo chwali tą gąbeczkę i dlatego zakupiłam na szczęście wydatek nie taki duży bo 10 zł i jak się nie sprawdzi to nie będę sobie włosów rwała :-D:-D:-D i zakupie tą foczkę co jutrzenka pokazała:-)

co do koloru wózka jeszcze to mi się podoba jeszcze
taki
tako_captiva_zone_3w1.jpg
ale po pierwsze zielony ciemniejszy i przez to praktyczniejszy a po drugie co będzie jak Maksiowi jajka jakoś odpadną i wyjdzie Lilianka:-D:-D ale jak będziemy kupować to zobaczymy na miejscu bo znalazłam w Krakowie sklep gdzie mają oba kolory i w dobrej cenie wiec dlatego pisze że kolor na 99 % tylko:-D;-)....

Nikolaa

user-offline.png
bardzo ciekawy wózek. Kolor też niczego sobie :)

jutrzenka
user-offline.png

My do kąpieli małej używaliśmy takiej wanienki.
Była bardzo praktyczna, dlatego nigdy nie bałam się sama myć w niej małej.
Nie była też potrzebna wkładko gąbka.
dziecko.jpg
Byłam z niej bardzo zadowolona.
Jak mała nie siedziała jeszcze, to miała tak wyprofilowane, żeby mogła półleżeć, a jak już nauczyła się siedzieć, to także mogła swobodnie w niej siedzieć.

sonkaa
user-online.png

Czego to ludzie nie wymyślą z tym tłumaczem płaczu.
Ale ja jednak chyba wolę własną intuicję.

reklama
Do góry