reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
ja tez planuję kupić 20sztuk :tak: i do tego 2flanelki,bo tych w ogóle przy pierwszej córci nie uzywałam,ale mieć nie zaszkodzi

Mallinowa Paula, super te koszulki :-) a taką w wieloryba mój Olek ma albo identyczną albo baaardzo podobną :-)

Ja dorzucę potem 2 nowe ciuszki córci, dostała dzisiaj od cioci i mojej mamy :-)

P6010524.jpgA ja dziś byłam z okazji Dnia Dziecka w Reserved,na FB są kupony -30% i zakupiłam takie 3 bodziaki,niech ma synio jakieś nówki sztuki firmowe a co!;-)Granatowa jest 62 a krótkie są po 74.Wydaje mi się duże to 62 ale skoro dzidzial ma tendencje do rośnięcia to aż sie boję malutkich kupować bo nie użyję.Kupiłam jeszcze pierwszy raz czereśnie-małęmu smakowało;-)Co do dodatków syntetycznych to myślę że to nic złego jeśli to tylko dodatki,przecież nikt nie kupuje w całości ani nawet z dużą ilością elastanu bo nawet takich nie ma.Nie wiem jak Wasze doświadczenia z ubrankami ale ja pracuje w aptece i nie słyszałam od pacjentek o uczuleniach na ubranka.Jakby było dużo sztucznego to dziecko będzie się poprostu pocić czyli potówki co też jest złe ale to nie uczulenie...

Fajna Afryka :-) lubię takie zestawienie kolorów.
Staram się kupować ubranka 100% bawełny, bo wiem jak nieprzyjemnie się nosi takie z domieszkami, tylko jak mi coś nie pasuje to się przebieram, a takie Maleństwo będzie się męczyło i płakało, a ja będę metodą prób i błędów eliminować niedogodności przedłużając tylko niepotrzebnie.

mimii - śliczności

malinowaP - koszulki cudne

Zuma - super bodziaki :-)

co do uczulenia, to oczywiście bywają uczulenia kontaktowe na materiały , Majka jak dotknie czegoś sztucznego i dłużej ma przy ciele, to potem ma podrażnienie przez kilka - kilkanaście godzin

muszę przyznać się do błędu - na pytanie o skarpetki napisałam, że oczywiście 100% bawełny powinny mieć, ale nie dawało mi to spokoju i zaczęłam sprawdzać i .... maja te kilka % eleastanu np. przepraszam za wprowadzenie w błąd :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: - natomiast ubranka kupuje tylko 100% bawełny - jeśli chodzi o bodziaki i to co na ciałko - to nie ma innej opcji u mnie :-)

jeśli chodzi o pieluchy, to też będę jechać na pampersach i planuje kupić ok. 30 tetrowych, ja podkładałam jej Majce na łóżeczko zamiast podusi - bo ulewała, miałam do przewijania (na przewijak zawsze kładłam i Majka najczęściej polewała ) :-), nosiłam do odbicia, kładłam pod główkę na poduszkę do karmienia (chciałam, żeby buźkę miała na czyściutkiej pieluszce zawsze) także trochę ich szło, flanelowe kupię ze 3 szt. i ze dwie flanelowe pieluchoceratki - bo zabieraliśmy je do rodziny, żeby nie zalać nikomu kanapy :-)

reklama
muszę przyznać się do błędu - na pytanie o skarpetki napisałam, że oczywiście 100% bawełny powinny mieć, ale nie dawało mi to spokoju i zaczęłam sprawdzać i .... maja te kilka % eleastanu np. przepraszam za wprowadzenie w błąd :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: - natomiast ubranka kupuje tylko 100% bawełny - jeśli chodzi o bodziaki i to co na ciałko - to nie ma innej opcji u mnie :-)
Ja dziś galopowałam przez sklepy i sprawdzałam wszystkie skarpety ;-) i nie ma 100%, ale ja się nie gniewam na to drobne niedopatrzenie ;-) Bodziaki i to co przy ciele tylko setki!! :tak:

Do góry