reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

netika - pajacyk słodki, ale z przecena nie poszaleli :-(

malinowaP - jasne, że sa 100% bawełny, innych rzeczy nie powinno się kupować dla takiego maleństwa, bo można uczulić

co do większych rozmiarów ja mam kilka rzeczy na 74, a większe będę kupować jak zaczną się wyprzedaże po lecie :-)

reklama
Widziałam dziś w sklepie piękniaste skarpetki dla niemowlaków, ale w składzie miały 80% bawełny i domieszki sztuczności. Jakie skarpetki kupujecie dla swoich Maleństw? Czy są w ogóle w sprzedaży takie 100% bawełny?

Przyłączam się do pytania, bo też się ostatnio zastanawiałam, czy niektóre rzeczy mogą być z domieszką - w końcu logiczne, że skarpetki powinny być choć trochę elastyczne, żeby nie spadały, tak samo rajstopki.
Ale może dziecięcych to nie dotyczy?

Przyłączam się do pytania, bo też się ostatnio zastanawiałam, czy niektóre rzeczy mogą być z domieszką - w końcu logiczne, że skarpetki powinny być choć trochę elastyczne, żeby nie spadały, tak samo rajstopki.
Ale może dziecięcych to nie dotyczy?
Wszystko co kupuję dla Maleństwa jest w 100% bawełniane, ale przy skarpetkach właśnie nad tą "elastyką" się zastanawiam. Poszukam jednak takich 100%, nie chcę żeby moje dziecko się pociło lub uczulało.

MalinowaP - te 100% bawełniane skarpetki, to te , co bezpośrednio na nóżkę, bo jak takie co mają iść na śpioszki zamiast bucików, to chyba odrobina domieszki nie zaszkodzi,

Co do skarpetek to ja przy malutkim synku naszukałam się i powiem Wam,że ani jedna para nie była 100% bawełniana,po prostu musi być elastyny troszkę ,ale trzeba patrzeć ile %
Ja dziś dostałam taki sterylizator,ale muszę odsprzedać bo nie posiadamy mikrofali
STERYLIZATOR MIKROFALOWY PHILIPS AVENT +BUTELKA (2366600419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I taki laktator tylko kolor niebieski
MAMBaby Ręczny laktator zestaw + KLIPS GRATIS (2358953722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Aguga kombinezony kupowałam na 0-3 miesiące. Co do laktatora fajnie wygląda .Powiem Ci szczerze że ja miałam i ani kropli nie potrafiłam ściągnąc a cyce mialam jak baniaki dlatego teraz na razie nie kupuje.

Polcia ciuszki upolowałam w ciucholandzie :)

A ja pochwalę się wczorajszym prezentem dla Małej na Dzień Dziecka jaki upolowałam razem z teściową :-) Oba kompleciki są z bodziakami. Ten pierwszy jest na wieszaczku i dlatego słabo widać bodziaka w paseczki.

DSC00809.jpg DSC00810.jpg

reklama
Do góry