reklama
Eliana
Październikowa mama 2012
musa super, że dostaniesz taką wyprawkę. Ja niestety nie mam takiej możliwości i wszystko musimy sami skompletować dlatego po malutku kupuję ciuszki, które wpadną mi w oko, ale narazie w neutralnych kolorach chociaż strasznie mnie kuszą różowe ciuszki bo skrycie marzę o dziewczynce... Odpada nam zakup wóżka bo jedni rodzice stwierdzili, że kupią mały bolid dla maleństwa, a my mamy tylko wybrać :-) baaaaaardzo się z tego cieszę.
Bellka
Fanka BB :)
malinova śliczne ciuszki!
Ja powiedziałam mężowi że ma mnie nie zabierać tam gdzie w zasięgu wzroku będę miała sklepy dla dzieci, no bym najchętniej wszystko kupowała Mam też zamiar wytrzymać do poznania płci, chociaż w środę będziemy jechać po prezent dla siostry, więc może wpadnie mi w oko coś czemu nie będę mogła się oprzeć
Ja powiedziałam mężowi że ma mnie nie zabierać tam gdzie w zasięgu wzroku będę miała sklepy dla dzieci, no bym najchętniej wszystko kupowała Mam też zamiar wytrzymać do poznania płci, chociaż w środę będziemy jechać po prezent dla siostry, więc może wpadnie mi w oko coś czemu nie będę mogła się oprzeć
Musa
sonkaa ta gotowa wyprawka to rzeczywistsze duże odciążenie i komfort psychiczny, ale na pewno i tak się nie pohamuje, bo obok małych, słodziuchnych ubranek chyba żadna z nas obojętnie przejść nie może
a poza tym zostaje łóżeczko bo swoich maluchy jeszcze oddać nie chcą no i wózek bo ten bliźniaczy mimo tego że czekał na mnie ze względu na to że wszyscy byli pewni ze u nas to rodzinne i skoro 2 siostry to i ja bede miała ciąże mnoga... ale wózeczki takie śliczne że to bedzie sama przyjemnoiść, jak sie juz zdecyduje oczywiscie........
a poza tym zostaje łóżeczko bo swoich maluchy jeszcze oddać nie chcą no i wózek bo ten bliźniaczy mimo tego że czekał na mnie ze względu na to że wszyscy byli pewni ze u nas to rodzinne i skoro 2 siostry to i ja bede miała ciąże mnoga... ale wózeczki takie śliczne że to bedzie sama przyjemnoiść, jak sie juz zdecyduje oczywiscie........
Ostatnio edytowane przez moderatora:
the_white_one
Zaangażowana w BB
O kurcze dziewczyn, ale szalejecie... Ja jakoś dopiero co się ocknęłam, że trzeba zacząć myśleć co kupić. Na razie mam krem na rozstępy, spodnie ciążowe i poduszkę kojec z motherhood... i tyle. Po Anielce mam prawie wszystko różowe więc będę musiała sporo ubranek dokupić. Mam zamiar też zainwestować tym razem w leżaczek i przewijak na łóżeczko, drugie łóżeczko no i oczywiście wózek podwójny bo Anielka będzie miała rok i 2 miesiące jak brzdąc się urodzi. Z resztą z obecnym wózkiem który kupiłam w komisie z radością się rozstanę. Jest okropny brrr...
Jak tylko nadarzy się okazja to kupię już jakieś pierwsze ubranko... tak symbolicznie na uroczyste otwarcie bobaskowych zakupów
Na razie mam na oku ten wózek, ale cena masakryczna więc zobaczymy jeszcze co i jak.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Baby Jogger City Select dla dzieci "rok po roku"
A co do ubranek dla dziecka w rozmiarach większych, to polecam nie kupować za wiele teraz większych rozmiarów. My sporo dostaliśmy od gości odwiedzających Anielkę, którzy przezornie obdarowywali ją większymi ubrankami. I musieliśmy tylko po kilka sztuk dokupować z każdego rozmiaru w miarę jak rosła. My zaczynaliśmy od 56 które było za duże na początku i chodziła prawie 3 miesiące w nich, więc u nas zapewne historia się powtórzy.
Gdzieś tu przewijał się wątek pościeli. Ja kupiłam będąc w ciąży jeszcze a zaczęliśmy używać gdy mała skończyła 5 miesięcy. Nie musiałam sobie głowy zawracać kupowaniem tylko wyciągnęłam z szafy i już. Dlatego tym razem też mam zamiar jak najwięcej kupić w ciąży, bo na prawdę później nie ma do tego głowy. Zwłaszcza że zazwyczaj lepiej zobaczyć coś naocznie i pomacać niż wszystko przez internet od razu kupować.
Już nie mogę się doczekać rzucenia się w wir zakupów dziecięcych... to takie przyjemne!
Pozdrawiam
Jak tylko nadarzy się okazja to kupię już jakieś pierwsze ubranko... tak symbolicznie na uroczyste otwarcie bobaskowych zakupów
Na razie mam na oku ten wózek, ale cena masakryczna więc zobaczymy jeszcze co i jak.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Baby Jogger City Select dla dzieci "rok po roku"
A co do ubranek dla dziecka w rozmiarach większych, to polecam nie kupować za wiele teraz większych rozmiarów. My sporo dostaliśmy od gości odwiedzających Anielkę, którzy przezornie obdarowywali ją większymi ubrankami. I musieliśmy tylko po kilka sztuk dokupować z każdego rozmiaru w miarę jak rosła. My zaczynaliśmy od 56 które było za duże na początku i chodziła prawie 3 miesiące w nich, więc u nas zapewne historia się powtórzy.
Gdzieś tu przewijał się wątek pościeli. Ja kupiłam będąc w ciąży jeszcze a zaczęliśmy używać gdy mała skończyła 5 miesięcy. Nie musiałam sobie głowy zawracać kupowaniem tylko wyciągnęłam z szafy i już. Dlatego tym razem też mam zamiar jak najwięcej kupić w ciąży, bo na prawdę później nie ma do tego głowy. Zwłaszcza że zazwyczaj lepiej zobaczyć coś naocznie i pomacać niż wszystko przez internet od razu kupować.
Już nie mogę się doczekać rzucenia się w wir zakupów dziecięcych... to takie przyjemne!
Pozdrawiam
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Dziewczyny a co myślicie o tej poduszce dal mam do spania i jaka najlepiej wybrać?
Bellka
Ja ostatnio trafiłam na jakąś promocję w sklepie i kupiłam poduszkę za niecałe 70zł. Nie wygląda wprawdzie jak ten kojec z Motherhood, ale jest bardzo wygodna, i przede wszystkim będzie przydatna też po porodzie. Więc jestem zadowolona, a i została przetestowana przez męża Stwierdził że mogliśmy odrazu dwie wziąć
O taką kupiłam:
Fiki Miki Poduszka Fikuszka - Poduszki do karmienia - Akcesoria dla mamy - Smyk - Sklep internetowy
O taką kupiłam:
Fiki Miki Poduszka Fikuszka - Poduszki do karmienia - Akcesoria dla mamy - Smyk - Sklep internetowy
byłam dziś w pobliskim sklepie dla maluchów zobaczyć co mają, nastawiłam się na wózki oczywiście tylko pooglądać a nie kupić i powiem wam, że znalazłam bardzo fajny wózeczek. Od zawsze byłam zdecydowana na Jane Slalom a teraz się waham, wózek nazywa się i'coo peak jest co prawda ciężki ale super się prowadzi i wygląda na bardzo solidny, poczytałam opinie na necie i jest chwalony poniżej link
Peak Air 2012, Spacerówka+Gondola, night, i'coo - AMKO dla dzieci
Peak Air 2012, Spacerówka+Gondola, night, i'coo - AMKO dla dzieci
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Heh sobie wlasnie przypomnialam ze juz mam skarpetusie dla dzidziolka
6 lat temu siostra na feriach w Irlandii kupila skarpetusie,
i ja mialam jedna ona jedna - ktora pierwsza w ciaze zajdzie miala dostac komplet.
1,5 roku pozniej urodzila sie moja siostrzenica - wiec po jakims czasie skarpetki zostale przekazane mi
Troche czekaly na dzidziola - ale sie doczekaja juz
6 lat temu siostra na feriach w Irlandii kupila skarpetusie,
i ja mialam jedna ona jedna - ktora pierwsza w ciaze zajdzie miala dostac komplet.
1,5 roku pozniej urodzila sie moja siostrzenica - wiec po jakims czasie skarpetki zostale przekazane mi
Troche czekaly na dzidziola - ale sie doczekaja juz
reklama
marand
pełna szczęścia
Dziewczyny a co myślicie o tej poduszce dal mam do spania i jaka najlepiej wybrać?
ja właśnie od niespełna tygodnia mam taka poduszkę i generalnie rzecz ujmując jestem zadowolona
Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl
fajnie się na niej śpi i myślę że przy karmieniu i po porodzie też się sprawdzi, moja dwie siostry miały takie mniejsze rogale do karmienia i bardzo sobie chwaliły
Podziel się: