reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

my nadal kąpiemy się w wanience, chociaż mały już praktycznie się do niej nie mieści. muszę kupić taką matę do brodzika o której pisze Elutka.
prysznica się na szczęście już nie boi - bo my codziennie pod prysznicem dupkę po kupce myjemy :) inaczej nie mogę bo ciąża zaostrzyła mój węch :dry: kiedyś był krzyk a teraz się odwraca i chce słuchawkę łapać ;)
Elutka, mamy taki młoteczek :) mały go dorwał w biedronce i trzeba było mu kupić :p też go strasznie lubi
co do gadzetów kąpielowych to dostaliśmy takie pojemniczki z Fishera do kąpania ale mały jeszcze nie kumaty o co w nich chodzi
Sklep - Esmok.pl - Najlepszy przyjaciel twojego dziecka. Do kąpieli FISHER PRICE, PRZYJACIELE, Z WANNY, B0662, ZABAWKI, DLA DZIECI, PREZENTY

reklama
hahaha vinga też go w biedronce kupiłam:):)
U mnie mały od początku lubi kąpiel w brodziku, woda spływająca po buźce nawet mu nie przeszkadza. Czasem udaje mi się go położyć na pleckach na czas mycia głowy, ale to tylko czasem :D

My też nadal kąpiele w wanience, ale wstawionej do dużej wanny. Młoda uwielbia się pluskać. A czym myjecie włoski dzieciaczkom, że musicie główkę spłukiwać? Ja kąpie małą w Oilatum i tym też myję jej główkę.
Ostatnio kupiliśmy dmuchaną wanienkę turystyczną, jest nieduża, ale na wyjazdy w sam raz. Widziałąm też takie większe, kwadratowe, żeby wstawić do brodzika - może to sprawdzi się podczas kąpieli

klaczek ja jeszcze pare dni temu kąpałam całego małego w emulsji Oilatum, ale odkąd zaczął raczkować i mieć większy kontakt z podłogą przestawiłam się na mydełko Oilatum a główkę zaczęłam myć szamponem Nivea. Wydaje mi się, że emulsja tak nie domyje jak mydło, które się pieni:)

oilatum nie dla wszystkich jest dobre :) my jesteśmy tego przykładem. nam zaszkodził, bo mały ma ŁZS. my myjemy w jonsonie ale nie pamiętam już jakim

Pewnie, że Oilatum nie dla każdego, ja podałam tylko nasz przykład. Chodziło mi raczej o to, aby podkreślić, że opróćz tego nie używamy nic innego do mycia główki. Tak poleciła nam nasza pediatra. Ale pewnie co mama i dziecko, to inne praktyki i specyfiki. Najważniejsze aby odpowiadało maluchom;-)

My również używamy Oilatum. Zarówno płynu jaki i kremu do ciała. Ale chciałabym już przejść na zwykłe kosmetyki i mam nadzieję, że skóra Olafka dobrze zareaguje :tak:

reklama
ja zużyłam tylko jedną butelke oilatum od urodzenia małego i bardzo szybko przeszliśmy na płyn do kąpiel i szampon nivea.jakoś to oilatum mnie denerwowało,ciągle wydawało mi sie ze nie myje dziecka dokładnie.używam za to kremu oilatum i to jest dla mnie optymalne połaczenie.a rączki to w ciągu dnia myje małemu zwykłym mydłem którego my używamy.

Do góry