reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Dziewczyny, mam pytanie i puzzle piankowe. Wiem, że temat był już pewnie poruszany, ale trudno go teraz odkopać. Moje dziecię ma rozłożony koc, na nim są zabawki, albo mata. Ale on się ciągle zwija i przesuwa i pomyślałąm, że może te puzzle będą bardziej "stabilne". Wiem że zbiera się pod nimi kurz, no ale kurz generalnie zbiera się wszędzie. Poradzicie mi, czy warto zakupić te puzzle i jakie?

reklama
klaczek-kwestia tego, czy twoje dziecię siedzi w miejscu i sie bawi? bo ja mojemu szkrabowi kupiłam puzzle, ale odkąd załapal raczkowanie to je złożyłam, bo nie było sensu, żeby tylko kurz się zbierał. mały ma zabawki w jednym kącie, ale i tak są w trakcie zabawy porozrzucane po całym pokoju:sorry:on woli panele niż swoje kolorowe puzzle

klaczek, mnie się wydaje, że teraz już nie ma sensu kupować puzzli piankowych. Jeśli jeszcze nie raczkuje, to za chwilę zacznie i wtedy w jednym miejscu go nie utrzymasz.

Właśnie nie chce raczkować i pomyślałąm, że na tych puzzlach będzie jej łatwiej przybrać odpowiednią pozycję. Na kocu jest ślisko i cały czas się zwija, a na panelach jakoś nie mogę się pzremóc aby ją posadzić.

u mnie dopóki mały nie ruszył w świat to puzzle się sprawdzały. pełzał sobie po nich, siedział. teraz już od 2 miesięcy mamy zwinięte puzzle bo Nat i tak jest wszędzie tam gdzie nie powinien.
u nas pod puzzlami nie kurz się gromadził tylko piasek! chole.ra wie skąd on był ale był. i ja białej gorączki dostawałam jak musiałam te wszystkie puzzle czyścić. także cieszę się, że już ich nie mam
a polecam te największe, chyba 10x10

U nas podobnie jak u dziewczyn- puzzle były dobre gdy dziecko leżało na brzuszku czy pleckach i jak się obracało na boki i na początku pełzania. Teraz są już schowane bo tylko przeszkadzały w sprzątaniu a Antek biega po całym domu.

Ja kupiłam puzzle niedawno i mimo, że mały raczkuje po całym mieszkaniu jestem z nich bardzo zadowolona. Ma je rozłożone w swoim pokoiku z całą resztą zabawek i jak nie raczkuj to sobie tam siedzi i się bawi-mam te duże gdzie jest 36 sztuk 30x30cm. W razie ewentualnego upadku zawsze jest amortyzacja:)
klaczek jeśli Twoje maleństwo jeszcze nie raczkuje to myślę, że warto zainwestować.

My również jesteśmy zadowoleni z puzzli :tak: i mogę je polecić. Właśnie takie duże 30x30. Co prawda Olaf łazi już po całym mieszkaniu, ale tak jak u Elutka12 ma taki swój kącik z zabawkami i chętnie tam przebywa i tak naprawdę na nich zaczął pełzać :-) I podnosić się do raczkowania.

Elutka12 zdecydowałam i kupiłam taki sam niekapek NUKa i jest naprawdę świetny :-) Olaf bez żadnego problemu wypił prawie całą butle wody.

Ostatnia edycja:
Eliana cieszę się, że w jakiś sposób pomogłam w wyborze:) Mój mały pije tylko z tego kubka, nawet butelki poszły w odstawkę:)

reklama
No właśnie zastanawiam się czy Olaf wypije mleko z tego niekapka :confused: U Was bez problemu?

Do góry