reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

dziewczyny potrzebuję waszej pomocy

kupiłam 2 biustonosze do karmienia na allegro i już miałam je odesłać ale dziś nabrałam wątpliwości

pierwszy jest trochę za duży, ale tak o rozmiar góra dwa - no właśnie teraz jest za duży ale kto wie jak będzie potem, myślicie żeby go jednak zostawić. Jest dość elastyczny, nie wiem jak będzie wygladał po praniu czy się rozciągnie czy może skurczy

drugi nie ma fiszbin co go u mnie skreśla, ale może przyda się w nocy? zakłada się biustonosz na noc w czasie karmienia, np po to żeby założyć wkładki?

zielona jestem, moze bez sensu odeślę a potem będę od nowa zamawiać :confused:.

Ostatnia edycja:
reklama

kupiłam 2 biustonosze do karmienia na allegro i już miałam je odesłać ale dziś nabrałam wątpliwości

pierwszy jest trochę za duży, ale tak o rozmiar góra dwa - no właśnie teraz jest za duży ale kto wie jak będzie potem, myślicie żeby go jednak zostawić. Jest dość elastyczny, nie wiem jak będzie wygladał po praniu czy się rozciągnie czy może skurczy

drugi nie ma fiszbin co go u mnie skreśla, ale może przyda się w nocy? zakłada się biustonosz na noc w czasie karmienia, np po to żeby założyć wkładki?

Malinowa powiem,że to na swoim przykładzie,że piersi po porodzie miałam jeszcze większe.Też mam stanik troszkę przy duży,ale ostatnio też ta było i się przydał.Co do staników z fiszbinami to nie wiem bo mnie zawsze to żelastwo ugniatało,staniki w pierwszych tyg zakładałam właśnie ze względu na te wkładki aby nie poplamić piżamki :-D

Hej,ja jak dostałam pokarm po porodzie to o 2 numery podskoczyłam,musiałam szybko kupować większe staniki:szok:,moje do karmienia też są bez fiszbin i ja musiałam nosić staniki bez przerwy z wkładkami,czasami tak dużo leciało mleka,że nawet wkładki nie nadążały:confused:,ja na Twoim miejscu zostawiłaby oba:-)

Dziewczyny mają rację. Zostaw oba. Na drugi dzien po porodzie to mi się w F nie mieściły. A normalnie mam rozm. małe C.
Ja poprzednio miałam bez fiszbin , a teraz kupiłam 2 bez i 2 z fiszbinami. Tez wieksze miski. Pod biustem wziełam jeden na teraz a reszte mneijszą bo pamietam że szybkoz robiły się za duze w obwodzie i się jeszcze rozciągnęły.

Ja staniki kupię bezpośrednio przed porodem. W przypadku moich piersi (rozmiar F) odpada kupowanie przez internet - w sklepie połowa nie pasuje, więc boję się zamawiać w ciemno... Natomiast na czas ciąży kupiłam taki top do spania Sklep GATTA - Koszulka - Sport Top 60 DEN i zastanawiam się, czy sprawdzi się do karmienia w nocy, bo nienawidzę spać w stanikach :no:

malinova dziewczyny maja rację: zostaw oba staniki.. piersi po porodzie robią się przynajmniej 2 rozmiary większe.
Również nienawidze spać w stanikach ale do karmienia mam miękkie i bez fiszbin.. jakoś wytrzymam

Rany, przerażacie mnie tymi stanikami....
Ja zaczynałam od 70F, te co mam w tej chwili są 75H i są takie na styk, mam nadzieję, że chociaż do końca ciąży starczą:confused:
Za to kompletnie nie wiem jakie mam kupić na czas karmienia, nie wiem jaki obwód będę wtedy miała ani jaką miskę, a chciałabym to zrobić przed porodem:baffled: Na pewno potrzebuję przynajmniej jeszcze jeden usztywniany do noszenia na co dzień (jeden już mam) i jeden miękki, właśnie na noc...
Edit, bo dopiero doczytałam: Paja, a ten top to coś trzyma w ogóle?

Mam Alles Mama, dokładnie ten:
ah22swopdqiaxydrvchr8o0ybxli7x.jpg

I chyba przy tej firmie zostanę, bo nic więcej do mnie nie przemawia. Miękkich z moim rozmiarem miseczki prawie żadnych nie ma:-(

Wypatrzyłam na allegro takie jeszcze:
DREAM miękki biustonosz karmienia Alles MaMa 75H (2497304308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
RENE biustonosz do karmienia Alles fiszbiny 75H (2480033065) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BIUSTONOSZ karmienia 75 Alles MaMa SUGAR 75H (2487837590) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale boję się zamawiać właśnie dlatego, że nie wiem jaki rozmiar będzie potrzebny:sorry2:

A ten top z Gatty jak Ci się sprawdza? Trzyma cokolwiek?

reklama
W skali 1-10 to tak na 3. Dlatego używam go tylko do spania.
Ja się właśnie zastanawiam nad stanikami Alles, ale muszę poszukać w sklepach i poprzymierzać. Coś czuję, że skończy się na kupieniu jednego stanika przed porodem, a potem na szybkich zakupach z noworodkiem :rofl2:

Do góry