reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

malinowa, zostaw oba bo tak jak dziewczyny mówią, na czas karmienia jeszcze nam pójdzie do przodu. Ja miałam bez fiszbin i dałam radę. Jeden właśnie za duży, ale za to w czasie karmienia pasował w sam raz. No i ja tak samo nosić musiałam cały czas bo leciało ze mnie ciurkiem. Teraz planuję jeszcze dokupić właśnie z tej firmy co wklejała erde, podobno świetnie się sprawdzają

reklama
No właśnie szybkich zakupów z noworodkiem chciałabym uniknąć.

Ten pierwszy Alles kupiłam rzez internet, ale okazał się dobry, więc pewnie pozostałe też tak zamówię.

A tak na przyszłość (tzn. jak już nie będziesz karmić) to polecam firmę Gorteks. Pierwszy ich stanik kupiłam w normalnym sklepie stacjonarnym, kolejne już zamawiałam online. W sumie mam 4 i ze wszystkich jestem bardzo zadowolona. Mają szeroką rozmiarówkę (od 65 w obwodzie, miseczki do H), ładne wzory i do tego przyzwoite ceny.

Ceny rzeczywiście sensowne - pewnie do nich napiszę gdzie można przymierzyć w Krakowie :tak: Dzięki :-D
Mnie przez okres ciąży piersi niewiele urosły, dlatego boję się inwestować w większe staniki w razie gdyby ten wzrost po porodzie też nie był jakiś powalający... A przecież tatusiowi nic się nie stanie jak zostanie z córcią na dwie godzinki sam ;-)

drugi nie ma fiszbin co go u mnie skreśla, ale może przyda się w nocy? zakłada się biustonosz na noc w czasie karmienia, np po to żeby założyć wkładki?

zielona jestem, moze bez sensu odeślę a potem będę od nowa zamawiać :confused:.

doświadczenia w tej dziedzinie nie mam, ale z tego co zalecają w szkole rodzenia to przez okres karmienia piersią w staniku przebywa się 24h na dobę, no i na noc najlepszy całkowicie miękki, czyli bez fiszbin

malinova dziewczyny maja rację: zostaw oba staniki.. piersi po porodzie robią się przynajmniej 2 rozmiary większe.

nie strasz, jeszcze 2 rozmiary:szok: to już na miskę J się załapie?!

A tak na przyszłość (tzn. jak już nie będziesz karmić) to polecam firmę Gorteks.

ja też polecam, szczególnie dla osób które szukają dość dużej miski przy małym obwodzie pod biustem, spory wybór, super staniki, sama mam ich sporo i teraz na czas ciąży też sobie 2 kupiłam, bo biust o 3 rozmiary poszedł przy niezmienionym obwodzie pod

Ja ostatnio rozważałam zakup takich sportowych staników jak pokazywała Paja. Przynajmniej do spania. I myślę o zakupie przynajmniej 3-4 szt. Ostatnio miałam 2. Codziennie musiałam zmieniac koszule nocną i stanik bo rano budziłam się mokra i było mi zimno. Wkładki sprawdzały mi się jak siedziałam lub chodziłam, przy spaniu wiadomo ze piersi zmieniają miejsce położenia, przyklejona do stanika wkładka juz nie bardzo...Wogóle moim zdaniem powinni robić większe wkładki.

I potwierdzam, ze po porodzie piersi jeszcze się powiększają. Mój M myślał, ze jeszcze troche i mi wybuchną:-D

kurde a ja jakos niepamietam czy moje piersi byly wieksze niz w ciazy, chyba takie pelniejsze byly

nie mam jeszcze biustonoszy, jeden mam z poporzedniej ciazy i musze go przymierzyc, poza tym mam teraz na ciaze 2 staniki ktore sa miekkie i mozna zsunac do karmienia
a nowy zamierzam kupic przed pojsciem do szitala juz

ja wlasnie mam jeden stanik ktory zamowilam a okazalo sie ze rozmiarowka inna i mam ciut za duzy ale nie oddalam trzymam na po porodzie:tak:z amelkowna po 3 dobie tez mi cycole skoczyly o rozmiar/dwa do gory wiec wole zostawic. a ze nadal jest z metkami to nawet jak mi sie nie przyda to odsprzedam:tak:
a na po porodzie skocze do sklepu po porzadny sportowy stanik zeby wlasnie miec na nocki i po domu do karmienia:tak:fiszbiny srednio sie sprawdzaja odgniataja cycole i strach zeby sie zatory nie porobily:sorry:tu podaje przyklad czegos w tym stylu mniej wiecej szukam sa dobrze utrzymujace cycorki wiec podobnych szukam ale chyba do sklepu sportowego sie smigne poprzymierzac i wydam nawet 30-40L za jeden zeby miec bo warto:tak:Shock Absorber Sports Bra | eBay

reklama
Ale kusicie tymi workami próżniowymi. Jakoś nie miałam ich w planie, ale jak tak was czytam to nabieram chęci, żeby sobie parę sprawić:-D
Kurcze widzę, że już mocno zaawansowane w zakupach jesteście, a ja w lesie i muszę się w końcu wziąć za to. O ile dla dzieci wiem mniej więcej co i jak zamówić to nie wiem jak z rzeczami dla mnie, więc mam pytanie przede wszystkim do tych z was, które już miały cc i będą mieć kolejne. W jakie artykuły higieniczne się zaopatrujecie? Kupujecie też majtki siateczkowe albo jednorazowe a jeśli tak to w jakiej ilości? A co z podkładami poporodowymi typu Bella mama - dużo tego po cc potrzeba?

Do góry