reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Nie wiem jak to po cc. wiec nie pomogę.
Ja kupowałam 2 opakowania wkładów poporodowych ( w szpitlu dawali jedną pakę, i gdyby nie prywatne to bym w jednej wiele godzin łazić musiała:wściekła/y:), 2 opakowania majtasów poporodowych, pewnie bede musiała dokupić jeszcze. Wygodniej mi było w tej siatecce niż w swoich, dwa nie ma strachu ze się zabrudzi i nie dopierze.

A ja ide dziś wózio obejrzeć.

Zapomniała bym, z zeczy niezbędnych dla mam;-)
http://allegro.pl/rekawiczki-do-wozka-ochraniacze-na-rece-kaiser-i2529605138.html

reklama
Vibeke ja kupilam 2 paczki Belli i jak wczesniej pisalam Always night
pierwszy dzien i tak lezych na pokdladach szpitalnych bez majtek i ja wtedy najwiecej krwawilam bo na drugi dzien jak wstalam to juz mniej. Mi sie te wkladki przydaly jak mi wody odeszly bo wtedy tez sobie podlozylam

teraz kupie tez 2 paczki bo nie wiadomo a oprocz tego wzielam jedna paczke z Rosmanna takich cos ta te Belli tylko mniejsze

dziewczyny tu pisaly ze te Alwaysy maja to siateczke i moga podrazniac ale ja nie mialam takiego odczucia. Normalnie przy miesiaczce je nosze i jest ok a przeciez po cc narzady sa nienaruszone wiec to krwawienie o jakby miesiaczka;-)
Mi po prostu jak na drugio i trzeci dzien krwawilam mniej bylo w takich mniejszych wygodnie a i skrzydelka lepiej je trzymaly niz te wielkie Belli

majtki kupie pewnie jednorazowe zeby od razu z wkladka wywalac i nie bawic sie w zbieranie do prania. Zwlaszcza ze rodze 40 km od domu i nikt mi w ciagu 10 min jakby co nie dowiezie majtek i nie wezmie do prania. Takze wole je wywalac i miec z glowy

dziewczyny te wkłady poporodowe to takie wielkie podpaski a podkłady to wielkie papierowe ręczniki dawane pod własny królewski tyłek ,tak? sorki ze takie pytanie ale nie ogarniam i wole miec pewnosc :-)

Ja pamiętam, miałam takie wielkie podpaski po porodzie, bo strasznie ze mnie uciekało :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Nie ukrywam, że mała trochę mnie wysiłku kosztowała.
Także zużyłam z 5 opakowań jak nie lepiej.
Nosiłam dodatkowo takie majtki poporodowe i przyklejałam tą wielką podpaskę na te jednorazowe majtki.
Tego też zużyłam ze 20 par.
Także sporo.
Wszytko na szczęście minęło jak mi szwy zdjęli.
Ulga nie z tej ziemi.
Ja kupowałam w specjalnym sklepie medycznym te wielkie podpaski, a majtki normalnie na allegro.
Tena-Lady-Maxi-pb.jpg
Pamiętam były ze w3 razy takie jak zwykła podpaska maxi, ale powiem, że byłam z nich bardzo zadowolona.

Po CC miałam sąsiadkę i ona nie potrzebowała takowych rzeczy, bo nie rodziła SN.
Za to miała inne problemy jak te co rodzą SN.
Jak się rodzi SN, to wtedy wszytko się przerywa, stąd takie krwawienie.
Jak rodzi się przez CC, to nie ma co krwawić, bo macica zostaje w całości na dole, jedynie to co przez CC rozcięte, ale to tak nie krwawi.
Przynajmniej mi się tak wydaje.

dziewczyny te wkłady poporodowe to takie wielkie podpaski a podkłady to wielkie papierowe ręczniki dawane pod własny królewski tyłek ,tak? sorki ze takie pytanie ale nie ogarniam i wole miec pewnosc :-)

absorgyn-podklady-poporodowe-ginekologiczne-duze-10szt.jpg
absorgyn-podklady-poporodowe-ginekologiczne-duze-10szt[1].jpg

No chyba nie zawsze. Ja mam takie podkłady a to są te tzw duże podpaski poporodowe.

Podkłady Ginekologiczne Absorgyn - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt

Wydaje mi się również że mimo cc też się krwawi. Niech mnie poprawi któraś doświadoczona mama po cc jeśli się mylę.

U mnie jeszcze zapomniałam, lewatywa niezbędna.
Wstyd się przyznać, ale po porodzie małej nie mogłam się wypróżnić przez 4 dni i jedyne co mi pomogło, to właśnie lewatywa.
Tak się bałam, że mi szwy pójdą, że poszłam do apteki i zakupiłam takową.
Od razu pomogło.
Także teraz nauczona doświadczeniem, przezornie kupię, najwyżej się nie przyda.

reklama
Wydaje mi się również że mimo cc też się krwawi. Niech mnie poprawi któraś doświadoczona mama po cc jeśli się mylę.
Siostra miala cc i tez musiala nosic podpaski [czy co tam nosila] bo mimo ze ja 'wyczyscili' w trakcie cesarki, to kobieta sie dalej czysci sama -- podobno

PIEKNE zakupy :)
Ja wogule zapomnialam ze tu sie fotki 'zdobyczy' wrzuca i przestala robic:D Heh,
jutro jade na sklepy to pozniej moze cosik wrzce z zaleglych zakupow jak i jutrzejszych :D

Ostatnia edycja:
Do góry