reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Polcia ale piękności :-)

Ja mam smoczki z aventa i zobaczymy jak się sprawdzą.
Pościel to chyba zamówię razem z ochraniaczem reszty nie potrzebuje.

reklama
a na jaki rozmiar kupujecie kombinezon rzeby na cala zime syaczyl. bo ja mam tylko 0-3 i mam wazenie ze moze bys za maly.

Polcia, śliczności!

erde sliczny kolorek moj ulubiony zastanawiam sie czy dla chlopaka tez taki moglby byc.
O tą fioletową chodzi? Inne kolory też są: 2el dziecięca pościel Art-Nika 90X120 nowe wzory (2475657046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..

a na jaki rozmiar kupujecie kombinezon rzeby na cala zime syaczyl. bo ja mam tylko 0-3 i mam wazenie ze moze bys za maly.
Wydaje mi się, że na całą zimę to będzie ciężko, trzeba liczyć kombinezon przynajmniej do marca, a wtedy nasze dzieciaczki będą miały po 5-6 mies. Nie ma bata, żeby ten sam rozmiar był dobry, co na początku...

Co do ochraniaczy na łózeczko to ja wogóle nie używałam, jakoś nie były wogóle potrzebne, mały przemieszczał sie w łóżeczku ale nigdy sie nie obijał jakos mocno.
A z poscieli to tylko prześcieradełko uzywalismy, przez pierwszy m-c maly spal w rożku a potem w śpiworku i tak spi do teraz, bez podusi nawet.

Polcia poszalałaś z tymi ciuszkami, sliczności.

Materac mamy zwykły piankowy ale wysoki dosyć,po 1,5 roku uzytkowania wogóle sie nie zniekształcił.

krak super ze taka imprezka Ci sie szykuje, gadzety bardzo fajne.

kobitki [z irlandii] powiedzcie mi czy te nakladki na brodawki widzialyscie jakies inne niz z TT? I czy sa tego jakies rozmiary? - tak z ciekawosci pytam :D

Ja wczoraj kilka 'drobiazgow' kupilam : odciagacz,
cumelki, szczoteczke, nozyczki, cazki, waciki, patyczki do uszow, itp.
Nawet jedno opakowanie pampersow [80 sztuk] :D:D
A pozniej ganialam za siostrzenica 5cio letnia ze niby chce jej pampersa ubrac, hehe Ale bylo zabawy :D

Zostaly mi w sumie jakies drobnoski typu kremy/plyny do kapieli + takie rzeczy z apteki - ale tego nie bede kupowac do wrzesnia gdzies, proszek do prania, a tak to juz lista cala odznaczona ze jest :D

Mam tylko 2 problemy: nigdzie nie moge recznikow znalesc - takich zeby delikatne byly
+ problem bedzie z kombinezonkiem tutaj :// [w Irlandii], moze welurkowe znajde jak mi sie uda:/

Ostatnia edycja:
emotion wejdz do mothercare czy bootsa duzego maja np z firmy motherecare czy boots sa aventu tt i jeszcze jakies juz nie pamietam. jesli na polce nie ma innej rozmiarowki (zazwyczaj ten uniwersalny rozmiar lezy) to mozna popytac sprzedawce:tak:

Ja kombinezon z welurku mam na 56cm ,a większe 62-68cm chyba ze 2szt mam na później bo niestety okres zimowy nas czeka.
Emotion ja mam te nakładki na brodawki z canpola ,kupiłam najpierw rozm L uniwersalne,ale są dla mnie za duże i domówiłam zaraz rozm S mniejsze .

Dziewczyny super zakupy;-) ja na pościel i wózek wciąż zdecydować się nie mogę, przy pościeli zastanawiam się nad ochraniaczem, chciałam kupić na całą długość łóżeczka, żeby posłużył dłużej i jak Junior będzie fikał przez sen gdy będzie starszy to żeby nóżki miedzy szczeble nie włożył z tym że wybór tych na całe łóżeczko jest o wiele mniejszy niż krótkich, bo te krótkie to jak rozumiem służą tylko zabezpieczeniu by się w główkę nie uderzyło, sama nie wiem, może doświadczone mamy podpowiedzą które sie lepiej w praktyce sprawdzają:zawstydzona/y:

reklama
Ja mam na razie dwa śpiworki jeden na rozmiar od 0do 3 a drugi nawet nie wiem bo to od siostry ale większy.

To teraz nie wiem co z tą pościelą może kupię przyda się jak co na potem a materac mam piankowy i się zastanawiam czy nie zmienić :sorry2:

Musa ja też nie wiem na razie to chyba kupię taki tylko na główkę.

Do góry