reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Kołederki faktycznie długo nie używałam i tylko prześcieradło z pościeli było w użyciu. W skalpach ceny masakryczne pościeli.Na allegro najlepiej wychodzi.

Ja kupiłam TT jak miałam wracać do pracy bo Wojtek na cycu nie chciał żadnej butelki. Pluł na odelgłośc i się dławił. Dla mnie ta butelka to porażka. Ma grubą podziałkę. Nie wiadomo ile wody jest, dużo czy mało A na takiej grubej butli różnica spora. W dodatku starła siię ta podziałka a butelkę używałam naprawdę mało bo nie chciał z niej też pić. Dopiero jak był starszy to żeby wykorzystac to czasami jakieś picie. Bo na cycu był 10 mies. W dodatku ten gruby gwint mnie denerwował bo prawie zawsze musiałam zakręcać od nowa bo ciekła.

reklama
Ta jeszcze mi się podoba:

O.jpg

Tylko nie wiem czy jest sens zamawiać, skoro jeden komplet na zapas już mam, a i tak dość długo nie będzie potrzebna?

Zastanawia mnie też jeszcze jedno - czy na początek macie tylko 1 ochraniacz na łóżeczko? Czy potrzeba drugiego na zmianę (np. na czas prania)? Bo skoro potrzebny byłby drugi, to może warto z kompletem pościeli zamówić, żeby później do siebie pasowały?

...

Załączniki

• 5.jpg
    5.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 48
  • 6.jpg
    6.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 39
  • 22.jpg
    22.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 38
  • 1.jpg
    1.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 44
  • 2.jpg
    2.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 46
  • 3.jpg
    3.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 54
  • 23.jpg
    23.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 42
  • 4.jpg
    4.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
...

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 51
  • 8.jpg
    8.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 59
  • 9.jpg
    9.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 57
  • 12.jpg
    12.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 51
  • 13.jpg
    13.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 56
  • 14.jpg
    14.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 50
  • 15.jpg
    15.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 52
  • 16.jpg
    16.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 52
  • 17.jpg
    17.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 50
  • 18.jpg
    18.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 51
  • 10.jpg
    10.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 50
  • 11.jpg
    11.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 51
  • 19.jpg
    19.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 53
  • 20.jpg
    20.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 49
  • 21.jpg
    21.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 54
  • 99.jpg
    99.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC02353.jpg
    DSC02353.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC02355.jpg
    DSC02355.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
emotion pościel super! od razu Mała będzie spać pod kołdrą? bo ja właśnie uległam naciskom i pościel kupiłam, ale na później....
ja poscieli nie uzywalam na poczatku, Kuba spal w rozku chcialam zeby mial jeszcze takie poczucie bezpieczenstwa. [....]potem uzywalismy spiworka
Emotion, Anc - co do poscieli, to ja podziekuje narazie, kolderkom w lozeczkach noworodkowych mowimy nie :) jak moj wyrosnie juz ze swojej kolyski, to wtedy moze sie zastanowie nad jakims kocykiem hmmm bo juz wiosna bedzie...chociaz i tak stawiam na growbagi (spiworki) bo to o wiele bezpieczniejsze i praktyczniejsze dla Dzidzi

Siostry cora spala odrazu pod posciela, zobaczymy jak cieplo bedzie to pewnie pod kocykiem.
W sumie wszystko wyjdzie w praniu :) Naucze sie na bierzaco :D
A komplet ktory kupilam ma i rozek i spiworek wiec nie bedzie problemu w razie co sie przerzucic:) [bo kupilam calutki komplec 20 elementow razem z zaslonami nawet]

emotion ładne zakupy. Czemu zamawiasz z PL?
Z Polski bralam bo mi sie podobala bardziej niz te co znalazlam tutaj,
a cenowo tez byla roznica, w Polsce wyszlo mi jakies 120 e a tutaj za 5-6 elementow musialabym dac z 80e gdzies za jakas ladna- wiec czemu nie?:D

dziewczyny ja serio nie rozumiem szalu na materace typu pianka kokos gryka itd my mileismy taki
Jak bylam w sklepie [polski sklep dzieciecy w Irlandii] to mi facet mowil ze ma 3 rodzaje materacow
1) 25 e zwykla pianka - ALE NIE POLECAL bo za cienkie
2) 40 e piankowy - fajny gruby
3) 55 e wlasnie ten kokos cos tam
----Wcale nie mowil ze piankowy jest zly, mowil tylko zeby kupujac piankowy zwrocic uwage na grubosc, jak dosc gruby bedzie to okej
- przeciez kiedys nie bylo kokosowych materacy - tylko zwykle piankowe a nie lazimy jakies powykrzywiane :D

Emotion - zakupki super, jaki to model wozka? nie widzialam chyba takiego w sklepach w uk?
Vector FX [firmy edrema]
ED-RE-MA VECTOR FX 3w1 + SUPER GRATISY (2491314488) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tez z Polski sprowadzany :D
Mamy sklep polski w miescie sasiednim- i u nich sie wybiera wozek a oni przyworza na zamowienie.
Moglabym w sumie u nich tez kupic taki jaki maja na stanie - ale ten juz wczesniej wybralam w Polsce wiec czemu nie? :D

Tylko nie wiem czy jest sens zamawiać, skoro jeden komplet na zapas już mam, a i tak dość długo nie będzie potrzebna?

Zastanawia mnie też jeszcze jedno - czy na początek macie tylko 1 ochraniacz na łóżeczko? Czy potrzeba drugiego na zmianę (np. na czas prania)? Bo skoro potrzebny byłby drugi, to może warto z kompletem pościeli zamówić, żeby później do siebie pasowały?

krak super rzeczy na baby shower, szkoda, że u nas nie jest to tak popularne
erde śliczna ta beżowa pościel jest, chyba też taką zamówię na zmianę :tak:
Polcia ​super zakupki, a ubranka cudne!

Ostatnia edycja:
Kołederki faktycznie długo nie używałam i tylko prześcieradło z pościeli było w użyciu. W skalpach ceny masakryczne pościeli.Na allegro najlepiej wychodzi.

Ja kupiłam TT jak miałam wracać do pracy bo Wojtek na cycu nie chciał żadnej butelki. Pluł na odelgłośc i się dławił. Dla mnie ta butelka to porażka. Ma grubą podziałkę. Nie wiadomo ile wody jest, dużo czy mało A na takiej grubej butli różnica spora. W dodatku starła siię ta podziałka a butelkę używałam naprawdę mało bo nie chciał z niej też pić. Dopiero jak był starszy to żeby wykorzystac to czasami jakieś picie. Bo na cycu był 10 mies. W dodatku ten gruby gwint mnie denerwował bo prawie zawsze musiałam zakręcać od nowa bo ciekła.

co do butelek TT to ja tez mialam z nimi doczynienia, raz probowałam mu dac ale wogole jej nie chcial wiec zostałam przy Avencie. I teraz tez mam zamiar kupic zwłaszcza ze mam laktator do nich wiec juz nie bede zmieniac.

a jesli chodzio pościel ja w zimie piezynke uzywalam, ale w leci mialam cos w rodzaju kapki takiej jak z USA, jak bylo goaco to tylko pieluszka. Spiworka jakos nie uzyałam nie podzszedl mi, a w rozku nie chcial wogole byc darł sie jak nie wiem co. teraz zaopatrze sie w otulaczek, zobacze jak sie sprawdzi.

erde sliczny kolorek moj ulubiony zastanawiam sie czy dla chlopaka tez taki moglby byc.

Polcia cudne ciuszki a ta kuteczka z polarem poprosru obłed

Erde piękna pościel ta pierwsza.Ja mam dwa ochraniacze do łóżeczka,ale to się są komplety do pościeli.
Polcia​ super zakupy,piękne ubranka .Uwielbiam ciuszki dla dziewczynek

reklama
Ja własnie uzywałam szybko kołderki bo do mnie rożek nie przemawiał. Niewygodnie mi było. Wolałam dziecko w kocyk zawinąć. Jak zasypiało tak przy cycku to odkładałam do łózeczka i kołderką. Zdarzało się, ze spało i w rozku i pod kołderką. Hanką z pażdziernika jest i jeszcze nie zawsze o tej porze grzeją w blokach więc było chłodno.

Ja też mam smoczkek TT 0-3. Kupiłam całkiem bezbarwny. Jest malutki i delikatny. Przedtem miałam TT 0-6 i Hania się nim dławiła.

A z poscielą to również zamierzam wziaść 6 el w beżu.

Do góry