reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
bellka piekne ciuszki, ja teraz czekam az dzdzia zechce sie odsłonic i pokazac co tam chowa między nózkami bo dla chłopca mam cała wyprawkę a dla dziewczynki bym mogła poszalec.Jedynie czekam na przeceny zimowych kolekcji zeby kupic kombinezonik jakis uniwersalny.

Bellka - śliczności! ... papucie słodziutkie i juz by sie chciało miec te małe kurczaczki i ubierac i przytulac i tak ładnie pachną aaaaah .... moja rada na przyszłość...oczywiście nie musisz z niej korzystać, ale nie byłabym sobą gdybym tego nie napisała ;)
- jak kupujesz malutkie rozmary to staraj sie szukac kompletów z bodami bo te bluzeczki będą się zwijać pod plecami a potem się człowiek zastnawia czemu to dziecko płacze. Może to są body, nie wiem, ale wygląda jak zwykła bluzeczka.
Jak kupujesz body to stanowczo lepiej sie sprawdziły zakładane przez głowe...bez dwóch zdań. Ja tez nakupiłam dużo kopertówek bo sobie nie wyobrażałam jak takiemu malenstwu to przez głowe zakładać, ale w kilak dni dochodzi sie do wprawy, a te na zakładke mają strasznie dużo guzików i szlak cię bedzie trafiał.

Belka Słodkie ciuszki.

A o tych pieluszkach też właśnie słyszałam, że nie odparzają i dziecię szybciej uczy się załatwiać na nocnik.

A wózeczek całkiem fajny, a czy na nim potem można stelaż spacerówki zamontować?
Jeśli nie, to jest mało praktyczny. Tzn mój Iggy jak miał 3,5 miesiąca wylądował już w spacerówce, w gondoli mi wył i praktycznie jej nie używałam.

Zapominajka - ja juz o tych pieluszkach pisałam na samym początku jak był ten wątek zakładany i dałam tez kilka linków do ekologicznego wychowywania dzieci.
Ja byłam prawie że na to zdecydowana jak myślałam że będzie jedno dziecko, teraz przy dwójce muszę jeszcze raz przeanalizować. Z jednej strony na pieluchach p[opłyne finansowo z drugiej strony tyle prania.
Może zrobie tak ze pzrez pierwszy meisiac, moze dwa będa normalne jednorazowe a potem przejde na te wielorazowe.
Ja tu raczej mysle nie tyle pod katem ekologii a raczej bardziej o dobru dziecka. W tych wielorazowych pupcia dziecka ma lepiej. Skóra oddycha, nie ma takich odparzeń, dziekco szybciej uczy sie załatwiania na nocnik a do tego oszczędność bo jednak taniej wychodzi woda niz paczka pieluch za 50 zł raz na tydzien.
Ja wiem każdy mysli że przeciez kupi sie tansze pieluszki a tez przeciez są dobre. Życie wiele rzeczy weryfikuje. Potem sie okazuje że te za sztywne, z tych siku ucieka na boki, w tych wylewa mu sie na plecy a tamte odparzają i kończy sie na tym że wpraca sie do drogich pieluch.
No musze poważnie to przeanalizowac i spisac sobie wszystkie plusy i minusy.

-Lorelain- a ja znów odwrotnie uwielbiałam te kopertowe miałam wiązane w dwóch miejscach nie zapinane i byłam mega zadowolona natomiast te przez głowę to była dla mnie katorga ale to jeśli chodzi o takiego maleńkiego bobaska potem już mi było obojętne no a kiedy dziecko jest już bardzo ruchliwe to oczywiście się z tobą zgodzę ze im szybciej ubierzesz tym lepiej..... ale teraz wiem że na pewno do szpitala wybiorę body kopertowe nie żadne koszuli jak pierwszym razem...

No napewno wszystko się okaże w praktyce. A czy lepsze body kopertowe czy przez główkę zakładane to pewnie ile mam tyle opinii:tak:
Lorelain no właśnie wiem że lepsze body od tych koszulek, ale tak ciężko dostać coś w uniwersalnym kolorze i żeby mi się jeszcze podobało :-D

Ja troszkę ciuszków przerobiłam i preferuję body przez głowę, z zakładkami przy szyi ( nie z guziczkami)
Stanowczo nie polecam kaftaników, bo tak jak Lorelain pisała podwijaja się pod pleckami.

Dziękuję za opinie o pieluszkach!

reklama
u nas było tak :

córka mogła mieć każde bodziaki - przez głowę itp.

syn nie dał sobie włożyć nic przez główkę do ok 3 msc - musiał mieć kopertowe ;)

dzieci same zdecydują :D

kaftaniki nie - zbędne ubrania, na tak jestem odnośnie rampersów, pajacyków i bodziaków na samym początku :)

pieluszek używamy jednorazowych a tetry do buźki

Do góry