reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

palu jest takie zapinanie w pasie i dziecko leży dokładnie jak na zdjęciach, wydaje mi się ze dziecko w szelkach by nie chciało leżeć i mogłoby znienawidzić leżaczek, ale jesli Cie to martwi to mogę Ci powiedzieć ze Mati zaczął sie wypinac jak miał wiecej niz rok, ale to po prostu sie juz rozpinał, albo jakos wyłaził górą ...no ale w szelkach to by raczej się darł. Wyjscie górą to nielada wyczyn i dziekco musi sie mocno napocić.

Dziecko jest zdolne do różnych rzeczy które by Ci nigdy nie przyszły nawet do głowy :-p:-p:-p
Kiedys z Matusiem miałam okropny dzien, miał jakies 4 miesiące, leżeliśmy sobie razem na kanapie i on sobie majtał rączkami zasłonke, aż tu nagle pociągnął i to tak fest że wyrwał cały karnisz. Dobrze że go jakoś w locie złpałam!
Wysłałam meża do leroy melin po nowe zaczepy do tego nieszczęsnego karnisza, ja wyszłam na sekunde do kuchni po butelke wody i nagle ryk! ... lece do pokoju i słysze że dziecko płacze, patrze i go nie widze! ... łzy mi lecą, ręcę się trzęsą a ja go nie moge znaleść, cholera to dziekco przeciez nawet sie nie przekręca to gdzie on polazł mając 4 miesiące! ... szukam go i nagle patrze a ten musiał się pierwszy raz przekręcić i wleciał za łóżko, ale utknął brzuchem między łóżkiem i ścianą i tak wisiał głową w dół,a że łóżko dość wysokie to nie było go widać. Próbuje go szybko wyciągnąć, ale się zaklinował, noi ja w ryk bo nie mam jak łóżka odsunąć bo kto wtedy będzie łapał dziecko. Matko tego dnia to ja nigdy nie zapomnę!

reklama
palu jest w pasie zapinane, ale dziecko dobrze sie trzyma, ja taki uzywalam po siostry dziecisch i super sie sprawdził siedzial w nim pieciolatek jaki maluszek. Moze sie bujac lub nie. Dla mnie to super rozwiazanie

lerelain współczuje Ci ale mialas przezycie, jak on to zrobil to trudno w to uwierzyc ze taki akrobata

Ostatnia edycja:
w tym roku na wakacjach wskoczył do wody gdzie było ok 15 m głębokości ... chociaż pomyślał że ma kamizelkę, ale żeby złapać mamę za rękę to już zapomniał. On zawsze ma super pomysły :dry:

no my mimo że niby wile rzeczy po Wiki z tym że ja całą wypraskę dostałam od mojej ciotki mamy dzieciaki z 2 letnią różnica wieku i wile rzeczy się zużyło wie trochę trzeba będzie dokupić jeśli będzie chłopiec no to bardzo dużo łóżeczko wiki złamała tak skakała że normalnie pękło w pół wiec łóżeczko i jeden komplet pościli już mniej więcej sobie upatrzyłam
kolor pościli to będzie zależał od tego czy będzie chłopiec czy dziewczynka
KOLONIAL - łóżeczko szuflada materac posciel 16el (2119958779) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

zakochałam się w pościelce z tego łóżeczka, chyba kupię razem z tym rożkiem i przybornikiem

Lorelain dzieci to zawsze zaskoczyć zdążą, ale Twój synek to wymiata:-D. Mi kiedyś Nati z łóżka spadła jak ją przewijałam miała chyba ze 3 miesiące. Leżała na podkładzie i jakoś tak niefortunnie machnęła nóżkami że z tym podkładem na podłogę zjechała. Ja się na sekundę kremikiem się zajęłam i pampkiem a ona w ułamku sekundy na podłodze się znalazła:szok::szok:

ja to pierdoła jestem ... wiecie ile razy biedny Mati dostał przez przypadek w głowę np. wsadzając do auta, wyciągając, wchodząc do samolotu etc. .... matko jak ja upilnuję trójkę dzieci :errr:

reklama
aż tak to nie:-) hehe

ja po prostu dostałam na wieczór jakiejś głupawki i co nie przeczytam to mnie na śmiech bierze nawet teraz jak to pisze to przestać śmiać się nie mogę:-D
to chyba reakcja na mój poranny stres, bo jak wróciłam po wizycie to byłam padnięta a teraz energia i głupawka mnie rozbiera
no albo drugie wytłumaczenie to hormony:-)

Do góry