reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
palu jest takie zapinanie w pasie i dziecko leży dokładnie jak na zdjęciach, wydaje mi się ze dziecko w szelkach by nie chciało leżeć i mogłoby znienawidzić leżaczek, ale jesli Cie to martwi to mogę Ci powiedzieć ze Mati zaczął sie wypinac jak miał wiecej niz rok, ale to po prostu sie juz rozpinał, albo jakos wyłaził górą ...no ale w szelkach to by raczej się darł. Wyjscie górą to nielada wyczyn i dziekco musi sie mocno napocić.

Dziecko jest zdolne do różnych rzeczy które by Ci nigdy nie przyszły nawet do głowy :-p:-p:-p
Kiedys z Matusiem miałam okropny dzien, miał jakies 4 miesiące, leżeliśmy sobie razem na kanapie i on sobie majtał rączkami zasłonke, aż tu nagle pociągnął i to tak fest że wyrwał cały karnisz. Dobrze że go jakoś w locie złpałam!
Wysłałam meża do leroy melin po nowe zaczepy do tego nieszczęsnego karnisza, ja wyszłam na sekunde do kuchni po butelke wody i nagle ryk! ... lece do pokoju i słysze że dziecko płacze, patrze i go nie widze! ... łzy mi lecą, ręcę się trzęsą a ja go nie moge znaleść, cholera to dziekco przeciez nawet sie nie przekręca to gdzie on polazł mając 4 miesiące! ... szukam go i nagle patrze a ten musiał się pierwszy raz przekręcić i wleciał za łóżko, ale utknął brzuchem między łóżkiem i ścianą i tak wisiał głową w dół,a że łóżko dość wysokie to nie było go widać. Próbuje go szybko wyciągnąć, ale się zaklinował, noi ja w ryk bo nie mam jak łóżka odsunąć bo kto wtedy będzie łapał dziecko. Matko tego dnia to ja nigdy nie zapomnę!

co do zapięć i pomysłowości dziec to ja miałam podobną historie w krzesełku do karmienia mam bardzo fajne dobrej firmy pasy wyglądają na super bezpieczne ale moja Wiki i tak sobie poradziła mając nie cały rok bo się tak obróciła przekręciła że po prostu stanęła na równych noga w ostatniej chwili ją zapałam ...

a mój mąż raz ja huśtał ta w stronę lampy i ona raczki wyciągała i co dotknęła paluszkiem żarówki nagrzanej na to jaki był wrzask na szczęście wiecej było wrzasku ....
albo jak miła nie całe dwa latka to usiadła sobie na zabawce niby bezpiecznej no i poleciło troszkę krewki z siusi był szpital i mnóstwo strachu ale też na szczęście nic się nie stało

A mnie się widzi takie łóżeczko i jest niedrogie bo cały komplet z pościelą itp 589 zł. Jeśli będzie dziewczynka to na pewno wzięłabym pościel z fioletową krateczką bo mam sypialnie w fiolecie, a łóżeczko na pewno będzie tam stało, bynajmniej przez pierwsze miesiące.

moja koleżanka ich używała ja osobiście jakoś nie mogę się przekonać co do ochrony środowiska to trzeba prać i też wodę zużywać a wegług badań to prędzej rodzaj ludzki będzie miła problemy z powodu braku wody pitnej niż śmieci ja osobiście szanując zdanie innych będę używać pampersów i nie ukrywam że głównie z wygody

Bardzo ładne te pieluszki ale ja ich nie uzywalam i podobnie jak Nikola będe uzywała pampersow i tez z powodu wygody:tak:

Lorelain usmialam sie po tych Twoich postach. Niezlego masz agenta:)))
wiadomo jak sie jest w tej sytuacji to nie jest do smiechu ale jak po jakims czasie sie czyta to tak:))

tez myslalam o tych pieluszkach. Reni jusis eko mam je reklamowala. ale tez nie wiem czy chce mi sie prac te kupki...

chyba kupie sobie jej ksiazke zobaczymy co tam jeszcze nawymyslala:)

ale swoja droga to niektore gwiazdy przesadzaja. Ja bym osobiscie nie kupila wozka za 5000 tys zl. czy poscieli tez gdziesza 1000 zl.

A co do pieluch moze nie ekologiczne sa pampersy ale jak dla mnie bardzie praktyczne. jak w sklepie zrobi kupe to moge wyrzucic a jak zrobi do takiej to ci z tym zrobic wyzucic szkoda bo nie tanie sa a nosic przy sobie jakos tego nie widze

Mamusie, czy któraś z was miała okazję wypróbować lub używała takich pieluszek.
Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (2153126299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Słyszałam dużo pozytywnych opinii i chciałabym poznać wasze zdanie.
ja zamierzam kupoic takie dla kolkejnej dzidzki teraz. bardzo zaluje ze nie kupilam ich dla amelkowny:zawstydzona/y:mam kilka w domu co kupilam jak juz miala roczek i super mi sie sprawdzaja:-) jak wychodzisz na spacer i muszisz przewinac to nosi sie ze soba specjalny woreczek lub pojemniczek na takie bomby;-)miejsca duzo nie zabiera:tak:i na poczatek mysle ze ze 20 kupie bo pamietam ze co karmienie to pielucha na poczatku bylo wiec jesli zuzyje ich 10 w jeden dzien to zaladuje do pralki wypiore i akurat beda:tak:mezasty mnie popiera w tej kwesti i sam tez marudzi ze moglismy dla amelkowny takie nabyc:sorry:

ach i za mna nie przemawai zbytnio ekologia (choc taki kierunek szkoly mam z dyplomem;]) ale to ze jest mniej odparzen pupki i mniejszy problem z odpieluchowaniem pozniej bo dzidziek szybciej lapie ze mokro jest mokro :D i na przestrzeni czasu napewno wychodzi taniej niz pampy

Ostatnia edycja:
reklama
Co do wózków to mi w oko wpadło to cudeńko :-)

Peg Perego Culla na stelażu Classico
- drogi interes dlatego rozważam kupić używany.

Dla Kuby miałam taki:

Bomble Bee kolor 07 - Tomas W�zki

w sklepie Bobasa za 1200zł kupiliśmy ale byłam Mega niezadowolona z niego! Szybko z gondoli przeskoczyliśmy na spacerówkę a spacerówki też się pozbyliśmy i kupiliśmy Peg perego pliko p3 i okazał się bardzo fajną spacerówką :-)

Do góry